Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Pázmándfalutól Haifáig

Lencse László, az MTK csatára csupán 21 éves, ám máris hosszú utat járt be. Kevesen tudják, hogy az itthon az egyik legjobb játékosnak számító futballista Pázmándfalun nőtt fel.
A Győrhöz közeli, 1500 lelket számláló községben édesapjának köszönhetően szeretett bele a labdarúgásba, ám a falu csapatában egyetlenegyszer sem játszott, mégpedig azért nem, mert tehetségére korán felfigyeltek a szakemberek.

Hatévesen a Győri ETO FC-hez került, aztán játszott a Gyirmót SE-ben, majd pedig Agárdra, a Sándor Károly Futball Akadémiára került, onnan pedig egyenes út vezetett az MTK-hoz. A jelek szerint hosszabb út is vár rá, hiszen ma Izraelbe, a listavezető Maccabi Haifához utazik, s ha minden igaz, már csak azért, hogy aláírja a szerződését. Információnk szerint az MTK és a Haifa megegyezett egymással, Lencse Lászlót eladja a fővárosi klub s érte csaknem százmillió forintot kasszíroz.

– Valóban hosszú utat tettem meg – kezdi Lencse László –, de soha nem feledem, hogy honnan indultam. Jól emlékszem a pázmándfalui évekre, a grundra, ahol először futballoztam. Sokat köszönhetek a szüleimnek, a barátaimnak és természetesen edzőimre is szívesen gondolok. Győrben sokat tanultam Boros Lukácstól, Szabó Ottótól, Mörtel Bélától és Hajszán Gyulától is. A gyárvárosi általános iskolába jártam, majd középiskolásként egy évig a Bercsényibe, végül Agárdon fejeztem be a tanulmányaimat. Nagy örömömre szolgált, hogy ott újra találkozhattam és együtt dolgozhattam korábbi testnevelő tanárommal, Tamási Zsolttal, akit az agárdi akadémia vezetőjévé neveztek ki.

Az utánpótlás-válogatott tagjaként figyeltek fel Lencse Lászlóra, aki nem csupán gyors, de átlagon felüli technikai tudással is bírt és mert Várszegi Gábor, az agárdi akadémiát működtető üzletember fantáziát látott a fiatal labdarúgóban, elcsábították Győrből. A jelek szerint megérte, hiszen amennyiben megvalósul az üzlet, szép summa ütheti az üzletember érdekcsoportjába tartozó MTK markát.

– Cseppet sem félek a kihívástól – folytatta Lencse László. – Örülök, hogy egy olyan európai hírű csapatban is kipróbálhatom magam, mint a Maccabi Haifa. Rendszeresen szerepel a kupákban, jelenleg is vezeti az izraeli bajnokságot. Szeretném megmutatni magam Európának is, és biztos vagyok benne, hogy nem Izrael jelenti a pályafutásom végállomását.


Olvasóink írták

  • 2. LiamDevlin 2010. január 22. 11:41
    „Jó kis játékos, sokra viheti!”
  • 1. barcelona 2010. január 21. 16:46
    „Ha Lencsicsnek neveznék,biztos szerződést kapott volna az ETO vezetőitől!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SVSE-GYSEV: felzárkóztak az élmezőnyhöz

Az SVSE-GYSEV együttese a táblázat harmadik helyéről várja a tavaszi folytatást az NB III… Tovább olvasom