Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Megyei foci - Hazamentek a szünetben a Rábacsanak játékosai

Himodon nem jött ki az öltözőből a vendégcsapat, majd az ellenfél játékosai közül hárman fogták magukat és hazamentek.
Kurtán-furcsán ért véget múlt hétvégén a Rábacsanak elleni bajnoki mérkőzés Himodon. Nem jött ki az öltözőből a vendégcsapat, majd az ellenfél játékosai közül hárman fogták magukat, s egyszerűen hazamentek a szünetben.

Himodon a múlt hétvégén szó szerint az öltözőben maradt a szünetben a vendégcsapat. Hiába várták a hazai játékosok és a szurkolók is a második félidőt, az ellenfél futballistái közül senki sem jelent meg a játéktéren, majd hárman a vendégjátékosok közül egyszerűen hazamentek.

„Ilyet még életemben nem láttam – mesélte megdöbbenve az esetről Wellner Zsolt, a himodiak trénere. – Semmi nem utalt arra, hogy a rábacsanakiak nem akarják folytatni a mérkőzést, igaz, elég nagy hátrányban voltak, három-nullára vezettünk az első félidőt követően. Konkrétan nem tudom, mi történt, de úgy hallottam, az öltözőben több rábacsanaki játékos is összekapott egymással. A vita vége az lett, hogy hárman közülük átöltöztek és hazamentek. Két másik rábacsanaki játékos odament aztán a bíróhoz és sérültet jelentett, s mivel így a megengedett alá csökkent a létszámuk, a játékvezető kénytelen volt lefújni a mérkőzést. Természetesen nagyon meglepődtünk, s a szurkolóknak sem tetszett, hogy nem lesz második félidő, de nem lehetett mit tenni, nem tudtuk folytatni a meccset" – tette hozzá a tréner.

Kerestük a másik felet, Telekesi József, a rábacsanakiak elnöke kissé keserűen, de készséggel beszélt a történtekről.

„Valóban hazament a szünetben három játékosunk. Különösebb vita nem alakult ki az öltözőben, egyszerűen úgy gondolták, nem akarnak ebben a csapatban tovább játszani. Nyilván a többieket okolták az eredmény miatt, pedig annyival, mint hiszik, nem jobbak náluk" – szögezte le a klub első embere. – Magam is futballoztam, több évtizede vagyok sportvezető, így tudom, amit ez a három futballista tett, arra nincs mentség és magyarázat. Cserbenhagyták a csapatot. Három pápai játékos ment haza, akikre természetesen a továbbiakban már nem számítunk. Megpróbáljuk majd fiatalokkal helyettesíteni őket, s becsülettel befejezni a bajnokságot" – tette hozzá az elnök, aki egyébként Rábacsanak polgármestere.

Megdöbbenésének adott hangot Tóth László is, a rábacsanakiak edzője:

„Azt kell mondjam, nem először akad velük probléma, öt pápai játékosunk van, de egyszerre mind még sosem értek ide" – mondta a tréner, aki úgy véli, sportemberhez méltatlan volt ez a lépés mind a szurkolókkal, mind a csapattársakkal szemben.

Mesteréhez hasonlóan elkeseredett a rábacsanakiak csapatkapitánya, Sebestyén Attila is. Mint mondta, előjelekről – az „idegenlégiósok" közül valakinek mindig „fájt a lába" – volt tudomása, ám nem gondolt ilyen durva lépésre: „Az első félidőben egyiküknek szóltam is, hogy jobban figyelhetne, de ez nem lehet indok a távozásra" – mondta a csapatkapitány.

Sebestyén Attila: Hárman távoztak a meccsről, ez szégyen. Fotó: T. A.
Sebestyén Attila: Hárman távoztak a meccsről, ez szégyen. Fotó: T. A.


Telefonon értük el az egyik távozót, Róka Rolandot, aki tettüket nem kívánta megmagyarázni, annyit jegyzett meg, két társa volt autóval, ő csak ment velük hazafelé.

Hétfőn egyébként már meg is született a döntés a himodi találkozóval kapcsolatban. Az MLSZ megyei igazgatóságának fegyelmi bizottsága a mérkőzés három pontját, 3–0-s gólkülönbséggel a himodiak javára igazolta.

Szintén döntés született a két héttel ezelőtt félbeszakadt Répcevis–Csapod összecsapással kapcsolatban. Ahogy azt megírtuk, a mérkőzésen megütött játékvezető Ausztrián keresztül távozott Sopronba. A bírót bántalmazó kapust két évre és két hónapra tiltották el a futballtól, a mérkőzés három pontját, szintén 3–0-s gólkülönbséggel tegnap a Répcevisnek ítélték oda.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos agyrázkódást szenvedett Domenico Pozzovivo

A 32 éves bringás hatalmasat bukott a Giro d'Italia hétfői, harmadik szakaszán. Tovább olvasom