Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Sok hűhó semmiért

Eredménytelen volt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sorsdöntőnek kikiáltott küldöttgyűlése.

Eredménytelen volt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sorsdöntőnek kikiáltott küldöttgyűlése. A közel 5 órás megbeszélésen egyetlen előterjesztést sem szavaztak meg a küldöttek. Amint arról már beszámoltunk, május 29-én Németh László 64 szavazatot kapva kerekedett a korábbi elnök, Bartha Ferenc fölé.

Csakhogy az alapszabály ellentmondásos volt – az egyik paragrafus szerint az ötven százalék plusz egy szavazat is elég lett volna, egy másik viszont kétharmados többséget írt elő – , ezért a Kecskemét női csapatának vezetője, Király Sándor, valamint dr. Nyíri Dezső, a női liga elnöke ez alapján megtámadta Németh hivatalba lépését, miközben az előző elnök, Bartha Ferenc hivatalosan is lemondott. Azóta tart a patthelyzet, és ez most sem változott.

A soproni sportvezető, Bácskai Kornél, aki a régi elnökségnek a tagja, egyben az informatikai bizottság vezetője, az újban általános alelnök a következőket mondta: „Mélységesen csalódott vagyok. Semmiben sem tudott előrelépni a sportág."

Bácskai Kornél hozzátette: arról, hogy eredménytelen volt a küldöttgyűlés, hivatalosan is tájékoztatni kell majd az ügyészséget, amely ezek után a legrosszabb esetben fel is oszlathatja a szövetséget. A sportvezető bízik benne, hogy az ügyészség ad még egy-másfél hónap türelmi időt.

A következő küldöttgyűlést november 6-ra írták ki. Addig pedig ebben a kaotikus helyzetben elkezdődnek a bajnokságok.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az élen maradni

A Vasas-Invitel otthonában lép pályára az Audi-ETO. A győrieknél többen is sérüléssel bajlódnak. Tovább olvasom