Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Ötöt rúgott a Kecskemét az ETO-nak - KTE-Győri ETO 5-2

22 meccs után kapott ki az ETO, de továbbra is 10 pont az előnye.

Az OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott mérkőzésén 5:2-es vereséget szenvedett a Győri ETO FC együttese a Kecskemét otthonában.

Gólgazdag mérkőzésen 5:2-es vereséget szenvedett a Győri ETO FC a Kecskemét otthonában. A zöld-fehérek 22 mérkőzés után találta legyőzőre, ennek ellenére továbbra is tíz ponttal vezetik a táblázatot az MTK előtt.


Kecskemét – Győri ETO FC 5-2 (3-2)
Széktói stadion, 1500 néző. Vezette: Szabó Zs. (Berettyán, Horváth R.)

Kecskemét: Antal – Koszó, Vaskó, Varga R., Forró – Póti, Vukasovic, Savic (Pekár 77.), Mohl – Salami (Rajczi, 81.), Burgos (Balázs, 87.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Had (Trajkovic, 12.), Djordjevic (Koltai, 66.), Dinjar – Kamber, Pátkai – Dudás, Strestík, Varga R. (Kink, 55.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Mohl (4.), Varga R. (10.), Burgos (34.), Salami (71.), Balázs (91.), illetve Varga R. (24.), Kamber (36.)

Sárga lap: Salami (35.), Mohl (58.), Rajczi (83.), Vukasovic (86.), illetve Had (3.), Trajkovic (90.)

Horváth Ferenc: - Nagyon örülök, nagyszerűen futballoztunk. Minden játékosom ma is remekül küzdött. Olyan drága csapat ellen játszottunk, ahol egy játékos keres annyit, mint nálunk az egész középpálya.

Pintér Attila: - Nagyon rosszul kezdtünk, sajnos bent maradtunk az öltözőben és két buta gólt kaptunk. A folytatásban küzdöttünk, de a Kecskemét jött ki jobban a szituációkban. Nagyon sokan várták már, hogy ki tud minket megverni, ennek ellenére az élet megy tovább.

A korábbi fordulókhoz képest alaposan felforgatta Pinté Attila az együttesét, a pápai találkozó után öt helyen is változtatott. Takács, Völgyi, Trajkovic, Kronaveter, Kink helyett Svec, Had, Dinjar, Pátkai és Dudás került a kezdőcsapatba.

Középkezdés után hatalmas helyzetet hagyott ki az ETO, Dinjar bal oldalról élesen lőtt a hosszún érkező Varga felé, aki centikkel maradt le a labdáról. A folytatásban finoman fogalmazva sem volt a helyzet magaslatán az ETO, a találkozó 3. percében Had szabálytalankodott a tizenhatoson belül Burgossal szemben, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Mohl állt, aki nagy erővel lőtt a kapu jobb oldalába.

A bekapott gól sokkolhatta a győri játékosokat, hiszen nem egészen hét perccel később egy jobb oldali szöglet után a korábban győri nevelésű Varga Róbert fejjel növelte kétgólosra a haza előnyt.

Sokáig nem várt a változtatással Pintér Attila, a belső védőt játszó Had helyére pályára lépett a Pápán gólt szerző Trajkovic, így a korábban is alkalmazott négyvédős rendszerben állt fel a csapat. A cserének köszönhetően stabilabbá vált a zöld-fehérek játéka, majd tíz perc elteltével egy szép bal oldali támadás végén Dinjar beívelése után Varga szépített egy közeli lövéssel.

A folytatásban sem vett visszább az ETO, hajtott az egyenlítésért, de ismét hiba csúszott a védekezésbe és egy gyors ellentámadás végén Burgos újra kétgólosra a hazai előnyt.

Amennyiben az első győri szépítésre nem kellett sokat várni, úgy a másodikra még kevesebbet. Burgos gólja után két perccel győri szabadrúgás után Kamber félfordulatból lőtt Antal kapujába, így ismét csak egy találattal vezetett Horváth Ferenc csapata.

Az első félidő végén még Dudás egyenlíthetett volna, de a léc alá tartó lövését Antal bravúrral szögletre ütötte, így 3:2-es hazai vezetéssel vonultak öltözőbe a játékosok.

Szünet után kiegyenlített játék zajlott, ahol főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a sok apró szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék.

A találkozó 55. percétől átvette a kezdeményezést az ETO, sokkal többet birtokolták a labdát, de komolyabb helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. Pintér Attila hamar kihasználta a cserelehetőségeit, pályára lépett Dudás helyett Kink, valamint Djordjevic helyett Koltai folytatta a zöld-fehéreknél, így Kamber lépett hátra a védelem tengelyébe.

A zöld-fehérek csak távoli lövésekkel próbálkoztak, míg a vendégek egy gyors ellentámadás végén a találkozó 71. percében ismét a kapuba találtak. Stevanovic mentése után Savic fejelt Salamihoz, aki 16 méterről lőtt laposan a kapu bal oldalába.

Az utolsó húsz percben a győriek mindent megtett a szépítésért, ezért rendkívül kinyíltak, így a végén még a csereként beállt Balázs is a kapuba talált.

A győriek 22 mérkőzés után találtak legyőzőre, de ennek ellenére továbbra is tíz ponttal vezetik a táblázatot az MTK előtt. Pénteken a Paks együttese érkezik az ETO Parkba.

Online közvetítés

Vége a talákozónak!
   
91.p. Labdavesztés után Balázs egyedül vezette Stevanovicra a labdát, aki egy cselt követően lőtt a kapuba. 5-2
   
Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

90.p. Trajkovic kapott sárga lapot Vukasovic lerántásáért.

90.p. Jobb oldali beadás után Mohl fejelt a kapu jobb oldala felé, Stevanovic magabiztosan fogta a labdát.
   
87.p. Burgos helyett Balázs a pályán a hazaiaknál.

86.p. Vukasovic műesésért kapott sárga lapot.
   
83.p. Rajczi kapott sárga lapot. Sípszó után rúgta el a labdát.

82.p. Kamber bal oldalról ívelt a hosszún álló Vargához, aki nagy helyzetben jobb lábbal lőtt az oldalhálóba.
   
81.p. Salami helyett Rajczi folytatja.

80.p. Gyors ellentámadás után Burgos cselezett jobbról középre és lőtt bal lábbal méterekkel a kapu fölé.
   
77.p. Savic helyett Pekár folytatja a Kecskemétnél.
       
71.p. Burgos elől mentett Stevanovic, de a magasan szálló labda Savic felé szállt, aki Salamihoz fejelt. A hazaiak csatára átvétel után 14 méterről lőtt laposan a kapu bal oldalába. 4-2
   
66.p. Ismét cserélt Pintér Attila. Djordjevic helyett Koltai folytatja.
   
61.p. Kink lőtt bal lábbal 22 méterről jócskán a kapu fölé.
   
59.p. Mohl kapott sárga lapot, Trajkoviccsal szemben szabálytalankodott.

58.p. Tetszetős kecskeméti támadás végén Salami 16 méteres lövését Pátkai blokkolta lábbal.
   
55.p. Dudás helyére Kink érkezett a pályára.
   
47.p. Varga eladott labdája után Mohl lőtt élesen középre bal oldalről, Stevanovic vetődve szerezte meg a labdát Burgos elől.
   
Elkezdődött a második félidő, egyik vezetőedző sem cserélt.
   
Vége az első játékrésznek!
       
45.p. Pátkai kapott sárga lapot, Burgos lerántásáért.

44.p. Dudás nagy erővel megeresztett lövése a léc alá tartott, de Antal bravúrral szögletre ütötte a labdát.
       
36.p. Góóóóól! Szépített az ETO! A megítélt szabadrúgás Kamber felé szállt, aki 6 méterre a kaputól félfordulatból lőtt jobb lábbal a hálóba. 3-2

35.p. Salami sárga lapot kapott, csúnyán lekönyökölte Djordjevicet.
   
34.p. Ismét két góllal vezet a Kecskemét! Savic indította Burgost, aki Stevanovic mellett elvitte a labdát és 8 méterről lőtt laposan a kapuba. 3-1
   
32.p. Dudás indította a védők mögé befutó Trajkovicot, de a kifutó Antal időben megszerezte a labdát.
   
30.p. Tíz emberrel az ETO! Djordjevic feje vérzik, így ápolásra szorol a pályán kívül.
       
24.p. Góóóól! Tíz perig nem történt érdemleges, majd váratlanul szépetett az ETO! Gyors ellentámadás végén Dudás passzolt vissza a második hullámban érkező Dinjarhoz, aki ballal ívelt a hossún álló Vargához. A győri csatár az átvétel után jobb lábbal lőtt nagy erővel, a labda Vaskón megpattant, de a labda a hálóba jutott. 2-1
           
14.p. Gyors ellentámadás végén Burgos lőtt 14 méterről laposan a kapu közepe felé, Stevanovic magabiztosan fogta a labdát.
   
12.p. Cserélt Pintér Attila. Had helyett Trajkovic a pályán.
       
10.p. Már kétgólos a hazaiak előnye. Savic jobb oldali beadása után Varga Róbert fejelt 3 méterről a kapu jobb oldalába. 2-0
   
3.p. Burgos futott be a tizenhatoson belül, akivel szemben Had szabálytalankodott, így büntetőhöz jutottak a hazaiak. A labda mögé Mohl állt, aki nagy erővel lőtt a kapu jobb oldalába. 1-0
   
1.p. Egy perc sem telt el, helyzethez jutott az ETO! Dudás indította Dinjart, aki bal oldalról élesen középre lőtt a hosszún érkező Varga felé, aki kevéssel maradt le a labdáról.
   
1.p. A hazaiak kezdték a találkozót!

Kecskemét – Győri ETO FC

Kecskemét: Antal – Koszó, Vaskó, Varga R., Forró – Póti, Vukasovic, Savic, Mohl – Salami, Burgos. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Had, Djordjevic, Dinjar – Kamber, Pátkai – Varga R., Strestík, Dudás. Vezetőedző: Pintér Attila.


Előzetes

Minden sorozat megszakad egyszer, ebben bíznak az ETO-nál is. A zöld-fehérek kedd este Kecskeméten lépnek pályára a KTE vendégeként és szeretnék megszerezni első győzelmüket a hírös városban. Az eddigi négy meccsen ugyanis az ETO-nak mindössze egy döntetlenre futotta a lila-fehérek ellen, a többi hazai győzelmet hozott. 

Annál is inkább fontos lenne a három pont megszerzése az ETO számára, mert Pápán az utolsó percekben bekapott góllal „elúszott" két fontos pont. A győriek előnye még mindig nagyon tetemes az üldöző(k) előtt, de ebből a pozícióból kár lenne jobban magára engedni a vetélytársakat.

Az ETO eddigi teljesítményéből kiindulva nehezen képzelhető el, hogy Kecskeméten ne szerezzen legalább egy gólt, kapni pedig tavasszal egynél többet soha sem kapott a csapat, így győri részről lehet bizakodni a jó bajnoki folytatásban.

Pátkai Máté letöltötte az eltiltását és visszatérhet a pályára.

– Kemény sorozat közben vagyunk, de a Kecskemét is ugyanúgy szombaton játszott, mint mi. Az élmezőnyből az MTK-n kívül már mindenki lejátszotta az elhalasztott mérkőzését, ezért mindenképpen eredményesnek kell lennünk azért, hogy növeljük az előnyünket a vetélytársainkkal szemben" – mondta Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője a kecskeméti mérkőzés előtt.

Korábban

Kevés olyan csapat van a labdarúgó NB I-ben, amely ellen makulátlan a Győri ETO FC hazai mérlege, vagyis minden találkozóját megnyerte ellenük az első osztályban.

Ilyen együttes a Tiszakécske (1), a Légierő (1), a Szegedi AK (2), a Soproni LC (2), a Pécsi VSK (2), a Mateosz (3) az Ózd (4), a Kecskemét (5) és az Eger (6) - zárójelben a mérkőzésszámok.

Ugyanakkor tucatnyi együttes ellen nem sikerült egyszer sem idegenben nyerni - igaz a legtöbbjükkel csak egyszer találkozott csapat. A listán egyetlen jelenlegi NB I-es gárda található, vagyis van esély arra, hogy az ETO tud törölni közülük egyet.

Az ETO kecskeméti mérlege idegenben

csapat mérkőzés  győzelem döntetlen  vereség  gólkülönbség 
Kecskemét 4 0 1 3 3-8

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda BL: szombaton lesz az Audi ETO-Larvik döntő

Az európai szövetség által hétfőn kiadott május 12., vasárnap helyett május 11-én, szombaton lesz a… Tovább olvasom