Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Nem a biztonságon kellene spórolni

Az idei bajnokság utolsó fordulója sajnos nem a futballról szólt. Noha a magyar pontvadászat színvonala nem a legmagasabb, annál azért jóval érdekesebb, hogy szurkolói pofonokról, edző- és játékosverésről kelljen beszélni. Pedig pénteken este három helyszín közül kettőn is ez történt.
Ezúttal nem az ETO újabb veresége jelenti a fő témát.
Az egyik ráadásul a Siófok–Győri ETO FC mérkőzést követően történt, melynek eredményeként a helyi rendőrség 12 embert tartóztatott le.
A győri szurkolók között ott volt Kocsis Balázs, az UCSK csoport egyik vezetője is, aki szerint nem teljesen úgy történtek a dolgok, mint az a hírekből kiderült.
– Sajnos, aki elolvassa a tudósításokat, azoknak úgy jön le az egész, hogy berohantunk a pályára, s nyugdíjasokat, gyerekeket félemlítettünk meg – kezdte az Ebola becenévre hallgató győri szurkoló. – Pedig ez nem így történt.
A mérkőzés előtt megbeszéltük a játékosokkal, hogy lefújás után odamegyünk hozzájuk a mezekért. Tény, hogy kurtán-furcsán ért véget a mérkőzés, mert amint a hazaiak megszerezték a második góljukat, a siófoki drukkerekkel együtt berohantunk a pályára.
Én a megbeszélteknek megfelelően Füzi Krisztiántól meg is kaptam a mezt. Az öltözőfolyosó közelébe érve aztán egy kicsit felforrósodott a levegő, amiben egyébként a Siófok egyik játékosa, Filipovics is közrejátszott, aki egyik társunkat meg is rúgta. Ekkor valóban csattantak pofonok, ezt el is ismerem, nem is ezzel van a gond. Sokkal inkább azzal, hogy nagyon egyoldalúan lett beállítva az eset. Siófoki részről ugyanúgy nem volt korrekt az eljárás, mint akármelyik győritől.
Kocsis Balázs elmondta, véleménye szerint a megelőzés egyik legfontosabb eleme lehetne, hogy a klubok ne a rendőrségen próbáljanak meg spórolni.
– Egyetlen rendőrt nem lehetett látni a pályán – folytatta.
– Nyilván jó lenne, ha rájuk sem lenne szükség, de a stadionok jelenlegi állapotában ez elképzelhetetlen. Amíg azonban a csapatok erre sajnálják a pénzt, addig az az elrettentő erő sincs ott a lelátókon, ami megfékezhetné a balhésabb elemeket.
Kocsis Balázs szavaival majdnem teljesen egybecseng Pákai Szilárdé, aki korábban szinte minden ETO-meccsen ott volt, legyen az Győrben vagy idegenben. Mostanában viszont nem jár gyakran a mérkőzésekre.
– A pályák, a játék színvonala mindenki előtt ismertek – kezdte Pákai Szilárd, aki szintén az UCSK tagja volt. – Várható volt, ha a Fradi nem nyer, akkor botrány lesz, mégsem készültek erre az illetékesek. Az is elgondolkodtató, hogy milyen biztonsági emberek ügyelnek a rendre, hiszen a tévében tisztán lehetett látni, hogy ők maguk is ütötték a játékosokat.
Győri részről két dolog lehetett e mögött, az egyik a csapat kilátástalan tavaszi szereplése, a másik pedig egy régebbi sérelem a siófoki hívekkel. Mindenesetre sajnálatos, hogy ilyenek vannak, de az egyesületeknek nem a rend biztosításán kellene megfogni a pénzt. Én úgy gondolom, legalább tíz év kell, mire valamilyen formában rendeződnek a viszonyok. Tulajdonképpen nem is kellene feltalálni a spanyolviaszt, hiszen máshol – például Angliában – már megtalálták erre a megoldást. Csupán át kell venni azt, ami kint jól működik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ralf Schumacher indulhat az élről a Monacói Nagydíjon

Ezúttal Ralf Schumacher indul az első sorból a Forma-1-es világbajnokság Monacói Nagydíján. Tovább olvasom