Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Magyar Kupa: elbukta az ETO a döntőt, a Honvéd a kupagyőztes

Labdarúgás - Elbukta a Magyar Kupa döntőjét a Győri ETO FC. A zöld-fehérek a hazai egygólos vereség után a visszavágón sem tudtak a Bp. Honvéd kapujába találni.

A visszvágón játszott döntetlen azt jelenti, hogy  kispestiek hódították el a serleget, és ők indulhatnak az Európa Ligában.BP.

HONVÉD - GYŐRI ETO FC 0-0
Labdarúgó Magyar Kupa-döntő, visszavágó
Bozsik Stadion, 6000 néző
Vezeti: Solymosi

Bp. Honvéd: Rabóczki - Takács Á., Debreceni, Smiljanic, Lungu - Vukmir, Benjamin - Abass (Morieira 65.p.), Hercegfalvi (Dobos 80.p.), Diego - Abraham (Palásthy 92.p.)
Vezetőedző:Sisa Tibor

Győri ETO FC: Sztevanovic - Odikadze, Stark, Stanisic, Völgyi - Böőr (Bicak 72.p.), Supic, Józsi, Kink (Copa 78.p.) - Bajzát (Pilibaitis 65.p.), Aleksidze
Vezetőedző:Dragoljub Bekvalac

Galéria kép


Az ezüstérmek átvétele után Aleksidzét a mentő vitte el a pályáról, mert az utolsó percekben összefejelt a Honvéd egyik játékosával. Egy gyors vizsgálatot követően mégis felszállhatott a győri buszra, dr. Zselló Ferenc csapatorvos elmondta: valószínű, kisebb agyrázkódást szenvedett a csatár, a további vizsgálatokat majd hazaérkezése után végzik el.

Így látták ők

Sisa Tibor: – Mindkét mérkőzésen szervezett, egységes csapatunk volt. Minden dicséretet megérdemelnek a játékosaink. Sokan, sokat dolgoztak, hogy sikerüljön a kupagyőzelem. Nagy gödörből másztunk ki. Talán ez volt a legnehezebb helyzet edzői pályafutásom során.

Dragoljub Bekvalac: – Először is gratulálok az ellenfélnek és sok sikert kívánok nekik Európában. Két egyforma mérkőzésen egy kardinális hiba eldöntötte, ki lesz a győztes. Nagy előny volt a Honvédnak az idegenben szerzett gól. Mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, de kimaradtak. A kiállítás előtt Supicot akartam lehozni, nem értem, hogy egy játékos, akinek volt sárga lapja és cserét kér, hogy csinálhat ekkora butaságot. A cserék? Bajzát és Böőr semmit nem tett azért, hogy fent maradjon a pályán.

Stark Péter: – Fogalmam sincs, mi volt a probléma. Nem sikerült nyernünk, de csapatként jutottunk el idáig és csapatként veszítettük el a döntőt.
Józsi György: – A második mérkőzésen ugyan jobban játszottunk, de sajnos ez is kevés volt.
Szasa Sztevanovic: – Nehéz megszólalni, de úgy érzem, mindkét mérkőzés kiegyenlített volt. Sajnos egy nagy egyéni hiba döntötte el a kupát. Sajnálom, és sajnálom a szurkolóinkat is, akik elkísértek bennünket.

Völgyi Dániel: – Még most is úgy érzem, nem jobb csapat a Honvéd, mint mi. Ezen a mérkőzésen jobban teljesítettünk, mint a győri finálén. Lehet, nagyon akartunk, ami nem baj, de ez túl feszültté, görcsössé tett minket.

93. perc:Lefújja a játékvezető a meccset. Kupagyőztes a Bp. Honvéd!

92. perc: Copa kap sárgát.

91. perc: Cserél a Honvéd. Abraham helyére Palásthy jön.

88. perc: Stark kapott sárgát Abraham lerántásáért.

83. perc: Banjamin gyorsan összeszedte második sárga lapját. Kiállítás.

81. perc: Benjamin kapott sárgát időhúzásért.

80. perc: A Honvédban Herczegfalvit Dobos váltja.

78. perc: Újabb csere az ETO-nál. Kink le, Copa be.

72. perc: Cserél az ETO. Böőr le, Bicak be.

71. perc: Abraham hagyta a labdát Hercegfalvinak, aki 20 méterről lőtt kapu mellé.

66. perc: A frissen beállt Moreira ugrott ki ziccerben, de 14 méterről gyengén lőtt, így Sztenanovic védeni tudott.

65. perc: Cserél a Honvéd és az ETO is. Abbas helyére Moriera, Bajzát helyére Pilibaitis érkezik.

64. perc: Emberhátrányban az ETO. Supic kapta meg második sárga lapját. Kiállítás.

58. perc: Egy szöglet után Benjamin vette le a hosszú oldalon a labdát, majd visszaguritotta Debreczeninek. A lapos lövés centikkel ment mellé.

56. perc: Újra Kink lőtt, ezúttal egy kicsit távolabbról. Fölé.

55. perc: Józsi gurított le egy szabadrúgást Kinknek. A 18 méteres, lapos lövés az oldalhálóban kötött ki.

52. perc: Diego csavart kapura egy szabadrúgást 23 méterről a tizenhatos jobb oldaláról. A léc alá tartó labdát Sztevanovic kiejtette, majd javított. A kapus a földön maradt. Ápolás után folytatódik a játék.

49. perc: A szabadrúgást 20 méterről Völgyi küldte kapura. Rabóczki kezéből kicsúszott a labda, és csaknem átvánszorgott a gólvonalon. A kapus azonban még időben megtalálta.

48. perc: Smiljanic rántotta le a labdával kapu felé induló supicot. Sárga lap.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Egyik edző sem cserélt a szünetben.

45. perc: Vége az első félidőnek. Az ETO játékára néha a "teljes tanácstalanság" a legmegfelelőbb jelző. Ennél sokkal több kell a kupagyőzelemhez.

44. perc: A kispestiek körbepasszolták a győri védelmet. Benjamin unta meg a labdatologatást és lőtt tizennyolcról, kapu fölé.

40. perc: Bajzát dühből eresztett meg egy lövést távolról. Az égbe bombázta a labdát.

38. perc: Böőr szórakozott el egy szabadrúgást, majd az eladott labdából induló Abbast szabálytalanul állította meg. Sága lap.

36. perc: Diego váltott ritmust és indult meg a bal oldalon a kapu felé, 14 méterről lőtt fölé.

35. perc: Völgyi vállalkozott lövésre 22 méterről. A labda a kapus előtt felpattat, de Rabóczki védett.

29. perc: Stanisic is begyűjt egy sárgát.

28. perc: Herczegfalvi kapott sárgát. Böőrt rúgta fel.

20. perc: Takács indításával Abaham lépett ki a védők közül. Versenyt futott Kinkkel, de hosszan szöktette magát, így a kifutó Sztevanovic megszerezte a labdát.

18. perc: Aleksidze húzott el a jobb oldalon, majd a tizenhatos előtt befelé vezette a labdát. Lövése nem sokkal ment fölé.

11. perc: A meccs első sárga lapját Supic kapta, miután felrúgta Abrahamot.

9. perc: Pörgős meccs, igazi kupadöntő hangulat. Smiljanic 16 méteres lapos lövését védte Sztevanovic.

7. perc: Megvan az első ETO-lehetőség is. Józsi emelte át Rabóczki fölött a labdát, ám a visszaérő Benjamin vetődve a gólvonal elől kifejelte a labdát.

5. perc: Az első ziccer a hazaiaké. Egy szöglet után Debreczeni közeli fejesét védte Sztevanovic.

1. perc: A találkozót a Győri ETO FC kezdte.


18.50: Félház a Bozsik Stadionban. Az állóhelyi szektorokban remek a hangulat. A hazai drukkerek vannak többen, de a zöld-fehéreket is több száz szurkoló kísérte el a visszavágóra.

18.30: A Bozsik Stadion fedett lelátó része lassan megtelik nézőkkel. A pálya másik oldalán egyelőre üresek a székek.
Az ETO és a Honvéd szurkolói a stadion két állóhelyi részéből bíztathatják a csapatokat.

18.15: Stark vezetésével az ETO mezőnyjátékosai is a pályán. A bemelegítést Halasi Szabolcs és Szabó Ottó vezényli.

18.05: A Magyar Kupa finálé előtt játszották az amatőr csapatok kupájának, a Sport TV Kupának a döntőjét, amelyet a Rum KSC és az Újszász gárdái vívtak. A serleget a Rum szeretze meg, miután 2-1-re verte ellenfelét.
A győztes csapat még ünnepelt, amikor az ETO-ból a két kapus, Sasa Sztevanovic, és Molnár Péter már megjelent a pályán, Tőkés László kapusedzővel. Elkezdődött a bemelegítés. A kispestiek kezdőkapusa Rabóczki Balázs is köszönti a nézőket.


Korábban:

A finálé előtt sokkal esélyesebbnek tartott Rába-partiak meglepetésre 1–0-ás vereséget szenvedtek Győrben a döntő múlt heti első felvonásán. Így nem maradt más lehetőség, idegenben kell kiharcolni a kupagyőzelmet.

Zöld-fehér siker esetén az ETO ötödször hódítaná el a Magyar Kupát s természetesen ezzel kijutna a nemzetközi porondra.

Sokan képesnek tartják a végső győzelemre a jobb erőkből álló győri együttest, amely a Budapest melletti Telkiben készül a számára oly fontos találkozóra.

„A minden igényt kielégítő, európai színvonalú edzőközpontban hangolódhatunk a kupadöntőre. Úgy gondolom, Telkiből csak profitálhat a magyar labdarúgás. Több hasonló létesítményt megjártam már, de azt mondom, ez kimagaslik mind közül" – mondta el telefonon Dragoljub Bekvalac, az ETO szerb nemzetiségű vezetőedzője.

„Sokakban megfogalmazódott, hogy az első mérkőzésen akarat nélkül játszott az együttes. Nem hiszem el, hogy a motivációval volt gond, inkább úgy érzem, a kupadöntő óriási tétje miatt nem sikerült több játékosunknak sem a saját tudását adnia, ráadásul egy olyan gólt kaptunk, ami talán húsz év alatt egyszer fordul elő. Még a találkozó előtt kikiáltottak bennünket favoritnak, amit nem is nagyon értettem, mert hiába értünk el jobb eredményeket a Soproni Ligában, egy kupadöntő mindig más, mint egy sima bajnoki mérkőzés. Most viszont fordulhat a kocka, hiszen a hazaiak vannak előnyben és az ő vállukat nyomhatja jobban az a teher, amit a mi játékosaink közül néhányan nem bírtak elviselni. Bízom benne, hogy sikerül átlépni azon a bizonyos küszöbön és sokkal jobban játszunk majd, mint Győrben. Azt is gondolom, hogy még egyszer nem futballozhatunk annyira gyengén, mint múlt szerdán tettük."

Az már a szombati Újpest elleni meccs után kiderült, a vezetőedző ismét a rutinosabb játékosoknak ad lehetőséget. Ami biztos, az egyenlítő gólt szerző Kiss Máté nem lesz ott Kispesten, ugyanis meghívást kapott a korosztályos válogatottba. A régebben megsérült játékosokhoz pedig Jäkl, Zámbó és Djordjevic csatlakozott.

„Bárhogy is végződjön a kupadöntő, nem szabad lebecsülnünk az elmúlt hat hónap eredményeit. Harminc év után nyerhet ismét kupát az ETO, s a bajnokságban mindössze egy találkozót veszítettünk el, azt is egy úgymond vegyes csapat. Többször legyőztük az Újpestet, az MTK-t, s ezek azt hiszem, figyelemre méltó eredmények. Szeretnénk erre a szereplésre a kupagyőzelemmel feltenni a koronát, ami nem lesz könnyű, de abban biztos vagyok, hogy játékosaink ezért mindent meg fognak tenni és az utolsó percekig küzdenek" – tette hozzá Dragoljub Bekvalac.

Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. RickCartman 2009. május 28. 12:09
  „Arizmendi (74.), azon a Siófok elleni ETO- vesztes kupadöntőn én is ott voltam, semleges nézőként, mert lakásunktól 100m-re van a Videoton-stadion és ott volt a meccs,de hát ég és föld a két kupadöntő!
  Pedig akkor is mit szidtuk a játékosokat, klubokat, válogatottat, edzőket, kapitányokat, és mégis,mára ez már nosztalgia lett..Igazad van, hogy megcsömörlöttél ettől, ugyanis ez már rég nem foci, rég nem játék, közönségszórakoztatás, hanem...
  és itt azért nem folytatom, mert moderátor kigyomlálná, ki-ki fantáziája szerint folytassa....”
 • 88. lali84 2009. május 28. 11:55
  „Blajapa,medvebocs !!épp nem akrtam ezt kiirni de szerintem ebbe valami biztos van,ezért szégyelhetik magukat
  ha el bundázták sok ezer ember izgul meg értük..aszt is hallotam ezért a kétt illető el is lesz küldve...nevet nem irok ki...ha bebizonyosodik akkor mocskos csalok...”
 • 87. medvebocs 2009. május 28. 09:48
  „Remélem igazad van, TK16-nak örülnék ha nem lenne köze hozzá. ZS26 meg olymindegy.. ha nem ezért, akkor másért szevasz neki.”
 • 86. cody 2009. május 28. 09:37
  „TK16 és ZS26 biztosan nincs benne. ZS26 simán csak hülye volt.”
 • 85. medvebocs 2009. május 28. 09:03
  „Blajapa: Vigyázz, ne írj edzőbuktatásról, mert kimoderálnak. Nem tudom mely érintett játékosnak van rokona a Kisalföldnél, de gyanítom. Felfoghatatlan, hogy amíg egyes soproniak szidhatják kedvük szerint az ETO-t és szurkolóit, addig egy állítólag sértő írást miért kell moderálni. Szerintem nagyobb sértés volt a játékosok részéről amit tettek. Ha tehetném kimoderálnám őket a városból is (BP19, BZ9, ZS26, TK16 és ami legjobban fáj SP32)”
 • 84. H.Ákos 2009. május 28. 08:57
  „Medvebocs, nálad a pont!”
 • 83. H.Gabi 2009. május 28. 08:56
  „Olvasom itt a jobbnál jobb beírásokat...elgondolkodtató, hogy nagyon sok embert az éltet, ha szidhat valakit.
  Én is néztem, nő létemre, a meccset és egyszerűen nem hittem el, hogy a nem éhbérért focizó játékosok, úgy játszanak (ez mondjuk túlzás), mintha egy edzésen lennének..Anno én is igazolt kosárlabdázó voltam, de minden meccsen küzdöttem a meccs lefújásáig, magamért is és a csapatomért is!Ezen a meccsen nem láttam a játékosokon, hogy akarnak nyerni!!Hogy gólt akarnak rúgni!GÓLT, ami egy kupadöntőn a legfontosabb...igazából egy normális helyzetet sem láttam..Félreértés ne essék, nem akarom szidni a csapatot..pedig szidhatnám, de én nagyon régen láttam ilyen "falusi"focit.Amit én is sérelmezek, az a sok kimondhatatlan nevű játékos..van annyi fiatal Győrben miért nem ők játszanak?Kinek épült a kollégium?miért költenek az utánpótlásra, ha ilyen embereket játszatnak?Sok játékos, még arra sem volt képes, hogy passzoljon.. (pl. Odikadze)
  Egyébként a kupadöntőn láthattuk, hogy milyen a magyar foci:-(”
 • 82. medvebocs 2009. május 28. 08:56
  „Kedves szerkesztő, nem tudom mi volt sértő abban, hogy leírtam az igazat! Ahelyett, hogy kimoderálná az egyáltalán nem trágár írást (egy darab csúnya szót írtam bele, azt is kicsillagozva), inkább utánajárhatna az igazságtartalmának. Nem fogom újra leírni az edzőbuktatást és az érintett játékosokat. Ezt is moderálhatja nyugodtan. Köszönöm kisalföld..”
 • 81. Blajapa 2009. május 28. 08:19
  „Edzőbuktatásnak jó volt a kupadöntő! Mellesleg jegyezném meg, hogy a tipmix 6x-os pénzt fizetett a Honvéd kupagyőzelméért, az eredmény lehet, hogy megrendezett.”
 • 80. medvebocs 2009. május 28. 02:43
  „<moderálva sértő>”
 • 79. fcsopron60 2009. május 27. 20:45
  „<moderálva>”
 • 78. lali84 2009. május 27. 20:16
  „<moderálva>fcsopron60! integrál dac meg szünik és ugy lesz Sopronba csapat..aszt szidod a győrieket ..mit ártotak azok neked?”
 • 77. fcsopron60 2009. május 27. 19:51
  „Tibisopron!!


  Nem tudtad nyáron jön ide Pintér Attila mert lessz csapat elárulom Gyirmót!!

  Azért intézte el győr erös embere tarsoly.nehogy megalázzuk már az első évben a győrt!!”
 • 76. fcsopron60 2009. május 27. 19:48
  „<moderálva>”
 • 75. lali84 2009. május 27. 19:32
  „de mit hallani kedves hozzászolok!!!bunda dolog van a dologba.ha ez kiderül 1 szem szurkolotok nem lesz de igy se sok...szégyelhetetitek magatokat.aha már értem mért nem játszott bronovits aki szivel lélekkel játszik minden meccsen..ahhaaa”
 • 74. Arizmendi 2009. május 27. 19:25
  „25 éve vagyok ETO drukker, a másodosztályú Siófok elleni kupadöntőbeli vereség éve óta. Leszámítva a Verebes-éra utolsó sikereit, dobogós helyezéseit 86 óta semmilyen sikert nem ért el kedvenc csapatom, sem dobogós helyezést, sem kupagyőzelmet, semmit. Az intertoto-kupa beli bénázást kivéve több, mint 20 éve nem szerepeltünk nemzetközi kupában.

  Sosem voltam ultra, csak egy egyszerű mezei szurkoló, abból is a csöndesebbik fajta. Ezzel együtt az elmúlt 20 évben kb. 300 meccsen voltam jelen, köztük idegenbelieken is. Láttam nálunk játszani Handel Gyurit, Sallóit, Urbányit, Bücs Zsoltot, Farkas Simont, Végh Zolit, Bimbót, Aurélt, Miriutát, Urbánt, Mokét és Demollarit. Voltam a Haász, a Pecze Károly, a visszatérő mágus, Keglovich, Győrfi, Reszeli, Garami, Bicskei, VZ féle csapat meccsein. Kaptam a futballtól szépet és jót, de kaptam tébolyt, és keserűséget. Volt, nem is egyszer, hogy 4-ikek voltunk, volt nem is egyszer, hogy egész évben a kiesés ellen küzdöttünk, egyszer csak az MLSZ létszámemelési ötlete mentett meg minket. Megéltem a román, a békéscsabai, a horvát, és szerb-grúz inváziót. Azt mondjuk, sose éreztem, hogy a győri nevelésű játékosok előnyt élveztek volna. Konkrétan a jelenlegi csapat játékosaihoz minden korábbinál nehezebb kötődnöm, tisztelet a kivételnek.

  25 évig voltam az eközben semmit nem nyerő ETO szurkolója, a tegnapi nappal abbahagyom ebbéli tevékenységemet. Megcsömörlöttem. Ennyi!

  Aki kitart, annak sok sikert! Stareknak is sok sikert, jó egészségét a pályafutása utolsó szakaszához!

  Kérdések, amire immár nem várok választ:
  1.Vajon a bajnoki hetedik helyezés nem lett volna-e elérhető saját nevelésű labdarúgókkal, olyanokkal akár, akik a környéken vagy a 2. csapatban az NBII-ben porosodnak? Akik némileg kapcsolódnak a klubhoz, a városhoz, a közönséghez?
  2.Milyen utánpótlásképző munka folyik a klubnál, ha évek óta szinte senki győri fiatalt nem lehet beépíteni, nincs nem hogy egy kirobbanó tehetség, de egy stabil elsőosztályú játékos se?
  3. Mi értelme volt az egész stadionépítésnek, ha sose jutunk ki Európába?
  4.Vajon, ha Tarsoly Úr távozna, eltűnnének a külföldiek, annyival visszaesne-e a színvonal, hogy azt a még megmaradt szurkolók már nem tudnák tolerálni? Kiesnénk-e így vagy simán hoznánk az elmúlt évek átlagát?

  Mezei Szurkoló”
 • 73. Reális 2009. május 27. 16:20
  „Semmit sem nyertetek győriek!Se kézi bl, se foci-kupa!Pofátok legyen kisebb,aztán majd sikerül legközelebb!Ez a tanulság!”
 • 72. TIBIsopron 2009. május 27. 15:32
  „A Győrnek egyet tudok ajánlani:Pintér Attilát a kispadra.Sopronba is úgy hajtotta az embereket, hogy hírtelen megtanultak futni.Végig egy egész meccsen.A Fradinál is megcsinálta csak ott a játékosok nem bírták és megbuktatták.Szerintem a Magyar foci legnagyobb hibája az erőlét.Ezért nem tudnak hajtani és a meccsek végét megnyomni.A fiatalok úgy látom, hogy erre már képesek ezt megmutatták az Ute ellen.Természetessen kell egy-két légiós is akik technikássak vagy tudnak gólt lőni és rutinossak.A Honvédba is van jó légiós aki igenis fellendíti a csapatot csak a többiek ebbe nem partnerek de egy jó edzővel ezt el lehetne érni, ezért írtam Pintért aki jól ismeri a magyarokat és a jobb játékosok is szeretik őt és TISZTELIK! De ez csak az én elméletem.A kupadöntőröl meg annyit, hogy ennél csak jobb lehet és örüljetek, hogy van csapatotok meg stadionotok.Nekem nagyon hiányoznak a meccsek akármennyire is rossz a Magyar foci vagy bármi de akkor is.Erre ti is rájönnétek amikor már nem tudnátok menni meccsre.Harcoljatok a klubbért vagy tüntessetek ha ennyire nem vagytok megelégedve a csapattal vagy ha egyáltalán érdekel titeket és nem csak fröcsögtök itt.Fogjatok össze semmi baj nem történhet de ha nem történik semmi akkor is legalább megpróbáltátok.További sok sikert.”
 • 71. FB 2009. május 27. 15:07
  „A Gyirmótot meg szerintem a viselkedni képtelen pápai Bíró "Birka" Péter intézte el.”
 • 70. FB 2009. május 27. 15:04
  „9. hozzászólás fcsopron60:
  Ilyen kihangosítás mellett semmit nem lehetett hallani, így hamarabb végeztünk vele.”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpiai bajnok a nyeregben

Máriakálnok - Negyedik alkalommal rendezik meg Máriakálnokon május 29. és június 1. között a… Tovább olvasom