Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Kosárlabda: kétszázmillió a megyének

A Soproni Darazsak és a Soproni Sportiskola ötven-ötven millió, a Soproni Tigrisek tizenötmillió, a SMAFC 14,215 millió forintos keretet kapott. Az UNI SEAT Győr utánpótlását jelentő Széchenyi-akadémia 47 millió, a Győri KC 25 millió, a SZESE pedig 4,3 millió forinthoz juthat.
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöksége a beérkezett társasági adókedvezmény-támogatási igények elbírálásakor közel 4,5 milliárd forintnyi támogatásról döntött legutóbbi ülésén. Az összegből 1 milliárd forint létesítményfejlesztésre jut (a legnagyobbak: Székesfehérvár, Pécs, Zalaegerszeg, Jászberény, Budapest-BSE, illetve Baja kosárlabdaéletét javíthatják), 700 milliónyi pedig a szövetség szakmai programjaira és az utánpótlás-válogatottakra lesz fordítható.

A megyébe jutó támogatásról Fűzy András, az UNI SEAT Győr elnöke, egyben az MKOSZ alelnöke számolt be. Eszerint a Soproni Darazsak és a Soproni Sportiskola ötven-ötven millió, a Soproni Tigrisek tizenötmillió, a SMAFC 14,215 millió forintos keretet kapott. Az UNI SEAT Győr utánpótlását jelentő Széchenyi-akadémia 47 millió, a Győri KC 25 millió, a SZESE pedig 4,3 millió forinthoz juthat, vagyis a megyébe összesen több mint 205 millió forintos keret jutott.

– A maximális összeg szakáganként ötvenmillió forint volt, az elnökség szigorú szempontok alapján bírálta el a pályázatokat. A megítélt összegek csupán keretszámok, az egyesületeket ennyi pénzzel támogathatják a cégek, melyek eldönthetik, hogy társasági adót fizetnek az államnak, vagy annak maximum hetven százalékát átadják a csapatoknak. A támogatás ösztönzésére szolgál, hogy annak összege csökkenti a cégek adóalapját. A keretet jövő június harmincadikáig használhatják fel az egyesületek" – mondta Fűzy András.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorsport: izgalmak bukásokkal

A Real Motorcentrum Motorsport Egyesület rendezte pannonhalmi pályáján a Közép-Európa-kupa… Tovább olvasom