Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Megint kikapott a Fradi: ilyen volt a 10. forduló

A 10 forduló mérkőzéseit rendezik a hétvégén a labdarúgó NBI-ben. A Paks-Pécs találkozó hozta a legtöbb gólt.
Péntek:

Videoton FC-ZTE FC 4-1 (1-0)
Székesfehérvár, 3300 néző, v.: Garcia gólszerzők: Walter (31.), Sándor (51.), Alves (56., 71.), illetve Máté P. (88.)
sárga lap: Tököli (58.), Kamber (83.)

Videoton: Tujvel - Brachi, Vinicius, Caneira, Oliveira - Walter, Sándor (Elek, 69.), Mitrovic (Nikolics, 62.), Tóth B. (Vasiljevic, 77.), Evandro - Alves

ZTE: Jahic - Kocsárdi, Bogunovic, Bulatovic (A. Delic, 44.), Hidvégi - Szalai T., Kamber, Máté P., Hervas (I. Delic, 64.) - Turkovs, Tököli (Bujor, 75.)

A Videoton-ZTE összecsapások korábban még rangadónak számítottak, a csapatok jelenlegi játékereje alapján előzetesen nem lehetett erről beszélni. Az első félidőben mégis többnyire kiegyenlített volt a játék, bármelyik gárda vezetést szerezhetett volna, hiszen egy-egy kapufával "jelentkeztek" a csapatok. A félidő derekán aztán előnyre tett szert a Videoton. Fordulás után már egyértelmű fölényben játszott a bajnok és tetszetős támadások végén újabb gólokkal terhelte a ZTE hálóját, duplájával a tavalyi gólkirály, Alves is megtalálta góllövő cipőjét. A támadó formációkat bátran variáló Videoton megérdemelten nyert a rendkívül nehézkesen mozgó Zalaegerszeg ellen.

Szombat:

Kaposvári Rákóczi - DVSC-TEVA 1-1 (0-0)

Kaposvár, 3000 néző, V: Szabó Zs.

gólszerzők: Haruna (80.), illetve Coulibaly (93., 11-esből)

sárga lap: Pedro (42.), Jánvári (77.), Kulcsár K. (91.), illetve Varga J. (22.), Illés Gy. (69.)

Kaposvár: Hajduch - Okuka, Bank, Graszl (Mudresa 74.), Jánvári - Hegedűs (Haruna 57.), Pedro - Pavlovic, Kulcsár K., Balázs B. - Alekszejev (Jawad 67.)

DVSC: Novakovic - Nagy Z., Simac, Mijadinoski, Korhut - Bódi (Kulcsár T. 72.), Varga J., Illés Gy. (Yannick 77.), Bouadla - S. Nikolic, Coulibaly A jó iramú első félidő elején a kaposváriak voltak veszélyesebbek, de Hegedűs fejese nyomán csak a kapufáig jutottak. A folytatásban többet és veszélyesebben támadott a listavezető, ám kimaradtak a helyzetek. A második félidő is élvezetes küzdelmet hozott és a hazaiak a 80. percben a gambiai Haruna fejesével megszerezték a vezetést. A Debrecen a hosszabbításban egy büntetővel harcolta ki az egyenlítést. A DVSC továbbra is veretlen, a Kaposvár pedig 2004-es feljutása óta még egyszer sem győzte le a hajdúságiakat.


MVM Paks-Pécsi MFC 4-4 (2-1)
Paks, 2130 néző, V: Böcskei

gólszerzők: Sifter (22.), Böde (25., 54., 89.), illetve Bajzát (18.), Nagy O. (48., 66.), Petrók (79.)
sárga lap: Éger (43.), Sifter (85.), illetve Marovic (6.), Bajzát (75.), Nagy O. (85.)

Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Csehi - Sifter, Sipeki (Szatmári 78.) - Bartha (Kiss T. 63.), Böde, Vayer - Montvai (Hrepka 70.)

Pécs: Dibusz - Regedei, Petrók, Todorovic, Marovic - Lantos, Pintér A. - Demjén (Scepanovic, 75.), Andorka (Horváth Zs. 63.), Nagy O. - Bajzát (Simonfalvi 90.)

Nagyszerű első félidőt produkált a két csapat: a Pécs szerzett vezetést - Bajzát a századik találatát jegyezte az NB I-ben - de a Paks a hét perc alatt két remek fejessel fordított. A folytatásban sem álltak le a csapatok, a Paks fölényben játszott, de a Pécs kontrái és szabadrúgásai magukban hordozták a veszélyt. A második félidőben még fokozni tudták a csapatok, egy nagyszerű meccsen igazságos döntetlen született.

BFC Siófok-Budapest Honvéd 0-0
Siófok, 1500 néző, v.: Andó-Szabó

sárga lap: Kecskés (56.), Nyári (59.)

Siófok: Milinte - Kiss Zs., Nyári, Fehér, Szabó - Sowunmi (Csermelyi 73.), Tusori, Kecskés, Melczer (Mogyorósi 43.) - Haraszti - Bozovic (Huszák 59.)

Honvéd: Kemenes - Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú - Hidi, Horváth A. (Ivancsics a szünetben) - Abass (Németh N. 82.), Zelenka (Harmony 73.), Tchami - Danilo

Nagyon gyenge első félidőt produkáltak a csapatok, a vendégeknél egy Abass-fejest, míg a hazaiaknál egy Haraszti-lövést lehetett feljegyezni mindössze. A második félidő egy Abass- és egy Ivancsics-kapufával indult, ám a meccs ziccerét Sowunmi hagyta ki, aki egyedül vezethette a labdát Kemenesre, de nem tudott betalálni. A kispestiek első döntetlenjüket játszották, a siófokiak pedig az ötödiket, előbbi a legkevesebb, utóbbi pedig a legtöbb a bajnokságban.

Újpest FC-Haladás Sopron Bank 4-1 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3826 néző, v.: Veizer

gólszerzők: Rajczi (33., 38., az elsőt 11-esből), Balogh B. (52., 92.), illetve Schimmer (56.) kiállítva: Guzmics (89.)

sárga lap: Mihajlovic (35.), Barczi (75.), Dvorschák, illetve Iszlai (18.), Rózsa (30.), Kovács I. (35.), Guzmics (54., 89.)

Újpest: Balajcza – Üveges (Tajthy, 37.), Dvorschák, Mihajlovics, Szokol – Egerszegi, Markovic (Wilson, a szünetben) – Simon, Barczi, Balogh B. – Rajczi (Magos, 81.)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Sluka (Horváth A., 53.), Kovács I., Iszlai, Halmosi – Oross (Simon, 68.), Kenesei

Nem sok helyzet alakult ki a találkozó első félidejében, egészen addig, amíg a vendégek kapusa, Rózsa - aki a 100. élvonalbeli mérkőzésén lépett pályára - egy ártalmatlannak tűnő szituációban letarolta a hazaiak középpályását, Markovicot. A büntetőt Rajczi biztosan értékesítette, majd a támadó öt perc múlva ismét eredményes volt, így magabiztos vezetéssel térhetett pihenőre az Újpest. A fordulást követően nem sokkal Balogh révén tovább növelte előnyét a lila-fehér alakulat, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a három pont sorsát. Később szépített a szombathelyi gárda, sőt, több helyzete is volt még, de ezekkel nem tudott élni, így az Újpest magabiztosan nyerte az összecsapást.

Lombard Pápa Termál FC - Vasas-Híd 0-0
Pápa, 2500 néző, V: Németh Á.

sárga lap: Maric (38.), Quintero (76.), illetve Dajic (47.)

Pápa: Szűcs L. - Horváth L., Dlusztus, Rodenbücher, Totadze - Farkas A. (Nagy S. a szünetben), Ganugrava (Szabó Z. 73.) - Lovrencsics (Quintero 53.), Maric, Puri - Ferenczi

Vasas: Ilizi - Casali, Gáspár, Kovács G., Sütő - Kulcsár D. (Jokic 60.), Farkas B., Bárányos (Ferkó 81.), Haris - Dajic, Simic (Beliczky a szünetben)

Izgalomtól mentes első félidőt láthatott a közönség, a pályán a futball helyett a küzdelem dominált. A második játékrészben némileg megélénkült a játék, a hazaiak több gólszerzési lehetőséget is elszalasztottak, de a vendégeknek is akadt néhány ígéretes kontrája. Összességében igazságos döntetlen született.

Vasárnap:

Kecskeméti TE-Ferencváros 1-0 (1-0)
Kecskemét, 5500 néző, v.: Solymosi

gólszerző: Lencse (34.)
sárga lap: Radanovic (78.) Bori (82.), illetve Tóth (64.) Klein (81)

Kecskemét: Németh - Koszó (Maynard, 55.), Radanovic, Balogh, Forró (Gyagya, 83.) - Savic, Ebala, Foxi, Bori - Lencse, Litsingi (Gyurcsó, 66.)

FTC: Jova - Maróti, Balog, Klein, Junior - Jovanovic, Otten, Tóth, Hakola (Pölöskey, 61.) - Morales (Rósa, 66.), Oláh (Lisztes, 74.)

Az első félidőben a többet támadó Kecskemét megérdemelten szerzett egygólos vezetést. A folytatásban nagyot esett a játék színvonala, kevés gólhelyzetet dolgoztak ki a csapatok. A mérkőzés utolsó negyedórájában a Ferencváros megpróbált egyenlíteni, de csatárai nem tudtak komoly gólhelyzetet kialakítani a hazaiak kapuja előtt. A találkozó utolsó percében Lencse bebiztosíthatta volna a győzelmet, mert egyedül vezette a labdát a Ferencváros kapujára, lövése azonban a kapufáról kipördült.


Diósgyőri VTK-Győri ETO FC 2-0 (1-0)
Miskolc, 10 000 néző, V: Szilasi

gólszerzők: Luque (16., 11-esből), Seydi (60.) kiállítva: Djordjevic (31.)
sárga lap: Gallardo (31.), illetve Völgyi (26.), Stanisic (41.), Babic (66.)

DVTK: Farkas B. - Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér - Abdouraman - Gallardo (Seydi, 39.), Lippai (Rakovic, 78.), Luque (George, 62.) - Tisza, Arze

Győr: Stevanovic - Babic, Djordjevic, Stanisic, Völgyi - Trajkovic (Ceolin, 80.), Pilibaitis, Ji-Paraná (Windecker, a szünetben) - Dudás, Aleksidze (Tokody, a szünetben), Dinjar

A diósgyőriek gólja után a vendégcsapat több játékosa is elveszítette uralmát az idegei felett és ennek lett a következménye, hogy Djordjevicet ütésért kiállította a játékvezető. Az első félidőben a DVTK huszáros rohamokat vezetett, kézben tartotta az irányítást, a győriek egyáltalán nem veszélyeztették a kaput. A második játékrészt az emberhátrányban lévő győriek kezdték jobban, de a második diósgyőri találat lelohasztotta kezdeményező kedvüket. A DVTK szinte futószalagon alakította ki helyzeteit, ezek zömét azonban kihasználatlanul hagyta. A piros-fehérek győzelme így sem forgott veszélyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győrszemere az első osztály élén

Idén először kapott ki az Öttevény, a DAC 23-szor talált be ellenfele kapujába. Tovább olvasom