Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Szakmai segítséget kap a mosonmagyaróvári női kézilabda csapat

Jelentősen átalakult a Mosonmagyaróvár NB I-es női csapatának kerete. Az új bajnokságban a cél, hogy a 8–10. pozíciót megszerezzék, s minél több fiatalt beépítsenek az együttesbe.
A legutóbbi bajnokságban 10. helyen végzett együttes az idény közben érkezett Hlavaty Tamás irányításával készül majd az új szezonra.

A keretben még két-három hely kiadó – mondta el Tenk Gábor, a klub elnöke.

„Tizenegy játékosunk megy el, akiket természetesen pótolni tudtunk. Mi nem a bajnoki címre hajtunk, az utánpótlást szeretnénk fejleszteni, a fiatal játékosoknak lehetőséget adni. Ehhez jó alapot ad, hogy a juniorbajnokságot megnyertük, ez nem akármilyen eredmény, hiszen az ETO is ott volt a mezőnyben. A győriekkel egyébként továbbra is megvan a szakmai kapcsolatunk, sok játékos tőlük érkezik" – folytatta a klubvezető.

Ami a konkrétumokat illeti, az Audi-ETO-tól érkezik a kétszeres BL-győztes balszélső, Szepesi Ivett, a kapus Csapó Kyra, valamint a brazil Tamires Morena, aki a télen került a zöld-fehérekhez, de szinte alig jutott szóhoz. Visszatér a győri kölcsönből a cseh jobbszélső, Jana Knedliková.

Szepesi Ivett tapasztalatával nagy segítségére lehet az átalakuló mosonmagyaróvári gárdának.
Szepesi Ivett tapasztalatával nagy segítségére lehet az átalakuló mosonmagyaróvári gárdának.


„Legalábbis nagyon számolunk vele, de ez még attól is függ, mikorra jön teljesen rendbe Orbán Adrienn" – fogalmazott Tenk Gábor.

Váci és szentendrei kitérőt követően Vesztergombi Dalma is újra Mosonmagyaróváron szerepel, s érkezik még Bízik Réka, továbbá a fiatalok, Horváth Petra, Kiss Nikolett, Bouti Fruzsina, Vékássy Fruzsina, Hársfalvi Júlia, Katona Flóra, Pintér Zsanett alkotják a csapatot.

„Mint már említettem, továbbra is szakmai együttműködésben vagyunk az ETO-val, a szakmai munkát kapjuk tőlük, viszont önálló költségvetéssel és önálló klubként működünk, tehát a feltételeket magunknak kell megteremtenünk" – tette hozzá az elnök.

A felkészülés július 13-án kezdődik, annak a hétnek a végén csehországi edzőtáborba utazik a csapat. Ezenfelül tíz edzőmeccset is lekötöttek az óváriak, s tervezés alatt van egy vágsellyei torna.

„Az Audi-ETO-val közös bemutató mérkőzést is tervezünk, mely jótékony célt szolgálna. Pontos időpont még nincs, erről a két edző egyeztet, előreláthatólag augusztus közepén keríthetünk erre sort" – folytatta Tenk Gábor, aki azt is elmondta, a mosonmagyaróvári csarnok építése megkezdődött, s ha minden a tervek szerint halad, akkor a 2016/17-es szezont már ott játszhatja a csapat.

„Nagyon jól érezzük magunkat Mosonszolnokon, a közönség egyszerűen fantasztikus ott, de várjuk az új létesítményt is" – mondta a klub első embere.

A csarnokban egyébként 1214 ülőhely lesz, a mostani elképzelések szerint 600–700 bérletessel számolnak.

Hír még a klub háza tájáról, hogy az eddigi utánpótlás technikai vezető, Lencse Gyula az Audi-ETO új klubmenedzsere lett.

„Váratlanul ért bennünket ez, ugyanakkor örülünk is, hogy kollégánk ilyen lehetőséget kapott. Sok sikert kívánunk neki az új munkakörben, mi pedig keressük a pótlására a megfelelő embert" – mondta végezetül Tenk Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda - Ünnep Bágyogszováton

Húsz évvel ezelőtt ezt írtuk lapunk hasábjain: „Ezerötszáz boldog ember biztosan van ebben az… Tovább olvasom