Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Megszerzett kvalifikációk

Mindössze két és fél kilóval maradt el az országos csúcsától a kisbéri Varga Viktória a vancouveri világbajnokságon, aki negyedik helyezésével jelentősen hozzájárult a magyar csapat kvalifikációszerzéséhez.
Amilyen rosszul – kiesésekkel, sérülésekkel – kezdődött a magyar csapat számára a kanadai Vancouverben megrendezett 73. férfi és 16. női súlyemelő-világbajnokság, olyan jól végződött az olimpiai kvótaszerzés szempontjából. A női olimpiai kvalifikációs pontversenyben a magyar válogatott a 10. helyet szerezte meg, ez három olimpiai kvótát ér. A magyar férficsapat pedig négy olimpiai helyet szerzett, ami a körülményekhez képest ugyancsak szép teljesítmény.

A kvótaszerzéshez jelentősen hozzájárult a kisbéri Varga Viktória is, aki a szombati versenynapon megrendezett női ólomsúlyú versenyben elért két negyedik és egy ötödik helyezésével az előző napon még a 13. helyen álló magyar csapatot a 10. helyre hozta fel. Ez 3 olimpiai kvalifikációt jelentett, a négy helyhez a csapatnak eggyel előbbre, a 9. helyen kellett volna végeznie, de ez már nem a +75 kilóban remekül szerepelt Vargán múlt. Bár az országos bajnokságon elszenvedett könyöksérülése zavarta a felkészülésben, mégis mindössze két és fél kilóval maradt el az általa tartott országos csúcstól Vancouverben, s miután szakításban ötödik, lökésben negyedik lett, összetettben megszerezte a negyedik helyet.

Mindezt egy olyan versenyen, ahol a kínai Ting Mej-jüan világcsúcsot ért el. A színvonalas vb-n Vargának két jó kísérlete volt szakításban s három lökésben. Végül 120+152,5, azaz 272,5 kilós teljesítménnyel negyedik lett. Ha a 125 kilós súly is fennmarad, éremnek örülhetett volna. Ám így is mindenki elégedett volt teljesítményével, hiszen a sérülés ellenére is egy hellyel előbbre lépett a legutóbbi világbajnoki helyezéséhez képest.
Edzője, Imrő Dezső, akit telefonon hívtunk a verseny után, ugyancsak örült, s maximálisan elégedett volt tanítványával, hiszen a cél az első hat hely valamelyike volt. Mint mondta, nagyon reméli, hogy a három kvalifikációs hely egyike tanítványáé lesz, aki ilyenformán ott lehet majd a jövő évi athéni olimpiai játékokon.

Azt, hogy a magyar csapat nagyon komolyan veszi az olimpiai felkészülést, az is bizonyítja, hogy tegnap bejelentették: december 9-én és 10-én már az olimpiai helyszínen tartják azt a tesztversenyt, amelyen mindent kipróbálnak, mindent úgy csinálnak, ahogy jövő augusztusra tervezik. Az előolimpián Krutzler Eszter (69 kg), Varga Viktória (plusz 75 kg), Cser Norbert (85 kg), és Diószegi Sándor (94 kg) képviseli Magyarországot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parcellázást terveztek

Újabb fejlemények vannak a győr-bácsai labdarúgópálya ügyében. A pályát az rt. adta el a… Tovább olvasom