Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Konferencián mutatták be a győri akadémiát

A közelmúltban rendezte a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara az I. Országos Labdarúgó Edző Konferenciáját.
A konferencia kiemelt témái közé tartozott az utánpótlás-akadémiák bemutatása, ebből az alkalomból kapott meghívást Liszkai Dezső, a Győri ETO FC utánpótlás-igazgatója, hogy a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia céljairól és képzési módszereiről tartson előadást.

„Megtisztelő volt a felkérés, hiszen a TF-en ez volt az első olyan alkalom, amikor kimondottan labdarúgóedzők számára tartottak egy ilyen típusú szakmai napot. Az érdeklődésről csak annyit, hogy háromszázan figyelték az előadásokat" – tudtuk meg Liszkai Dezsőtől.

A hazánkban működő utánpótlás-akadémiák képviselői közül Gellei Imre, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát mutatta be, aki hangsúlyozta: a cél olyan futballisták nevelése, akik elsajátítják a tökéletes technikai tudáson és labdabirtokláson alapuló kreatív labdarúgást. Szalai László a Magyar Futball Akadémiát mutatta be, ő megalakulása óta vezeti a Honvéd utánpótlás-akadémiáját. Tóth Miklós az Illés Akadémia képviseletében többek között arról is beszélt, hogy elsősorban egészséges, becsületes, sportot kedvelő fiatalokat szeretnének nevelni.
Győri részről Liszkai Dezső kiemelte: a többi akadémiától eltérően az ETO elsősorban a saját régiójára kíván támaszkodni. A képzési program egészen óvodáskortól indul, amelynek csúcsa a saját gimnázium. A klub utánpótlás-igazgatója úgy fogalmazott: a sikernek nem titka, ára van, ezért dolgozik Győrben mindenki nap mint nap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bravúr után, csata előtt

Parádés játékkal fényes győzelmet aratott múlt héten Izraelben női kosárlabda-válogatottunk… Tovább olvasom