Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Ötödször lett magyar bajnok Babos Rita

Atlétika - A győri Babos Rita magyar bajnok lett hármasugrásban, magasugrásban pedig harmadik helyezést szerzett a hétvégi debreceni atlétikai ob-n. A héten eldől, indulhat-e a pekingi olimpián.
Babos Rita, a Győri Dózsa atlétája szó szerint is hatalmas ugrást vitt véghez karrierjében az elmúlt hétvégén. A debreceni országos bajnokságon ugyanis hármasugrásban meggyőző teljesítménnyel utasította maga mögé az egész magyar mezőnyt. Ráadásul nagyon közel került a 14 méteres olimpiai szinthez.

Érdekesség, hogy tavalyi eredményéhez képest – amikor szintén bajnoki címet szerzett – 55 centiméterrel ugrott nagyobbat.

– Hányadik bajnoki címe volt a hétvégi? – kérdeztük a győri atlétát.

– Ez volt az ötödik. Fedett pályán háromszor, szabadtéren a múlt évi után most lettem másodszor a legjobb.

– Ha a tavalyi eredményét nézzük, hatalmasnak tűnik a fejlődés.

– Maradjunk annyiban: elég jó. Edzőmmel, Farkas Rolanddal számítottunk is valami hasonlóra, idén fedett pályán már ugrottam 13,29-et, ami a legjobb hazai eredmény volt az évben. Nagyon sok munka, gyakorlás van az eredmény mögött, ami talán jobb is lehetett volna, ha nem jön közbe a tavaly novemberi kisebb bokasérülésem.

– Meg lehetett volna akár az olimpiai szint is?

– Talán még az is. Idén tényleg nagyon nagy energiát fordítottunk egy kiugró eredmény elérésére. Ehhez persze az említett sérülés elkerülésén kívül több nemzetközi versenyre, edzőtáborra lett volna szükségem, amelyekre anyagiak híján nem volt lehetőségem. A debreceni ugrásban egyébként benne volt a szint teljesítésének lehetősége, mert nem volt teljesen hibátlan a végrehajtás.

– Még mindig maradt egy utolsó lehetősége, hogy részt vehessen a pekingi olimpián.

– A héten Ljubljanában lesz egy viadal, ahol teljesíthetem a szintet. A tizennégy méter egyébként nagyon szigorú elvárás, országos csúcs kellene hozzá. Ráadásul már a lábamban van az országos bajnokság, ezért nem tudom, mire leszek képes.

– Csalódott lesz, ha nem sikerül kijutnia Pekingbe?

– Kicsit igen, de tulajdonképpen már túl vagyok ezen, s inkább már most a következő feladatokra koncentrálok. Jövőre rendezik a fedett pályás Európa-bajnokságot, amire 13 méter 65 centi a szint. S hogy már most itt tartok, azt hiszem, több mint biztató.

– Magasugrásban is a magyar elithez tartozik. Nem megy valamelyik rovására, hogy két számban is versenyez?

– Rovására semmiképp, bár bevallom, nem könnyű így versenyezni. Nincs is rajtam kívül senki idehaza, aki mind a két számban indulna ezen a szinten.

A jelenleg legjobb magyar női hármasugró Babos Rita nem sokkal maradt el az olimpiát érő szinttől.
A jelenleg legjobb magyar női hármasugró Babos Rita nem sokkal maradt el az olimpiát érő szinttől.

Eredmények a debreceni ob-ról

Nők, hármasugrás: 1. Babos Rita (Győri Dózsa SE) 13,61 m; 2. Ajkler Zita (Vasas) 13,14; 3. Stajerné dr. Deák Katalin (FTC) 12,95.
Magasugrás: 1. Szabó Barbara (UTE) 183 centiméter; 2. Farkas Györgyi (Bp. Honvéd SE) 179; 3. Babos Rita (Győri Dózsa SE) 179.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendégsikerek a Scarbantia-kupán

Női labdarúgás - Tizenhét csapat vett részt idén a Soproni Ünnepi Hetek égisze alatt rendezett… Tovább olvasom