Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Puskásról és hagyatékáról ír a Champions magazin

Terjedelmes cikk jelent meg a labdarúgó Bajnokok Ligája hivatalos kiadványában, a Champions magazinban Puskás Ferencről.
Terjedelmes cikk jelent meg a labdarúgó Bajnokok Ligája hivatalos kiadványában, a Champions magazinban Puskás Ferencről és az Aranycsapat legendás labdarúgójának Felcsúton található hagyatékáról.

Paul Simpson, a hatoldalas cikk szerzője az év elején tett látogatást a Puskásról elnevezett felcsúti akadémián Szöllősi György kommunikációs igazgató meghívására, így elsők között pillanthatott bele a tavaly Magyarországra került, 21 ládában elhelyezett örökségbe.

Az angol főszerkesztő azt írta, hogy a dokumentumok új megvilágításba helyezik Puskás személyiségét és életének számos, eddig rejtélyes részletére is fény derül belőlük.

Az írás számos, Puskás által írt levélből és feljegyzésből idéz, amelyek a hagyatékból kerültek elő, s ezek alapján mutatja be a játékos személyiségét, illetve életútját. Az is kiderül, hogy az Aranycsapat kapitánya meccsről meccsre és szezonról szezonra vezette statisztikáit, miután 1958-ban a Real Madridhoz került, illetve idézett olvasható Puskás futballról írt "tízparancsolatából".

Paul Simpson szerint Puskás feljegyzései néha a filozofikus mélységet sem nélkülözik, a futballról papírra vetett fejtegetéseiben például ezt írja: "Amíg lesznek fiatal gyerekek a világon, addig a labdarúgás virágozni fog. Ha szépen játsszák, milliókat képes megmozdítani. Olyan, mint a bor: vannak jobb és rosszabb évjáratok."

A cikk egyúttal felidézi Puskás pályafutásának legfontosabb momentumait, így a kispesti grundokon és a Bp. Honvédnál töltött időszakot, a csapat dél-amerikai "feketetúráját", amely után többen külföldön maradtak, illetve az Évszázad mérkőzésén, az angolok 6-3-as legyőzésekor máig emlékezetes visszahúzós csel után lőtt gólját, vagy éppen a Real Madriddal nyert BEK-trófeákat és a döntőben szerzett góljait.

A szerző úgy fogalmaz: Puskás Európa legnagyobb játékosa a holland Johan Cruyff mellett, már azelőtt totális futballt játszott, hogy a fogalom egyáltalán megszületett volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Veszprém nem mondott le Nagy László azonnali leigazolásáról

A Veszprém vezetői továbbra sem tettek le arról, hogy Nagy már a most kezdődő szezonban is a magyar… Tovább olvasom