Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Megyei foci: gond a kevés játékos

A hétvégén három mérkőzés maradt el, mert a csapatok nem álltak ki.
Gyakran kellett beszámolnunk ősszel félbeszakadt mérkőzésekről, játékvezetőket bántalmazó esetekről, feszült indulatokról. A hétvégén három mérkőzés maradt el, mert a csapatok nem álltak ki.

A megyei másodosztályban az ikrényi tartalékok maradtak távol a péri mérkőzéstől, míg a felnőttbajnokságban a megyei harmadosztályban a Nyalka–Győrság és a Győrasszonyfa–Nagyszentjános mérkőzés maradt el a vendégcsapatok távolmaradása miatt.

Gregovics János, a Nagyszentjános elnöke szerint szinte várható volt, hogy egyszer csak elfogy a csapata.

– Egy évvel ezelőtt még a megyei első osztályban szerepeltünk, de a nyáron annyian távoztak tőlünk, hogy vissza kellett lépni a harmadosztályba – mondta az elnök. – Mivel három játékosunk eltiltása, három pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt semmiképpen sem ért volna rá vasárnap délután, ezért már pénteken kezdeményeztük a mérkőzés elhalasztását, bejelentettük a versenybizottságnak is, de az ellenfél nem járult hozzá a halasztáshoz.

Petrovich Ambrus, a Győrság elnöke is a folyamatos műszakban dolgozók és a sérültek hiányára panaszkodott, de voltak még más indokai is.
– Mivel az igazgatóság által ígért támogatásból egy forint sem érkezett meg, ezért kénytelenek voltunk saját zsebből fizettetni a kiadásokat a labdarúgókkal, amit viszont nem mindenki vállalt, így sértődések miatt is hiányoztak játékosok – említette az elnök. – Mindez későn derült ki, így nem tudtuk értesíteni az ellenfelet. A jövőt illetően a téli holt szezonban szeretnénk néhány játékost igazolni, hogy a hasonló kellemetlenségeket elkerüljük.

Ikrényben nem először fordult elő az utánpótláscsapat létszámproblémája, ami ugyancsak a fegyelmezetlenséggel, illetve a csapathoz való (nem)kötődéssel hozható össze.

– Két eltiltott játékosunk mellett többen is sérülést jeleztek, így még vasárnap délelőtt is játékosok után kellett telefonálni, de sajnos nem jött össze annyi játékos, hogy el tudjunk utazni – mondta Bukta Ferenc, az Ikrény elnöke. Van még egy elmaradt mérkőzésünk, amire szintén gondot jelent összehozni a gárdát, de remélem, hogy a tavaszi indulásra már nem lesz ilyen jellegű problémánk.

Olvasóink írták

 • 3. hzoli_hvar 2011. november 23. 10:25
  „Szerintem alig várja a szövetség, hogy megszűnjön kb 25-30 csapat, és akkor a bírók is elegen lennének végre. Nem kéne heti 3 meccset vezetniük szegényeknek...”
 • 2. alacska 2011. november 22. 17:27
  „Igaza van az előttem hozzászólónak ! Tisztelt Illetékesek! Hol van a beígért - játékengedélyek, játékvezetői díjak 90%-ának visszatérítése, s a többi támogatás !!! Kérem az illetékesek válaszát mielőbb az újság hasábjain!”
 • 1. soppet 2011. november 22. 11:50
  „..."Petrovich Ambrus, a Győrság elnöke...Mivel az igazgatóság által ígért támogatásból egy forint sem érkezett meg,..." ????????
  Csányi Úr igért, de nem tartotta be? OV igért, de ő nem tartotta be!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajszán Gyula: ETO-legenda irányít Nyúlon

Hajszán Gyulát nevezték ki a közelmúltban a megyei I. osztályban szereplő Nyúl edzőjének. Tovább olvasom