Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kosárlabda: hosszú út után mindig jó a játék

A Sopron négy légiósa közül a lett center, Anita Teilane maradt ki.
Uniqa-Euroleasing Sopron–DKSK 73–48 (22–11, 19–15, 20–12, 12–10)
Sopron, NB I-es női mérkőzés, 300 néző. V.: Benczur, Bognár, Tőzsér.

Sopron: FEGYVERNEKY 7, Holt 10/6, JOHNSON 14, MILOVANOVIC 21/3, Krnjic 8. Cs.: Zsovár 6, Licskai 4, Pál, Szabó F., Böröndy 1, Vágvölgyi 2. Edző: Székely Norbert.

DKSK: BUKOVSZKI 10/6, Raven 7/3, Bozóki 9/3, Skorics 4, Sanford 10. Cs.: Reiner, Szabó P. 4, Dubej 4, Ocsenás, Fejes. Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Krnjic, a triplát dobó Milovanovic és Johnson révén egy 7–0-ás másfél perccel indított a Sopron, ám a 3. perc végén 7–6 állt az eredményjelzőn Bozóki, Sanford és Raven jelezte: nem csupán országjárásra utazott Sopronba a Diósgyőr. A folytatásban ugyan Bukovszki beemelt egy hármast, de főként a palánkok alatt rendre ügyesen megjátszott Krnjic eredményessége révén újra megugrottak a hazaiak. A negyed végén szétesett a Diósgyőr játéka. A csereként beállt Szabó Petra kosarára Milovanovic felelt a második tíz perc elején. A soproniak szerb kiválóságának találata csapata 12–0-ás futásának kezdetét jelentette, a 15. percben 20 pontra nőtt a különbség. A félidő végén Bukovszki vezérletével egy 9–2-es szakasszal csökkentették hátrányukat a vendégek. Holt-tripla, majd Milovanovic-dupla, így indult a második félidő, hamar újra 20 pontra nőtt a hazai előny. Holt újabb hármassal jelezte, hogy kezd játékba lendülni. A Diósgyőr nem tudott jelentős ellenállást kifejteni. A zárószakaszban már mindkét edző csapata legfiatalabb játékosait szerepeltette.

Székely Norbert: – Amikor hosszú útról érkezünk vissza, mindig jobban megy a játék, így volt most is. A mérkőzés nagy részében koncentráltan, pontosan, igazi csapatként játszottunk.

Hat Agro-UNI Győr–Cegléd 115–57 (29–13, 30–17, 25–11, 31–16)
Győr, NB I-es női mérkőzés, 100 néző. V.: Horváth A., Szalai Zs., Esztergályos.

Győr: HURST 13/9, RAKSÁNYI 12/3, RASHEED 17/6, NAGY-BUJDOSÓ 13, SHEGOG 12. Cs.: Nagy D. 9/3, Semsei, Simon 4, Laklóth 7/3, ŐRI 6, Dobos 6, KUBLINA 16/6. Edző: Fűzy Ákos.

Cegléd: Orbán 4, Medgyessy 2, SERBÁN 16/3, Cymmer 4, Mrozinska 12. Cs.: Millner 2, Filipowicz 3, Kobolák 14. Edző: Újhelyi Gábor.

Kissé „lötyögősen" kezdődött a találkozó, Kublina pályára lépésével azonnal megváltozott a játék képe. Újhelyi Gábor időt kért, de Kublina megállíthatatlan volt (25–11). A második etap kezdetén Shegog dobott könnyű gólokat, majd Raksányi villanásai következtek és egészen 48–25-ig galoppozott a hazai csapat. A második félidőt megint Hurst nyitotta egy triplával és Rasheed is begyújtotta a rakétákat, a harmadik negyed végén már több mint negyven pont volt a különbség. Az utolsó játékrész egyik szemet gyönyörködtető jelenete minden bizonnyal Kublina sapkázása volt. Majd Nagy Dóra is „pengéskedett" kicsit, igaz, a védekezésben már-már elálmosodtak a hazaiak is. A századik pontot Őri Györgyi dobta a lelátón helyet foglaló hívők lelkes ünneplése közepette. Rasheed révén kicsit még rápakolt a Győr, s megdöntötte a klub eddigi pontrekordját, ami 109 volt. A zöld-fehérek 115 pontig jutottak, s ezzel új klubrekordot állítottak föl, viszont a kapott 57 pont a Ceglédtől már nem biztos, hogy kikerülne a dicsőségtáblára. Ettől függetlenül a ceglédiek jó partnernek bizonyultak, a győrieknek sikerült egy kissé helyreállítani megtépázott önbizalmukat a csütörtöki Krakkó elleni Euroliga-találkozó előtt.

Fűzy Ákos: – Ezúttal többnyire sikerült a kosárlabdával foglalkoznunk, s játékosaink a támadások során szemmel láthatóan élvezettel tették a dolgukat. A dolgosabb védekezésben azonban voltak kisebb kihagyások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda NB/I B - Szép VKCSK-búcsú, hiányzó ETO-védekezés

A VKCSK igencsak hiányos kerettel fogadta a seregható pécsieket. Tovább olvasom