Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Megyei foci - Jöhet a nyolcadik aranyérem Győrszemerén

Nem akármilyen sorozatot tudhat magáénak a győrszemerei csapat, hiszen egymás után hatodszor lett bajnok a megyei I. osztályban.
Az aranyérmes együttesre – még az augusztus 16-án rajtoló bajnokság előtt – a jövő hétvégén komoly erőfelmérő vár: a Magyar Kupában az élvonalból most kiesett Kaposvár lesz ugyanis az ellenfele.

„Hatodszor lettünk a megyei első osztályban aranyérmesek, s ha ehhez hozzávesszük, hogy korábban a megyei másodosztályban is elsők voltunk, sorozatban ez a hetedik bajnoki cím, amit megszereztünk. Azt hiszem, nem sok csapat dicsekedhet hasonló sorozattal – kezdte érthetően büszkén Germán Ferenc, az együttes játékos-edzője. A tréner azt is megjegyezte, évről évre azért egyre nehezebb volt az elsőséget kiharcolni.

„Az utóbbi időszak legrosszabb tavaszi szezonját zártuk. Mondhatnám azt is, nem is mi nyertük meg, hanem az ellenfeleink bukták el a bajnoki címet. A csapat gerincét alkotó rutinos játékosaink sajnos már nem lesznek fiatalabbak, ránk fér egy alaposabb vérfrissítés" – tette hozzá Germán Ferenc.

Germán Ferencék (jobbra) megküzdöttek az aranyéremért, a Győrszemere sorozatban hetedszer lett bajnok. Fotó: Kisalföld-archívum
Germán Ferencék (jobbra) megküzdöttek az aranyéremért, a Győrszemere sorozatban hetedszer lett bajnok. Fotó: Kisalföld-archívum


A csapatban, amely ezúttal sem lép feljebb a magasabb osztályba, több változás is várható. Lappints Árpád Ausztriába igazolt, Szabó Csaba abbahagyta az aktív labdarúgást, Schauer Máté Téten folytatja a pályafutását. Új igazolásként Polyák Gábor és Vörös Torma Martin és négy fiatal labdarúgó, Schwarz Erik, Gollovitzer Rajmund, Németh Márk és Németh Máté érkezik.

„Célunk, ahogy mindig, az első három hely valamelyikén végezni, s úgymond végig a tűz közelében maradni. A bajnokság elején meg kell keresni az új játékosaink helyét, így várhatóan nehezebb ősz elé nézünk."

Ami előtt még a már említett kupamérkőzés is vár a csapatra.
„El tudtunk volna képzelni jobb sorsolást. Régebben, a sorozat mostani periódusában mi utaztunk alacsonyabb osztályú ellenfelekhez. Bár nem tudjuk, a kiesés után mennyire maradt erős a Kaposvár, biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de semmiképp nem adjuk fel. Egy mérkőzésen bármi megtörténhet."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kupagyőztes az ETO U19-es csapata

Megvédte címét az ETO a Prágában rendezett CEE Generali-kupán. Tovább olvasom