Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Megyei foci - Bajnokok a megyei másodosztályban

A Hédervár, a Fertőszentmiklós és Bácsa ünnepelhetett bajnoki címet az elmúlt szezonban.
Győr-Moson-Sopron megyében három csoportban küzdöttek egymással a második vonal csapatai. Ezekben Hédervár, Fertőszentmiklós és Bácsa ünnepelhetett bajnoki címet az elmúlt szezonban.

Veretlenül bajnokok

A megyei másodosztály Soproni csoportjának bajnoka az előző szezonban a Fertőszentmiklós volt. A klubnál nyáron új elnököt választottak. Pócza József szeretné, ha a csapat újra meghatározó lenne a megyei első osztályban.

Fertőszentmiklós
Fertőszentmiklós


„A középmezőnybe várjuk a klubot az év végén, de a teljesítményünk függ az újoncok beilleszkedésétől és a csapatszellemtől is. Főleg támadó szellemű játékosokat igazoltunk, mint például Horváth Csaba, aki a Pápa NB III-as tartalékcsapatától érkezett hozzánk. Az edzőnk Finta Zoltán maradt, hisz az ő munkájával teljesen meg vagyunk elégedve. Úgy érzem, jó úton járunk, ezt az is jól mutatja, hogy megnyertük a megyei kupát, így augusztusban részt vehetünk az országos kupa selejtezőjén" – mondta az új elnök.

Finta Zoltán kiemelte, hogy a csapat veretlenül – huszonnyolc győzelemmel és két döntetlennel, 175 gólt lőve – lett bajnok:

„Az év elején a feljutást tűztük ki magunk elé célul és ezt el is értük. Úgy érzem, kimagaslottunk a mezőnyből és megérdemeltük az elsőséget – értékelt az edző. – Három játékosunk távozik nyáron, az ő pótlásukra és a csapat megerősítésére igazoltuk le Pancsuk Szabolcsot, Horváth Csabát, Pominek Dávidot és Horváth Tamást, valamint hazatér Ausztriából és csatlakozik hozzánk a kapus Áder Balázs is. Úgy gondolom, hogy az új játékosok segítségével meg fogjuk állni a helyünket a magasabb osztályban is. A Megyei Magyar Kupában és edzőmeccseken már találkoztunk első osztályú csapatokkal, így van már ellenük tapasztalatunk."

Két bajnoki arany

A megyei másodosztály Mosonmagyaróvári csoportjában a Hédervár tavaly duplán örülhetett, hiszen mind a felnőtt-, mind pedig az ifjúsági csapata megnyerte a bajnokságát.

A klub elnöke, Danyi Péter nagyon bizakodó és a következő szezonban is a dobogóra várja csapatát.

„Fő célunk, hogy egyben tartsuk a keretet és beépítsük a fiatalokat, hiszen az ifjúsági csapatból négy fiú is felkerült az első kerethez Fléner Szilárd, Schweiger Erik, Tonomár Balázs és Karika Róbert személyében.

Hédervár
Hédervár


A megyei első osztályban való szereplést nem vállaltuk, így továbbra is a második vonalban fogunk játszani. Az edzőnk, Sztranyovszky Attila négy és fél év után sajnos elhagyta a klubot. Az ő helyét a következő szezontól egykori játékosunk és a csapat korábbi másodedzője, Molnár Árpád veszi át" – vázolta terveiket a klub első embere.

Sztranyovszky Attila kérésünkre értékelte az elmúlt szezont:

„Nehezen indult a bajnokság a számunkra, mivel a megyei első osztályból kiesve kerültünk vissza a második vonalba. Az első öt mérkőzés után azonban sikerült talpra állnunk. Összeállt a csapat és beilleszkedtek az újonnan érkezők. Ezután sorozatban kilenc meccset nyertünk és így az év végén bajnokok lehettünk" – mondta a távozó mester.

Az új edző, Molnár Árpád pedig már az új szezonról beszélt: „Egyelőre nem tudok biztos érkezőket mondani. Három fiatal fiú távozik a csapattól, az ő pótlásukat kell megoldanunk, valamint mindenképp meg szeretnénk erősíteni a védelmünket. Szélső védők igazolására lenne szükségünk."

Saját nevelésű fiatalok

A második vonal Győri csoportját a Bácsa FC nyerte.

„Két éve dolgozunk együtt az Üstökös FC utánpótlás-nevelő egyesülettel. Ezért egyértelműen az volt a célunk, hogy saját utánpótlásra támaszkodva jussunk fel a megyei első osztályba és a későbbiekben ott is bemutatkozhassanak a legtehetségesebb fiataljaink. Az új kihívás teljesítésére igyekszünk olyan keretet kialakítani, amelyben ideális a rutinosabb és a fiatal futballisták aránya. Számítunk a feljutást elért csapat tagjaira és igazolunk néhány tapasztaltabb játékost is. Azon dolgozunk, hogy hosszabb távon is biztosítani tudjuk a helyünket a magasabb osztályban és pozitív jövőképet adjunk a nálunk nevelkedő gyerekeknek" – mondta a klub elnöke, Bokor András.

Bácsa
Bácsa


A csapat vezetőedzője, Alföldi Zoltán így értékelte az elmúlt szezont: „A bajnokság elején főleg a fiatalokra támaszkodtunk és az őszi forduló végén még a hatodikak voltunk. Ezért télen megerősítettük a keretet, hiszen a célunk egyértelműen az volt, hogy feljussunk a megyei első osztályba. A tavaszi fordulóban már sokkal jobban játszottunk és bár elvesztettünk pár fontosabb meccset, végül sikerült a feljutás – mondta a tréner, aki az idén távozó játékosokról és az új igazolásokról is beszélt. –

Néhány fiatal játékosunk idén már más klubnál folytatja és sajnos Orbán Balázs sem áll rendelkezésünkre egy sérülés miatt. Bár bízunk benne, hogy ő még idén visszatérhet a csapathoz. Három olyan játékost igazoltunk a nyáron, akiknek már van tapasztalatuk a megyei első osztályban, ők név szerint Török Szabolcs, Hegyi Miklós és Dömötör Dávid, valamint visszahívtuk a csapathoz korábbi kapusunkat, Katona Tibort."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kendó - Két bronz a Hungária-kupán

A közelmúltban rendezték a Hungária-kupa nemzetközi versenyt, melyen nyolc országból mintegy 130… Tovább olvasom