Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Sport és karrier: nemzetközi konferencia Győrben

Borkai Zsolt előadása nyitotta pénteken a Dual Career Nemzetközi Koordinációs Bizottság által rendezett nemzetközi konferenciát Győrött, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán.

A szervező egy, az Európai Unió által támogatott hálózat, amely 10 tagintézményből áll, a működését pedig a stockholmi Bosön College koordinálja. A meghívott vendégek között találhatók az Európai Unió Sport Bizottsága, sportminisztériumok, egyetemek, sportintézetek képviselői, akik a három napos program ideje alatt az Európai Bizottság számára fogalmaznak meg ajánlásokat a sportolók karrierépítési lehetőségeinek biztosításáról.

A plenáris ülés keretében az első előadást Sport és politikai karrier címmel Borkai tartotta. Az olimpiai bajnok tornász saját életútján keresztül világította meg a sport és a tanulás fontosságát. Előadásában utalt arra, hogy a két tevékenység kiegészíti egymást és ez nemcsak azok számára fontos, akik az élsportban sikeresek. Elmondta: még aktív versenyző volt, amikor testnevelő tanári diplomát szerzett és ennek hasznát vette, amikor 1989-ben súlyos sérülést szenvedett. Utána három és fél évig Németországban edzősködött, dolgozott és egy új nyelvet tanult meg. A Bp. Honvéd versenyzőjeként hivatásos katonatiszt volt, később ezt is hasznosította, amikor egy katonai kollégiumot vezetett. Ahogy fogalmazott: az akaraterő és a kitartás a sport és a tanulás területén is fontos, s ezt egy személyes példával is megerősítette, felidézte ugyanis, hogy 1988-ban, a szöuli olimpián a csapatverseny során bokaszalag-szakadással is tornáznia kellett, sőt, így lett olimpiai bajnok.

"A politikai és a sportkarrier főként abban különbözik egymástól, hogy az utóbbiban a kemény munka, a felkészülés megelőzi a sikert, míg a politikában a választás után kezdődik az igazán kemény munka." - fogalmazott.

Az előadások mellett meghívott élsportolók beszámolói színesítik a győri konferencia programját.

Olvasóink írták

  • 1. bethoowen 2011. március 12. 11:46
    „Hát lehet bennem van a hiba, de én már ennek sem tudok örülni..
    Egyébként most hányan érezték jól magukat itt, uniós pénzen?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken is tippeljen! Pécs 2010 - MKB Euroleasing Sopron

A női kosárlabda NB I. A csoportjának első helyéről dönt a szombati pécsi mérkőzés. Tovább olvasom