Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

NBIII: Két győzelem, két vereség

Labdarúgás - A megyei NBIII-as csapatok közül nyert a Lipót és az SVSE, kiapott az MTE 1904 és a Csorna.

Bük - Lipót-Pékség 0-1 (0-0)

Bük, 200 néző. V.: Wenczel.

Gsz.: Fajkusz.

Kiállítva: Steiner.

Bük: Pikács – Mester, Salamon, Bellovics, Dallos, Sümeghy, Balikó (Pomázi), Steiner, Tamás, Vinkovics (Guttmann), Gyurácz (Németh). Edző: Németh József.

Lipót: Kiss Sz. – Jablonkai (Böcskör), Török, Kun, Visy, Dombi, Lakatos (Kiss Á.), Magyar, Kertész (Krén), Fajkusz, Gollovitzer. Edző: Gunyhó Ferenc.

A 86. percben Fajkusz indította a jobb oldalon Krént, aki kapu elé ívelt és az odaérkező Fajkusz 8 méterről a hálóba fejelte a labdát. 0–1.
Két jól felkészített csapat összecsapásán a rutinosabb Lipót kitűnő játékkal vitte haza a három pontot egy fiatalokból álló, rendkívül ügyes csapat ellen.

Jók: Mester, Steiner, Balikó, ill. Kiss Sz., Török, Gollovitzer.

Németh József: – A játék képe alapján közelebb álltunk a győzelemhez.

Gunyhó Ferenc:A jó hajrá győzelmet hozott.MTE 1904 - Veszprém 1-3 (0-1)

Mosonmagyaróvár, 300 néző. V.: Tóth N.

Gsz.: Gardó, ill. Marosvölgyi (2), Tatai.

MTE 1904: Antal – Winter, Gardó, Hannich, Balás (Újvári), Schmatovich, Szabados, Makk, Kohajda (Kormos Z.), Szabó M., Tóth G. Edző: Hannich Péter.

Veszprém: Kiss G. – Grósz, Pálfi, Foki, Bognár, Garai, Joós, Boromissza (Czvetkó), Miskei (Finta), Tatai, Marosvölgyi. Edző: Orbán Tamás.

A 21. percben Miskei ment el a jobb oldalon, lapos beadását Marosvölgyi 5 méterről lőtte a hálóba. 0–1. A 48. percben egy bal oldali szöglet után egy védőről lecsorgó labdát Gardó 3 méterről fejelt a hálóba. 1–1. A 70. percben egy bal oldali beadás után a tétovázó hazai védelem mellett a labda Tatairól került a hálóba. 1–2. A 85. percben egy lesgyanús átadás után Marosvölgyi 3 méterről az üres kapuba lőtt. 1–3.

Hiába játszott jól, lendületesen az MTE 1904, a kontrákra építő Veszprém szerezte meg a győzelmet.

Jók: Gardó, Makk, Szabó M., ill. Kiss G., Garai, Marosvölgyi, Tatai.

Hannich Péter: A játék és a helyzetek alapján győzelmet szalasztottunk el.

Orbán Tamás: A legnehezebb idegenbeli mérkőzésen nagyon rossz játékkal sikerült a három pontot megszereznünk.

SVSE-GYSEV - SK Ajka 2-1 (0-0)

Sopron, 150 néző. V.: Tuczai

Gsz.: Pinezits, Mozsolits, ill. Fonnyadt.

SVSE: Németh G. – Szabó A. (Somogyi), Geeb, Pinezits, Horváth T., Deák, Homor (Varga D.), Párkányi, Böcskör (Vörös A.), Németh D., Mozsolits Sz. Edző: Végh Tibor.

Ajka: Simon – Orbán T. (Gersics), Szilágyi, Lang, Marics, Homlok (Illés), Ihász, Fonnyadt, Orbán A. (Szélessy), Csertán (Osváth). Edző: Kozma Csaba.

A 36. percben a mérkőzés addigi legnagyobb ziccerét Mozsolits hagyta ki, majd szünet előtt közvetlenül az ajkai Marics kapufája jelentett még eseményt. Fordulás után az 52. percben nagyszerű soproni támadás futott a pályán, melynek zárásaként Németh D. az ötösre ívelt, ahonnan Pinezits elegánsan bólintott a kapu közepébe. 1–0. A 71. percben a kaputól mintegy 25 méterre szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. A beívelésből Fonnyadt először a kapusba, majd a hálóba lőtt. 1–1. A mérkőzés hátralévő időszakában a soproniak mindent egy lapra feltéve rohamoztak, s az utolsó percekben egy remek akció végén Mozsolits győztes gólt szerzett. 2–1.
Változatos mérkőzést vívott a két csapat, s a helyzetek alapján Végh Tibor együttese megérdemelten nyert.

Jók: Mozsolits, Pinezits, Deák, Geeb, ill. Lang, Orbán T.

Végh Tibor: Azért tudtunk nyerni, mert végig bíztunk a sikerben.

Kozma Csaba: Két ordító taktikai hiba döntötte el a mérkőzés sorsát.


Csorna - Répcelak 0-4 (0-2)

Csorna, 200 néző. V.: Szepesi.

Gsz.: Takács Sz., Németh N., Varga G., Pezenhófer.

Csorna: Lőre – Buti (Szabados), Fenyő, Nagy Sz., Jakab Á., Kiss M., Baán, Jakab G. (Véghelyi), Horváth A., Nyerges, Tóth Z. (Fekete A.). Edző: Varga Péter.

Répcelak: Heinrich – Németh Z., Joó (Szabó R.), Varga G., Szandi, Tamási (Pezenhófer), Takács P., Csordás, Németh N., Legát, Takács Sz. (Varga T.). Edző: Tóth Zsolt.

A 2. percben Lőre kirúgásából Nyerges tört kapura, akinek kapus mellett elgurított labdáját egy vendégvédő a gólvonalon túlról kanalazta ki, a játékvezető azonban nem adta meg a találatot. A 12. percben Baán indította Nyergest, aki a bal oldalról tört kapura, lövését a vendégkapus védte. A 29. percben Tamási jobb oldali beadását Legát fejelte vissza, s az érkező Takács Sz. a védőket megelőzve lőtt a kapuba. 0–1. A 35. percben ismét Nyerges vezethette kapura a labdát Jakab G. passzából, lövése azonban mellément. A 44. percben Takács P. emelte középre a labdát, s a védők között Németh N. a kifutó Lőre alatt lőtt a hálóba. 0–2. Az 58. percben répcelaki kontra végén egy szöglet után Takács Sz. fejelte le a labdát Varga G. elé, aki 6 méterről a jobb sarokba lőtt. 0–3. A 83. percben egy előrevágott labdával Pezenhófer tört kapura, s Lőre fölött a kapuba lőtt. 0–4.
A mérkőzésen a jobban küzdeni tudó csapat megérdemelten nyert.

Jók: senki, ill. Takács Sz., Tamási.

Varga Péter: – Az ellenfél három lehetőségéből háromszor talált a kapuba, a vége már csak ráadás volt, de megérdemelt répcelaki győzelem született. Szégyellem magam közönségünk előtt és remélem, játékosaim is ezt teszik.

Tóth Zsolt: – Több jó egyéni teljesítmény is akadt nálunk a mai mérkőzésen, amelyek megfelelő csapatmunkával párosultak.

Olvasóink írták

  • 1. 456il 2008. november 02. 20:13
    „Hanich Péter! Ugye más akkor egy csapat helyzete, amikor a tulajdonosok csaláskisérletei és fekete pénzeinek a következménye volt az eredmény. Gyirmóton csak így tudtál érvényesülni. Itt kijön az, hogy talán ez az osztály vagy a pálya erős Neked?!
    Lépj le Móvárról! Ne tedd tönkre azt ami jó lehet!
    Itt arra ne számíts amit Gyirmóton "tálcán" adtak a sport érdekében a tulajdonosok. Itt a sport tud csak érvényesülni!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei II. osztály:Fordulat Ágfalván

Labdarúgás - Kétgólos hátrányba került az első félidőben az Ágfalva csapata a Mihályi ellen, végül… Tovább olvasom