Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Nagy lépést tett az Audi-ETO felé

A még csak tizennyolc éves Tóth Gabriella bizonyította a női Európa-bajnokságon, hogy megérdemelte a bizalmat. A tehetséges fiatal játékosnak azért maradt ideje a karácsonyi készülődésre is, az új évre pedig az a célja, hogy a lehető legjobb helyen végezzen csapatával a bajnokságban.

Tóth Gabriella a hazai rendezésű női Európa-bajnokságon több mérkőzésen is szóhoz jutott és remek játékával fontos szerepet vállalt a csapat eredményében.

„Fantasztikus élmény volt játszani az EB-n, különösen saját közönségünk előtt. Természetesen a csapattársak nagyon sokat segítettek, így könnyen be tudtam illeszkedni. Még a legelső összetartáson, amikor először kaptam meghívót a válogatottba, Tomori Zsuzsitól tartottam a legjobban. Igazából semmi okom nem volt rá, és mára már nagyon jól összekovácsolódtunk, sokat segít nekem a pályán és azon kívül is. A legjobban talán Szucsánszki Zitával tudtam összebarátkozni, persze azokon a játékosokon kívül, akiket már eddig is ismertem" – emlékezett vissza nevetve a még csak tizennyolc éves játékos.

Tóth Gabriella Berettyóújfalun született, majd családjával Komádiba költöztek, ahonnan Győrbe jöttek. Kézilabdázni Komádiban, az iskolai csapatban kezdett el, majd játszott Berettyóújfalun is. Jelenleg a Mosonmagyaróvárt erősíti, azonban – hála a kiváló EB-szereplésének is – lehetséges, hogy hamarosan felkerülhet az Audi-ETO első keretéhez.

Tóth Gabriella (fehérben) és Nora Mörk nagy csatát vívott egymással, a meccset a magyarok, az EB-t viszont a norvégok nyerték. Fotó: MTI
Tóth Gabriella (fehérben) és Nora Mörk nagy csatát vívott egymással, a meccset a magyarok, az EB-t viszont a norvégok nyerték. Fotó: MTI

„Tíz éve kézilabdázok és bár nagyon sok sportban kipróbáltam magam, ez nyerte el leginkább a tetszésemet. Ezt a szezont még Óváron szeretném befejezni. Elképzelhető viszont, hogy jövőre már az ETO játékosa leszek. Természetesen nagyon örülnék ennek, hiszen akkor együtt játszhatnék példaképemmel, Görbicz Anitával" – mondta lelkesen Tóth Gabriella, akinek a válogatottba való meghívása összefügg Görbicz Anita terhességével is, hiszen – főleg – az ő helyére került a csapatba.

„Nincs túl sok szabadidőm, de ezt nem sajnálom. Ha éppen nem edzek vagy meccsen vagyok, akkor pihenek, de a barátaimmal is nagyon szeretek moziba járni. Az egyik kedvenc filmem a Női szervek. Szerencsére a barátaim sem veszik zokon, hogy nincs sok időm, főleg, hogy a legjobb barátnőm, Hajtai Vanessza a csapattársam is" – tette hozzá Tóth Gabriella, majd az ünnepi készülődésről is mesélt.

„Az EB miatt még nem volt időm ajándékokat vásárolni, úgyhogy most gyorsan be kell pótolnom ezt a lemaradásomat. Az ünnepi hangulat azonban folyamatosan érezhető volt az advent alatt, bár sajnos az időjárás ezt nem segítette elő" – fogalmazott.

A tehetséges fiatal játékos a karácsonyt – ahogy minden évben – családi körben tölti, de szilveszterezni a barátaival megy.

„Nem kértem semmi konkrét ajándékot karácsonyra, de nagyon szeretem a táskákat, ezért igazán örülnék egy szép darabnak. Még nem tudom pontosan, hol fogom várni az új évet, a lényeg, hogy a barátaimmal leszek. Minden évben csak az utolsó pillanatban találjuk ki, hová is menjünk szilveszterezni. Fogadalmakat nem szoktam tenni, azt viszont elhatároztam, hogy az új naptári évben is mindent megteszek a siker érdekében, valamint azt a célt tűztem ki magam elé, hogy minél jobb helyezést érjünk el a bajnokságban" – zárta mondandóját Tóth Gabriella.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magasabb osztályba vágyik

A korábbi ETO-tehetség, Serfőző Bence a Csorna csapatával őszi bajnok lett a megyei első osztályban,… Tovább olvasom