Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Közel 110 millióból megújul az egyetemi csarnok burkolata Győrben

Február közepétől két hónapra bezár az egyetemi csarnok, mivel felújítják a létesítmény rossz állapotban lévő padozatát.
Ez idő alatt a női és férfi kosarasoknak, valamint a futsalosoknak is ki kell költözniük. Várhatóan az Olimpiai Sportparkban játsszák le ezek a csapatok a mérkőzéseiket.

A győri egyetemi csarnok 2002 októberében nyitotta meg kapuit, több sportcsapat otthona a kezdetektől, rengeteg sport- és kulturális eseményt rendeztek meg az épület falai között, viszont most már jó ideje visszatérő probléma a talaj minősége. Többször is javították a hibákat, mondhatni, toldozták-foltozták, ám mostanra megérett a helyzet arra, hogy komplett cserére szorul a padló.

Mint azt Baráth Lászlóné, a győri polgármesteri hivatal stratégiai koordinációs ügyintézője elmondta: „A Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában meglévő parketta padozata rendkívüli mértékben elhasználódott, kopott, rendkívül balesetveszélyes. A parketta több helyen beszakadt és az állandó foltozással történő javítások miatt statikai rendszere megbomlott, így a részleges beszakadozások egyre gyakoribbá váltak. A sűrűn előforduló foltozások miatt edzéseket kellett kihagyni, illetve más lehetőséget keresni az edzések biztosítására. A mostani felújítás során a meglévő sportburkolatot, a parkettarendszert felszedik, az egyedileg készített alátétet eltávolítják és korszerű, strapabíró, új padozatot építenek ki."

A munkálatok február 12-én kezdődnek és előreláthatólag hatvan napot vesz igénybe a felújítás.

A felújítás összesen nettó 109.401.120 forint, melynek hetven százalékát az MKSZ, harminc százalékát pedig az önkormányzat biztosítja önrészként.

Mint azt Baráth Lászlónétól megtudtuk: a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) tornaterem- és tornacsarnok-felújítási programot támogató nyílt pályázatot hirdetett meg, melynek célja a leromlott állapotba került, kézilabdázásra alkalmas tornatermek korszerűsítése, és ezáltal a kézilabdautánpótlás-nevelés infrastrukturális feltételeinek javítása, a sportág tömegesítésének elősegítése.

„A győri önkormányzat erre nyújtott be pályázatot, meg is nyerte a támogatást a létesítmény padozatának felújítására" – fogalmazott az ügyintéző.

Jelenleg három csapat edz és rendezi mérkőzéseit az egyetemi csarnokban: az NB I-es női (CMB Cargo-UNI Győr) és az NB I/B-s férfi kosárlabdázók (Agrofeed-Széchenyi-egyetem-Győri KC), valamint az élvonalbeli futsalosok (Rába ETO). Gyakori, hogy ezen klubok utánpótlásgárdái is itt tréningeznek, vagy itt játsszák a meccseiket.

Most viszont mindenképpen költözniük kell erre a két hónapra. Az egyetemi edzőcsarnok alternatívát nyújt, bár már az a létesítmény is elég telített.

A tervek szerint a munkálatok idejére az Olimpiai Sportparkba költöznek át a csapatok. Erről a napokban születhet végleges döntés és megállapodás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női labdarúgás - Töretlenül készülnek a felsőházra az ETO-nál

Második helyről várja a tavaszi folytatást az NB I-ben szereplő ETO női együttese. Bár a keret… Tovább olvasom