Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Koltai góljával győzött az ETO a Videoton ellen

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában Koltai góljának köszönhetően 1-0-ra győzött a Győri ETO FC együttese a Videoton otthonában. A három pontnak köszönhetően a zöld-fehérek első helyen állnak a táblázaton.

Videoton – Győri ETO FC 0:1 (0:0)

Edzői értékelések

Paulo Sousa: - Sikerült sok helyzetet kialakítanunk, de ha kilenc emberrel védekezik az ellenfél, úgy nehéz gólt lőni. Magyarországon nehéz fejlődni ha a játékvezetők és az ellenőrök közösen készítik el a jegyzőkönyvet és őket nem ellenőrzi senki. Nem emiatt nyert a Győr, de a foci fejlődése érdekében ez ellen tenni kéne.

Pintér Attila: - Gratulálok a Videotonnak az Európa Liga szerepléshez és sok sikert kívánok a folytatásban. Ez a mérkőzés egy volt a többi közül, de szerencsére sikerült legyőzni egy nagyon jó Videotont. Most már a soron következő mérkőzésre kell koncentrálunk és ott is a három pont megszerzése a cél.

Összefoglaló

Nehéz mérkőzésre várt a Győri ETO FC együttesére, hiszen az Európa Liga csoportkörében szereplő Videoton otthonában léptek pályára.

Jobban kezdett az ETO, a találkozó 4. percében Kronaveter centikkel fejelt a jobb oldali kapufa mellé, majd tíz perccel később szintén a szlovén játékos került hatalmas helyzetbe, de négy méterről rosszul találta el a labdát.

A folytatásban átvette a kezdeményezést a hazai együttes, ám a győriek nem játszottak alárendelt szerepben és főként a gyors ellentámadásokban bíztak. A Videoton játékosai csak távoli lövésekkel próbálkoztak, de egyszer sem okoztak komolyabb feladatot Stevanovicnak, így 0-0-ás eredménynél vonultak öltözőbe a csapatok.

A második játékrészben beszorult a saját térfelére az ETO, a hazai együttes lényegesen többet birtokolta a labdát, de a mezőnyfölény ellenére továbbra sem dolgoztak ki komolyabb helyzetet. A zöld-fehérek továbbra is az ellentámadásokban bíztak, ami a találkozó 68. percében sikerült is. Pátkai gyönyörű indítása után Koltai 14 méterről lőtt laposan a jobb oldali kapufa segítségével a hazai kapuba.

Két perccel később akár el is dőlhetett volna a mérkőzés, ám Andric bal oldali beadása után a csereként pályára lépő Aleksidze három méterről nem találta el az üres kaput.

A folytatásban még nagyobb erőket mozgósított a Videoton. Paulo Sousa, a hazaiak vezetőedzője pályára küldte Sándort és Torghellét is, de a szervezetten játszó győri védelmet nem tudták áttörni. Egyszer Lipták hatalmasat hibázott, ami után Torghelle törhetett kapura, de Takács az utolsó pillanatban tisztázni tudott.

A zöld-fehérek hősies védekezésének és remek ellentámadásának köszönhetően sorozatban hatodik győzelmét aratta a bajnokságban és első helyen állnak a táblázatonn

Videoton – Győri ETO FC 0:1 (0:0)
Székesfehérvár, 3000 néző. Vezette: Fábián M. (Ring Gy., Kispál R.)

Videoton: Bozovic – Brachi, Caneria, Kaká (Torghelle 71.), Hector – Kovács I. (Paraiba 78.), Mitrovic, Neto (Sándor 71.) – Gyurcsó, Nikolic, Oliveira. Vezetőedző: Paulo Sousa.

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Takács Á., Pilibaitis – Kronaveter (Andric 59.), Pátkai, Kamber – Koltai (Dudás 83.), Strestik (Aleksidze 66.), Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Koltai (68.)
Kiállítás: Torghelle (93.)

Sárga lap: Mitrovic (58.), Caneira (76.), Torgheille (93.), ill. Kronaveter (52.), Pilibaitis (54.)

Online közvetítés

Vége a mérkőzésnek.

93.p. Torghelle kapott sárga lapot, Pilibaitis lekönyökléséért, majd reklamálásért kiállította a játékvezető.

92.p. Oliveira lőtt 14 méterről centikkel a bal felső sarok mellé.

90.p. Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető!

88.p. Paraiba lőtt éles szögből, de Stevanovic vetődve hárított.

83.p. Koltai helyére Dudás érkezett a zöld-fehéreknél.

82.p. Lipták óriási hibája után Torghelle törhetett egyedül kapura, de Takács az utolsó pillanatban menteni tudott. A hazaiak büntetőt reklamáltak, de a játékvezető sípja néma maradt.

81.p. Gyurcsó beadása után Nikoliv lövését Kamber blokkolta.

78.p. Kovács István helyére Paraiba érkezett a hazaiaknál.

77.p. Varga 22 méterről elvégzett szabadrúgását óriási bravúrral védte Bozovic.

76.p. Caneira kapott sárga lapot Takács felrúgásáért.

71.p. Kettős csere a hazaiaknál. Renato Neto helyére Sándor György, Kaká helyére Torghelle érkezett.

70.p. Andric futott el a bal oldalon, majd középre gurított a hosszú oldalon érkező Aleksidze felé, aki óriási helyzetben 3 méterről nem talált az üres kapuba.

69.p. Kamber lövését vetődve hárította Bozovic.

68.p. Góóóóóóól! Pátkai gyönyörű csellel fektette el Mitrovicot, majd rövid labdavezetés után remek ütemben ugratta ki a jobb oldalon elfutó Koltait, aki 14 méterről a jobb oldali kapufa segítségével lőtt a hazai kapuba.

66.p. Strestik helyére Aleksidze érkezett a zöld-fehéreknél.

59.p. Takács ívelése után Kamber fejelt a kapu jobb alsó sarka felé, ám Bozovic vetődve fogta a labdát.

59. Kronaveter helyére Andric érkezett a győrieknél.

58.p. Mitrovic kapott sárga lapot Kamber feltartásáért.

57.p. Gyurcsó lőtt 18 méterről nagy erővel laposan a kapu közepe felé, de Stevanovic hárítani tudott.

54.p. Pilibaitis kapott sárga lapot Kovács visszahúzásáért.

52.p. Kronaveter kapott sárga lapot kezezésért.

50.p. Az elmúlt öt percben beszorultak a saját térfelükre a győriek, de helyzetet nem tudott kidolgozni a hazai együttes.

Elkezdődött a második játékrész, egyik vezetőedző sem cserélt.

Nem hosszabbított a játékvezető, vége az első félidőnek!

42.p. Az elmúlt percekben főként a győriek térfelén zajlott a játék, de komolyabb helyezetet nem alakított ki a hazai együttes.

37.p. Kronaveter cselezett bal oldalról középre, majd 18 méterről lőtt a kapu bal oldala felé, de Bozovic vetődve fogta a labdát.

33.p. Újabb hazai próbálkozás, ezúttal Renato Neto lőtt laposan méterekkel a győri kapu mellé.

30.p. Hazai ellentámadás végén Gyurcsó lőtt 18 méterről laposan kevéssel a kapu jobb oldala mellé.

28.p. Renato Neto lőtt 20 méterről jobb lábbal, laposan centikkel a jobb oldali kapufa mellé.

23.p. Gyurcsó jobb oldalról adott középre laposan, de a hosszú oldalon érkező Nikolic lekésett a labdáról.

16.p. Újabb óriási győri helyzet maradt ki! Kamber jobb oldali beadása Gyurcsó fején megcsúszott, majd a labda Kronaveter elé került, aki 4 méterről rosszul találta el a labdát és lőtt a kapu fölé.

15.p. Brachi 22 méterről elvégzett szabadrúgása a kapu jobb alsó sarka felé tartott, ám Stevanovic magabiztosan hárított.

13.p. Kamber tekert 25 méterről a hazaiak kapujára, de Bozovic könnyedén fogta a labdát.

9.p. Az elmúlt percekben kiegyenlített játékot láthattak a nézők, egyik csapat sem veszélyeztette az ellenfél kapuját.

4.p. Kamber jobb oldali beadása után Kronaveter fejelt 6 méterről centikkel a jobb oldali kapufa mellé. 

3.p. Mitrovic távoli lövése jócskán elkerülte a győri kaput.

A győriek kezdték a mérkőzést.

Videoton – Győri ETO FC
Vezeti: Fábián M. (Ring Gy., Kispál R.)

Videoton: Bozovic – Brachi, Caneira, Kaká, Hector – Kovács I, Mitrovic, Neto – Gyurcsó, Nikolic, Oliveira. Vezetőedző: Paulo Sousa.

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Takács Á., Pilibaitis – Kronaveter, Pátkai, Kamber – Koltai, Strestik, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.

Előzetes


Az utóbbi években a Videoton és az ETO is a bajnoki dobogó egyik várományosa, így vasárnap is várhatóan nagy csatát láthat majd a nagyérdemű.

Némi pikantériát kölcsönöz az összecsapásnak, hogy az ETO középhátvédje az a válogatott Lipták Zoltán lesz, aki tavaly elég paprikás körülmények között vált meg a Viditől.

Amennyiben a győriek győznének Székesfehérváron, akkor a táblázaton átvennék a vezetést az MTK cspatától.

Pintér Attila, az ETO vezetőedzője a klub honlapján nyilatkozott a mérkőzéssel kapcsolatban.

– Sorozatban ötödik győzelmét aratta a csapat, legutóbb a pécsieket verték egy-nullra, így továbbra is egy pontra van az első helyezettől.
– Nagyon örülök minden győzelemnek, hiszen ahol a Győri ETO FC pályára lép, ott győzni szeretne, így volt ez a Pécs ellen is. A csapat megmutatta, hogy van tartása. A két kényszerű csere miatt nem tudtunk úgy belenyúlni a mérkőzésbe, ahogy szerettünk volna, ettől függetlenül a csapat végig kézben tartotta a mérkőzést.

– Mennyire befolyásolhatja a Vidi elleni találkozót, hogy Trajkovic és Svec is kidőlt a sorból?
– Valóban nem várjuk könnyű helyzetben a mérkőzést, hiszen mindkét játékos alapembernek számít a csapatban, így a meglévő kerettel kell megtalálni azt a taktikát, amivel eredményesek lehetünk a Videoton ellen.

– Mennyiben lesz nehezebb ellenfél a Videoton, mint az előző csapatok voltak?
– Minden mérkőzés más és más, ugyanakkor tény, hogy a Videoton az egyik legerősebb gárda itthon. Senki nem verhetetlen, a fehérváriakat is le lehet győzni. Az ETO mindig győzni szeretne, így lesz ez most is. 

Videoton- Győri ETO (16.30)
Játékvezető: Fábián Mihály (asszisztensek: Ring György, Kispál Róbert)

A várható összeállítások:

Videoton: Bozsovic - Brachi, Vinicius, Caneira, Stopira - Tóth B., Neto - Gyurcsó, Sándor, Oliviera - N. Nikolics. Vezetőedző: Paulo Sousa.


ETO: Sztevanovic – Dinjar, Lipták, Takács Á., Völgyi - Kamber, Kronaveter, Strestik – Koltai, Dina, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.


A mérkőzésről online tudósítást adunk 16.30-tól.Pintér Attila
Pintér Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forma-1: Vettel győzött Szingapúrban

A második Jenson Button, a harmadik pedig a pontversenyben éllovas spanyol Fernando Alonso. Tovább olvasom