Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

MKB-Euroleasing Sopron - Pécs: 76-58

Kosárlabda - Igen idegesen kezdtek a felek: 10 másodperc alatt mindkét csapat eladta a labdát. A szakasz második felében a pécsiek „blokkoltak le" támadásban. Más megközelítésből: rendezte védekezését az MKB. Gorbunova mezőnykosarával, majd büntetőivel fordított a Sopron. A negyed Németh triplájával, s 6 pontos hazai vezetéssel zárult (16–10).
Ahogy az első, a második negyed is Podrug kosarával indult, de ezúttal nem szabálytalankodtak vele szemben a hazaiak. Nyolc ponttal ellépett a Sopron, Rátgéber pedig időt kért. Sok tiszta helyzetet dolgoztak ugyan ki a pécsiek, de rosszul dobtak. Nem úgy Milovanovic, akinek triplája után 9 ponttal vezetett az MKB. A vendégek addigi legjobbja, Podrug a 17. percben megkapta 4. személyijét, Eördögh pedig büntetett. Újabb pécsi időkérés következett, amely előtt Vajda Anna összeesett, a pécsi gyúró és a soproni orvos támogatta az öltözőbe.

Zónára állt át a Pécs, meg is zavarta a Sopront, villámgyorsan „elővezetett" egy 11–3-ast s a feladathoz maximálisan felnövő Krivacsevics újabb kosaraival egy pontra jött föl. Ekkor – hazai szempontból a legjobbkor – Gorbunova dobott triplát a sarokból. A végén még két büntetőt is beemelt, így szünetben 6 ponttal vezetett az MKB.
Térfélcsere után az első öt akció kosárral végződött. Soproni részről Károlyi két dupla után egy triplát is bevágott, a pécsiektől Fegyverneky duplája után Coelho dobott hármast.


Az MKB-Euroleasing Sopron - Pécs: 76-58-ra végződött mérkőzésének képei - Fotó: Németh Péter

Ritmust vesztett a hazai csapat, elkapkodta támadásait, hirtelen szívóssággal, hősiesen harcoltak a vendégek. Zónára váltott a Sopron, Milovanovic pedig Németh ügyes passzából szerzett triplájával megduplázta lassan elfogyó előnyét a címvédő. A negyed hajrájában nem nagyon találta a zóna ellenszerét a Pécs, 8 pontos soproni vezetéssel fordultak a zárószakaszra a felek.

Ennek nyitányaként Milovanovic blokkolta látványosan Fegyverneky dobását, majd bedobott egy büntetőt. Gorbunova két akciót is látványos duplával fejezett be, s 15 pontra nőtt a címvédő előnye. Ekkor már könnyen zilálták szét a fáradni látszó pécsi csapat zónáját a hazaiak, a pécsiek már le-lemaradtak a hazai játékosokról. Ezt követően a mezőny legjobbjának, Gorbunovának két lepattanó után visszatett labdája is beesett, 16 pontra nőtt a különbség.

Gyakorlatilag ez volt a kegyelemdöfés, az utolsó 3 percben a pécsieknél már a kispadon ült Iványi, Vajda és Coelho, így a vége váratlanul sima lett, s ezzel a sikerrel a Sopronnak egygyőzelemnyi közelségbe került bajnoki címe megvédése.

Székely Norbert: – A mai mérkőzés is megmutatta, mennyire összetett játék a kosárlabda. A harmadik negyedben eljött nálunk a holtpont és ezt kihasználva gyorsan feljött ellenfelünk. Ekkor váltottunk a védekezésünkön, amely bejött, s ettől támadásban is megnőtt játékosaink önbizalma, ennek köszönhetően kerekedtünk a pécsiek fölé.

Rátgéber László: – Derekasan küzdöttek a lányok, emberileg mindent megtettek. Sajnos Iványin és Vajdán jól látszott, hogy mennyire nem teljes értékűek.


A mérkőzés percről-percre

40. perc:
Vége a bajnoki döntő második meccsének, hazai pályán is győz az MKB-Euroleasing Sopron a Pécs ellen. Ezúttal 76-58-ra. A címvédő így akár már szombaton újabb aranyérmet ünnepelhet!

39. perc: Károlyi hárompontos dob, majd Milovanovic dupláz! Tizennyolc pont a Sopron előnye. (76-58) 

38. perc: Milovanovic büntetőből egy, Gorbunova akcióbók két pontot szerez. Menetel a győzelem felé a Sopron! (71-55)

37. perc: Krivacevic hiába erőlködik, mert újra jön Gorbunova. Marad a 13 pont különbség az MKB javára. (68-55)

35. perc: Coelho két büntetője és Fegyverneki kosara között a ahazaiaktól Milovanovic eredményes. Eddig biztos soproni előny. (66-53)

33. perc: Gorbunova és újra Gorbunova! Kétszer egymás után. Tizenöt közte. (64-49)

32. perc: Egyre jobban elhúz az Euroleasing! Milovanovic előbb ront, majd bedob egy büntetőt. Jön Gorbunova és máris 11 pont a különbség a két csapat között. A Sopron vezet 60-49-re.

30. perc: Milovanovic kosarára, és Horti hármasára csak Podrugtól érkezik válasz, így a Sopron 57-49-re vezet a bajnoki döntőben a Pécs ellen az utolsó negyed előtt hazai pályán!

28. perc: A hárompontosok másodpercei! Előbb Milovanovic triplájának örülnek, majd Fegyverneki hármasa után elcsendesednek a Sopron szurkolói. (50-47). Eördögh újra biztos kézzel dob büntetőket. (52-47)

26. perc: Richter és Coelho kapcsol rá, a Pécs pedig feljön három pontra. (47-44)

25. perc: Gorbunova büntetői után jön a Pécs. Podrug köszön be kétszer, de így is csak fut az eredmény után a vendég csapat. (46-40)

22. perc: Károlyi Andreáról szól eddig a 3. negyed! Előbb dob két duplát majd hint egy hármast. Csak Fegyverneki és Coelho tartja a lépést a pécsiek közül. A sopron nyolccal megy. (44-36)

Félidőben az MKB-Euroleasing Soprnon 37-31-re vezet a Pécs ellen a női kosárlabda bajnokság döntőjének második felvonásán.

Húsz percnyi játék után Gorbunova 14, Horti 2, Németh 6, Károlyi 4, Eördögh 2, Semsei 4, Milovanovic pedig 5 pontot szerzett a hazai csapatban. A pécsieknél Krivacevic és Podrug 8-8 pontig jutott. Iványi 2, Fegyverneki 3, Coelho 5, Mészáros 3, Somogyi pedig 2 pontig jutott.

20. perc: Amikor a legjobban kell, újra Gorbunova villan. Előbb triplát dob, majd két büntetőt végez el biztos kézzel. Az MKB a negyed végére 6 ponttel vezet. (37-31). Gorbunova 14 pontos.

19. perc: Egy pontra feljön a Pécs. Coelho, Iványi majd Krivacevic is eredményes. Utóbbi játékos másodszor is a gyűrűbe talál, így újra szoros a mérkőzés. (32-31)

18. perc: Eördögh hibátlan büntetőivel hosszú idő után újra hazai pontoknak örülhetett a soproni közönség. (27-20)

Fotó: Németh Péter

15. perc: Milovanovic triplájával az eddigi legnagyobb különbséget mutatja az eredményjelző a két csapat között. A Sopron kilenccel elhúz. (25-16)
 
12. perc: Nyolc ponttal vezet a Sopron a Pécs ellen, a bajnoki döntő második meccsén. (20-12). Eddig Gorbunova a mezőny legeredményesebb játékosa. A soproni légiós 9 pontig jutott.

10. perc: Az első negyed a Soproné. A hazaiak alaposan megkűzdöttek a vezetésért, hiszen a Rátgéber-csapat kezdett jobban. A Pécs egészen a 7. precig vezetett. Ekkor 7-7-re feljött, majd a játékrész végéig 16-10-re elhúzott az Euroleasing.

A bajnoki döntő második mérkőzésén az első találkozón idegenben diadmaskodó soproni csapat a Branzova, Honti, Gorbunaova, Milovanovic, Semsei kezdő ötössel lépett pályára. Rátgéber László az Iványi, Richter, Podrug, Mészáros, Krivacevic együttessel kezdhetett.

Előzmények:

Tökéletesen igaza lett Székely Norbertnek, az MKB-Euroleasing vezetőedzőjének: egyetlen labdán múlt a bajnoki finálé első mérkőzése. A végjátékban szinte emberfelettit nyújtó Eördögh Edit vezérletével – az utolsó öt percben tizenegy pontot dobott a soproni csapat kapitánya – drámai csatában 64–63-ra nyert az MKB. Csak a találkozó utolsó percében háromszor fordult a kocka, változott a vezető csapat kiléte.
Sikerültek az első dobások

Eördögh Edit már az első negyed végén érezte, jó meccse lehet ez, ugyanis egy triplát és két büntetőt dobott be. „Az első megoldásaim sikerültek, a végén pedig a csapat óriásit küzdve tudott nyerni. A csapat egyik legnagyobb erénye, hogy a többi játékos érzi, tudja, ki az a két-három játékos, akinek éppen jó a napja. Most nekem volt meg az önbizalmam, a végjátékban szinte tömtek labdákkal a többiek, s szerencsére be is mentek a dobásaim."

A finálé folytatásával kapcsolatban a következőket mondta Eördögh: „A szerdai egy teljesen más mérkőzés lesz, de nyilván ugyanolyan harccal a pályán, mint ami Pécsett volt. Remélem, megint lesznek olyan játékosok, akiknek kijön a lépés, s érvényesíteni tudjuk, hogy elvettük a Pécstől a pályaelőnyt."

A soproni csapat edzője, Székely Norbert így értékelte a döntő első mérkőzését: „A Sopron–Pécs párharc olyan, mint egy folytatásos sorozat, amelyben a következő epizód mindig szorosan kapcsolódik az előzőekhez. Mind a két fél igyekszik értékesíteni, hasznosítani az előző meccseken tapasztaltakat, s ezeket felhasználni a következőn. Most mi sejtettük, hogy a Pécs sokat játszik magas szerkezettel, s voltak erre ellenlépéseink."

A pécsi Iványi Dalma és a soproni Olekszandra Gorbunova várhatóan ma is nagy csatát vív majd egymással. Fotó: Löffler Péter
A pécsi Iványi Dalma és a soproni Olekszandra Gorbunova várhatóan most is nagy csatát vív majd egymással. Fotó: Löffler Péter

Hasonló izgalmak lehetnek

Hogy miként hangol a mai második meccsre az együttes, erről ezt mondta Székely: „Mihelyst lehetett, indultunk haza Sopronba. Nagyon fontos, hogy a lányok alaposan kipihenjék magukat. A kedd délelőtt a pihenésé volt, délután pedig volt egy dobó- és taktikai jellegű edzés."

Az MKB szakvezetője szerint a finálé folytatása is hasonló drámai mérkőzéseket hoz majd. „Azt gondolom, hasonló izgalmakra lehet majd számítani. A győzelmi kényszer most is ugyanúgy nyomasztja mind a két csapatot, ami viszont nagy előny, s amire építhetünk, hogy míg a mi csapatunk a pécsi bravúr után feldobott hangulatban várja a második meccset, addig a pécsiek csalódottak. De egy kitűnő, morálisan nagyon erős együttes az ellenfelünk, benne jó pár sok nagy csatát megélt, tapasztalt játékossal. Úgy érzem, a folytatásban is hasonlóan kiélezett végjátékban befejeződő mérkőzéseket hoz majd a finálé, s ki tudja, lehet, ma a nyerő labdát éppen szurkolóink `fújják be` a pécsi gyűrűbe, vagy fújják ki a miénkből..."


Lincshangulat a lefújás után

A finálé első felvonásának kellemetlen mellékzöngéje volt, hogy miután felöltöztek, még vagy jó fél órát várniuk kellett a soproni csapat játékosainak a pécsi csarnokban. Szinte lincshangulat vette körül az együttest, a pécsi szurkolók csalódott csoportja várta a soproniakat. Végül az MKB-Euroleasing játékosai, vezetői csak rendőri kísérettel tudták elhagyni a csarnokot, s elmenni az autóbuszukhoz. A buszt Pécs határáig rendőrautók kísérték el...

Török Zoltán ügyvezető igazgató a következőket mondta az eset kapcsán: „Nagyon sajnálom azt a két szurkolónkat, akiket fizikai atrocitás ért. Személyesen is beszéltem velük. Ugyanakkor nem szeretnék hisztériakeltést. Sportszerűen el kell ismernem és egyben köszönöm Rózsa Gábornak és csapatának, akik minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy a bennünket ért verbális támadás ne csaphasson át tettlegességbe. A szerdai mérkőzésre minden korábbinál nagyobb rendezői gárdával készülünk, szeretnénk, ha a döntő sportszerű körülmények között folytatódna."

Olvasóink írták

 • 15. nann 2008. május 22. 13:03
  „királyvolt!!:D”
 • 14. -.- 2008. május 21. 20:23
  „Sopron sportváros?höhö.Ez volt a hét vicce.”
 • 13. mernokzoli 2008. május 21. 20:13
  „Végre valami pozitív a város sportéletében!
  Jó, hogy ebe nem piszkított bele az Abdai!”
 • 12. FJózsi 2008. május 21. 19:41
  „Gratulálok! Csodálatos eredmény!Ti vagytok a bajnokok!”
 • 11. dobo.kata 2008. május 21. 19:17
  „Béla wazze, olvastál te már online meccsközvetítést??? az ilyen. itt nincs kép :D
  amugy már egyáltalán az csoda a magasságos kisalföldtől, hogy nem csak az eto futballmeccseket közvetíti, online. végre rájöttek, hogy Sopron a sportváros és Hajrá csajok!!!!! Győzni fogtok! Károlyi csodálatos!”
 • 10. FJózsi 2008. május 21. 19:12
  „Bocsánat,tévedtem. Minden rendben a közvetítéssel.”
 • 9. FJózsi 2008. május 21. 18:55
  „A semminél több, de kissé "nevetséges" ez az on-line közvetítés.Lehetne percenként is tudósítani!”
 • 8. niklos417 2008. május 21. 18:35
  „izgalmas”
 • 7. Béla917 2008. május 21. 18:32
  „Miért nem tom nézni a tudósítást????????????????”
 • 6. horvathszandi 2008. május 21. 18:29
  „mért nem tudom online nézni a tudósítást??? vagy akkor miért írják ki??? ... erről ennyit.”
 • 5. Béla917 2008. május 21. 18:28
  „Valaki segítsen hogy tudom itt nézni a meccset!!!!”
 • 4. Totya1964 2008. május 21. 17:00
  „Hajrá lányok! Ha ma nyerni tudtok, akkor szombaton nyugodtan tudtok játszani Pécsett és megőrizhetitek a bajnoki címet! Hajrá Sopron!”
 • 3. FJózsi 2008. május 21. 14:22
  „Sok sikert lányok! Egyébként ledöbbentett,hogy a magyar TV-ket nem érdekli ez a csodálatos párharc.Remélem utólag legalább a soproni Tv leadja a mai meccset.”
 • 2. pisti50 2008. május 21. 11:12
  „Mindent bele ma ismét győzni fogunk remélem!! Hajrá Sopron!!”
 • 1. k73 2008. május 21. 07:33
  „Mindent bele lányok!

  HAJRÁ SOPRON!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elveszített bronzcsata

Teremfutball - Szentesen a bronérem megszerzéséért lépett pályára az Euro-Mobil-Trans Ikrény… Tovább olvasom