Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Küzdőszellemből jeles

Hét-nullás rohammal indították a vendégek a mérkőzést, ám a negyed közepére már egyenlő volt az állás.

Seat Foton Győr - DKSK Miskolc 81-73

Hét-nullás rohammal indították a vendégek a mérkőzést, ám a negyed közepére már egyenlő volt az állás. Az első játékrész 4 pontos győri előnnyel zárult.

A vendégek triplákkal igyekeztek felzárkózni. Az első félidő vége előtt szoros volt az állás, végül a zöld-fehérek vonulhattak előnnyel pihenőre.
A szünetben büntetődobó verseny helyszíne volt a játéktér. A győztes Papp Gábor lett, aki egy görög tengerparti nyaralást nyert.

A második félidő első perceiben egyenlítettek a miskolciak. Ekkor úgy tűnt, a hazai csapat még az öltözőben maradt. A negyed Fodor triplájával ért véget, és a vendégek három pontra megközelítették a győri csapatot.
Ahogy az egész mérkőzés, úgy az utolsó negyed is nagy küzdelmet, szoros csatát hozott. Végül Gálos László tanítványai kerültek ki győztesen a párharcból, így az átalakult győri csapat sikeresen mutatkozott be saját közönsége előtt, elsősorban küzdőszellemüknek és agresszív védekezésüknek köszönhetően.

Gálos László: – Küzdőszellemben sikerült felülmúlnunk az ellenfelet. Ezt jól mutatja a lepattanók aránya is. Az egész meccsen agresszívan védekeztünk, az ellenfelünk két megingását ki tudtuk használni.
Tapodi Péter: – Azt kaptuk, amire előzetesen számítottunk. Csapatunk csak félkész állapotban van. Egy döntetlen körüli mérkőzésen megvoltak a lehetőségeink arra, hogy megfordítsuk a találkozót, de nem éltünk vele.
SEAT Foton Győr: új név, új remények

Az első hazai bajnoki mérkőzés előtti évadnyitón sajtótájékoztatót tartott tegnap a Seat Foton Győr. Szijjártó Péter, az egyesület elnöke elmondta, pozitív benyomásokkal vágnak neki az új szezonnak, amelyben a cél a 6–8. hely megszerzése, azaz a rájátszásba kerülés: „Sokan megkérdőjelezték, hogy a tavalyi első év után lesz-e folytatása Győrött az élvonalbeli női kosárlabdának. Azt gondolom, a jelenlegi helyzet ékes bizonyíték rá, hogy a sportág szeretetével és összefogással minden megoldható. Jelentős előrelépést jelent, hogy a Porsche Hungária  révén a Seat lett az egyik névadó szponzorunk" – mondta az elnök.

Vérten Sándor, a Porsche Hungária kommunikációs vezetője szerint az ilyen minőségű márkának, mint a Seat, nemcsak lehetősége, hanem kötelessége is a támogatás. Az összeg nagyságát azonban nem árulta el. A megállapodás egy évre szól. Bojtor Gyula, a Foton Kft. ügyvezetője: „Cégem már öt éve van kapcsolatban az egyesülettel. Az elmúlt esztendők során jó volt az együttműködés. Véleményem szerint a csapat lépésről lépésre juthat egyre előbbre."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először hazai közönség előtt

Ma 17 órától játssza első hazai élvonalbeli mérkőzését a SEAT Foton Győr női csapata. Tovább olvasom