Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Rekordkísérletre készülnek a győri evezősök

Evezés - A Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub ötödik alkalommal rendezi meg a Győr Plazában hagyományosan karácsony előtt az evezős ergométer-maratont és az ergométeres amatőrbajnokságot.
A december 13-án kezdődő maraton célkitűzése 2.604.000 m teljesítése egy héten keresztül napi huszonnégy órában huszonhat fős csapattal. Az ergométer-maratonhoz kapcsolódik a Guinness-
rekordként jelenleg nyilvántartott, 24 óra alatt a legnagyobb távot evező olasz csapat által 2006-ban felállított 393.612 m-es rekord megdöntése.
A rekordkísérlet ideje alatt rendezi meg a klub az amatőrbajnokságot is egyéniben és csapatban (férfi, női és vegyes), nyolc korosztályban 10 és 60 éves kor között. Jelentkezni lehet még a www.gyorievezes.hu honlapon.

Ugyancsak ehhez az eseményhez kapcsolódik a Méhecske Közhasznú Alapítvánnyal közösen az értelmileg sérült, valamint mozgáskorlátozottak ergométerversenye december 18-án 14 órától. A rendhagyó viadalon részt vesz az Esély Sportegyesület (a győri Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézet), a „Híd a Jövőbe" Értelmi Sérülteket Segítő Alapítvány (Márton Lakóotthon, Nyúl), az MTK, valamint a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub értelmileg sérült, valamint mozgáskorlátozott fiataljai. A versenyen részt vesz Serényi Tibor, a pekingi paralimpián 10. helyezést elért evezős.

A győri sportolókkal az a Székely István foglalkozik, aki a tavalyi elismerés után idén is kiérdemelte a legjobb nevelőedzőnek járó díjat. A szakember elmondta, ezúttal elsősorban annak köszönhető a kitüntető cím, hogy nagyon sok gyereket tudott toborozni, növelve ezzel a sportág bázisát. Fő feladatának továbbra is ezt tartja, s bízik benne, hogy a jövőben is mind többen éreznek majd késztetést arra, hogy lemenjenek a vízi telepre.

Emellett fontos küldetésnek tekinti a fogyatékosokkal való foglalkozást, melyet nagy lelkesedéssel végez.

Székely István Benei Lászlóval ismerteti meg a fix üléses ergométerpadot.
Fotó: Krizsán Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ovifocidöntő Győrött

Labdarúgás - Fináléjához érkezett az I. Győri Ovifoci-kupa őszi mérkőzéssorozata. A… Tovább olvasom