Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

NB II - Előnyben sem nyert a Gyirmót

Nem kímélték a szakvezetőt a soproni szurkolók.
SVSE-GYSEV–Cegléd 2–3 (1–2)
Sopron, 700 néző. V.: Botló.

SVSE: Dénes – Fazakas (Pados, 54.), Baranyai, Fazekas, Mará-
czi – Sifter – Gaál, Varga G. (Balázs, 35.), Németh L., Szabó L. (Szabó Zs., 66.) – Erdélyi. Szakmai igazgató: Supka Attila.

Cegléd: Miski – Robson, Miklósvári, Makrai, Szala – Kenderes – Koós, Markó, Koncz (Fehér B., 37.)., Lipusz (Szkunc, 87.) – Kormos (Medgyesi, 64.). Edző: Ványi Zsolt.

Gsz.: Gaál (25., 92.), ill. Kormos (12., 33., 53.).

12. p: Kormos végzett el szabadrúgást 21 méterről, középről és remekül eltalált lövése után labdája védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba. 0–1.

25. p: Miklósvári az öt és felesnél lerántotta a berobbanó Gaált. A jogos büntetőből a sértett úgy lőtte laposan a kapu közepébe a labdát, hogy az hozzáért a jobbra vetődő Miski kapus lábához. 1–1.

33. p: Lipusz végzett el szögletet jobbról. Átívelte a labdát a hosszú oldalra, s Kormos 4 lépésről az eseményeket közelről néző soproni kapus és védelem gyűrűjéből 4 méterről, álló testhelyzetből a soproni kapu bal oldalába bólintott. 1–2.

53. p: Lipusz lőtt laposan a jobbösszekötő helyéről, labdája egy berobbanó ceglédi játékos lábáról a jobb oldali kapufára pattant, ahonnan szép lassan keresztbe gurult. Dénes kapus és a védelem tagjai megint közelről nézték, amint a szemfüles Kormos 3 lépésről bekotorta a kapuba saját s csapata 3. gólját. 1–3.

92. p: Már szinte mindenki a lefújást várta, amikor egy hosszan előrevágott labdára Gaál csapott le, kilépett a jobbösszekötő helyén, s 12 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. 2–3.

Ideális labdarúgóidőben eseménytelen mezőnyjátékkal telt az első 10 perc, majd egy remekül eltalált pontrúgással vezetést szerzett a Cegléd. Ideges, feszült lett a hazai csapat, sokat veszekedtek egymással a játékosok, de az első valamirevaló támadásból büntetőt harcolt ki, s egyenlített a Vasút. Pár percre rá egy szöglet után a védelem asszisztálása mellett újra futhatott az eredmény, s ellenfele után a Vasút.

A második félidő hazai ziccerrel indult, ám ezután futószalagon dolgozta ki a ziccereket a Cegléd, a harmadikat Kormos gólra váltotta, átjáróház volt ekkor a Vasút védelme. Egy-három után ugyan többet birtokolta a labdát a hazai csapat, de a támadásokból hiányzott a fantázia, a lendület, a vendégek gond nélkül tartották előnyüket. A rendes játékidő letelte után ugyan szépített a Vasút, de ez nem változtatott a tényen: újabb strigula került a vereség rovatba. A szurkolók nem kímélték Supka Attila szakmai igazgatót.
Jók: Fazakas, Pados, Gaál, ill. Robson, Makrai, Kenderes, Lipusz, Kormos (a mezőny legjobbja).

Supka Attila: – Nehéz bármit is mondani, amikor ennyi mocskolódást kap az ember. Úgy érzem, nem egyszemélyi a felelősség, hiszen a szakmai stáb tagjaival, kollégáimmal feltérképezzük az ellenfeleket, megtaláljuk sebezhető pontjaikat, s ez alapján próbáljuk felkészíteni a játékosokat, de a mérkőzéseken mindig jönnek olyan hibák, amelyekre egész egyszerűen nem lehet felkészülni. Egyéni hibákat követünk el védekezésben és támadásban is, ahol – mint most a második félidő elején – ziccert hibázunk. A korábbi meccsekkel ellentétben a két utóbbin már a játékban sem volt benne a győzelem vagy a pontszerzés lehetősége. Rossz irányba mennek a dolgok, ezt meg kell állítani. Hogy hogyan, mi módon, arról várhatóan hétfőn születik majd döntés.

Ványi Zsolt: – Mindkét csapat számára nagyon fontos volt ez a mérkőzés, hiszen a két fél nagyjából hasonló cipőben járt a meccs előtt. Nálunk éppen a tét miatt elsősorban a lélektani felkészítésen volt a nagyobb hangsúly. Azt gondolom, ha valamivel okosabban és pontosabban játszottunk volna, a helyzetek alapján jóval simábban is megnyerhettük volna ezt a meccset.
Botár László

Gyirmót FC Győr–Nyíregyháza 1–1 (0–1)
Gyirmót, 800 néző. V.: Szilasi.

Gyirmót: Holczer – Sós, Graszl, Kardos, Fejes – Egerszegi, Erős (Tóth N., 70.) – Cseri (Laki, 76.), Papp K. (Lázár, 90.), Beliczky – Magasföldi. Edző: Sisa Tibor.

Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei (Polényi, 42.) – Sándor I., Csordás – Kákonyi (Patály, 83.), Paku (Pákolicz, 77.), Huszák – Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás.

Gsz.: Beliczky (53.), ill. Bajzát (5.).

Kiállítva: Bajzát (33.).

5. p: Az alapvonal közelében Fejes lökte meg a labdáért induló Kákonyit, aki látványosan nagyot esett, a játékvezető pedig asszisztense intésére büntetőt ítélt. Ezt követően Bajzát jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. 0–1.

33. p: Bajzát rúgta meg a labdát vezető Cserit a felezővonal közelében, ami után a játékvezető a hazaiak javára ítélt szabadrúgást. Ezután a nyíregyházi támadó hevesen reklamált az ítélet miatt, amit Szilasi játékvezető sárga lappal jutalmazott, de mivel a játékos továbbra is folytatta a reklamálást, következett az ismételt sárga, majd a kiállítást érő piros lap.

53. p: Beliczky szép csellel játszotta tisztára magát, majd a balösszekötő helyétől 16 méterről jobbal kilőtte a bal alsó sarkot. 1–1.

71. p: Tóth N. szerzett labdát középen, majd kitűnően tálalt a bal oldalon felfutó Beliczky felé, aki 15 méterről ballal centiméterekkel lőtt a bal felső sarok fölé.

A találkozó előtt Horváth Ferenc és Horváth Ernő tulajdonosok egyöntetűen kijelentették: szó sincs Gyirmóton edzőkérdésről, bár az eredményesség szerintük is hagy kívánnivalót maga után, de az elvégzett munkát látva továbbra is élvezi a bizalmat Sisa Tibor vezetőedző.
Villámrajtot vett az éllovas Nyíregyháza, ugyanis egy rendkívül rutintalan szabálytalanságot követően az ügyeletes gólfelelős, Bajzát Péter már az első percekben előnyhöz juttatta csapatát. A gól után próbált nagyobb sebességre kapcsolni a Gyirmót és többet is birtokolta a labdát, de fölénye sokáig meddőnek bizonyult. Fél óra elteltével megfogyatkozott a vendéggárda, amikor sportszerűtlen tette miatt Bajzátot kiállították. Nagy lehetőség adódott ezzel a hazaiak előtt, de a játékrész további perceiben sem forogtak veszélyben a kapuk. Szünet után aztán meglett az eredménye a töretlen akarásnak: Beliczky szép egyéni alakítása révén egalizálta az eredményt. Továbbra is a kék-sárgák léptek fel támadólag, de a vendégek masszív védekezésből indított kontrákra épülő játéka az emberhátrányuk ellenére is veszélyesnek bizonyult. A találkozón összességében kevés helyzettel párosuló igazságos pontosztozkodás született. A döntetlennel nem lehet elégedett a Gyirmót, hiszen így céljai ellenére nem kerülhetett közelebb az élbolyhoz.

Jók: Kardos, Fejes, Egerszegi, Beliczky, ill. Balogh J., Rubus, Kákonyi, Paku.

Sisa Tibor: – Igazi rangadót játszottunk a listavezetővel, bár sokkal boldogabb lennék, ha nagy helyzeteinkből még egyet értékesítettünk volna. Mivel nem így történt, meg kell elégednünk az egy ponttal.

Lucsánszky Tamás: – Csaknem egy órán keresztül emberhátrányban játszottunk, így nagy küzdelemben értékes pontot szereztünk.
Lapincs Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelem a leghosszabb meccsen - Újpest-Győri ETO 1-2

Kilencvenhét percig tartott a Győri ETO FC újpesti vendégjátéka. A meccs után lemondott az Újpest FC… Tovább olvasom