Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Sokba kerülhet a bírói hiba

Két játékvezetői hiba borzolta a soproniak kedélyét a Pécs elleni Magyar Kupa-mérkőzésen. Ezt leszámítva elégedett Natalia Hejková.

Bár a körülményekhez képest, három alapemberét – Kovacevic, Vajda, Zakaluzsnaja – nélkülözve helytállt az Euroliga négyes döntőjébe jutott MiZo-Pécs otthonában az Euroleasing-Orsi Sopron női kosárlabdacsapata, mégis igen dühös volt a szakvezetés. Két olyan játékvezetői hiba bőszítette fel Natalia Hejkovát, amely után maguk a játékvezetők is elismerték: nagyot tévedtek a soproniak kárára.

A találkozó hajrájában kétszer is olyan esetben engedték tovább a játékot, amikor a pécsiek kosárra dobása nem találta el a soproniak gyűrűjét, ám a labda – miközben megszólalt a támadóidő lejártát jelző duda – visszakerült a hazaiakhoz, és a bírák továbbengedték a játékot. Mindkét akcióból kosarat kaptak az akkor egyébként lendületben lévő soproniak, pedig őket illette volna a labda. Mindez azt jelenti, ha a szabályok értelmében a soproniak megkapták volna a labdát, a különbség tizenöt helyett akár hét egység is lehetne. Úgy pedig egészen máshogy indulna a két hét múlva esedékes visszavágó...

Natalia Hejková elsősorban csapata játékosait sajnálta. „Kitűnően küzdöttek a lányok az egész mérkőzésen. Lehet, hogy a két csapat között, ha csak a neveket vesszük alapul, van vagy harminc pont különbség, de a pályán ez nem jött ki. Nagyon sokszor sikerült nekünk az, ami Európa legjobb együtteseinek is csak alig, leindítottuk a pécsi csapatot. Biztos vagyok benne, hogy a játékvezetők nem tudatosan tévedtek a kárunkra, és az sem nagyon vigasztal bennünket, hogy a lefújás után elismerték hibájukat."

A soproni csapat legértékesebb játékosa ezen a mérkőzésen is a tinitehetség, Honti Katalin volt, aki hétről hétre egyre markánsabb egyénisége a honi élvonalnak. „A mérkőzés elején még nagyon izgultam, ideges voltam a pécsi arénában, de később fokozatosan megnyugodtam. Nem vallottunk szégyent."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két aranyérem az első versenynapon

Jól indult a győri egyetemi sportcsarnokban zajló idei légfegyveres Európa-bajnokság. Az első napon… Tovább olvasom