Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Kosárlabda: új szervezeti forma a győri utánpótlásban

Kosárlabda 2010 néven új közhasznú sportegyesület alakult Győrben, mely a SEAT Lami-Véd Győr női kosárlabdacsapat utánpótlását hivatott szolgálni.

Mint azt Fűzy András klubigazgató elmondta: régóta szerették volna szakmailag különválasztani az utánpótlást.

„A felnőttcsapatot gazdasági társaság irányítja, így számos pályázati lehetőséggel eleve nem élhet a klub. Ezenfelül anyagilag is egy közös kalapból finanszíroztuk az utánpótlást, ám ezzel a lépéssel most egy szervezettebb, átláthatóbb, koncentráltabb gazdálkodás mellett működhet a fiatalok képzése. Továbbá lehetőség van arra, hogy a nonprofit szervezetek számára kiírt pályázati forrásokat elérhessük. Azok az intézmények, amelyekkel már hosszú évek óta együtt dolgozunk, csatlakoztak az elképzeléshez, s az új felállásban is folytatódik a munka. A mostani állapot szerint Győr lánygyermekei számára az általános iskola első osztályától egészen az egyetem befejezéséig tudunk sportolási lehetőséget biztosítani, a tehetségesek előtt pedig akár komoly karrier is állhat" – mondta Fűzy András.

Az egyesület elnöke Gálos László lett. Az ellenőrző bizottság elnöke dr. Király Tibor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának testnevelési tanszékvezetője, alelnöke Csengeri Mária (a Móra-iskola igazgatója) és Kaszás Lászlóné (a Fekete-iskola igazgatója) lett.

A fegyelmi biztottság tagjai: Ragányi Gyula elnök (a tulipános iskola igazgatója), Nyerges Miklós (a SEAT Lami-Véd ügyvezetője) és Balogh Gyula (a SEAT Lami-Véd klubmenedzsre) alelnökök.

Gálos László szerint is több szempontból fontos ez az új szervezeti forma: „Tavaly huszonötmillió forintot kaptunk a közös kasszából az utánpótlásra, ám pluszforrásokra nem volt lehetőségünk. Most a pályázatok útján nőhet ez az összeg, illetve van olyan szponzor, aki közvetlenül támogatná az utánpótlást. Most erre is lesz lehetőség. Az edzőképzésben és a nemzetközi tornákon való szereplésben is akadtak hiányosságaink, ezen is javítani szeretnénk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfi kosárlabda MK: hat pont előny

A Soproni KC hazai pályán 6 ponttal legyőzte a Nyíregházát a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első… Tovább olvasom