Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Kimagasló győri eredmények

Kajak-kenu - Megtartotta évzáróját a győri Graboplast VSE, melyen volt ok az ünneplésre, hiszen szinte minden téren kimagaslóan teljesített az egyesület.
Bár a pekingi olimpián elmaradt a győri érem, mindent egybevetve elégedett lehet a Graboplast VSE az idei szerepléssel. Kadler Gusztáv szakosztályvezető, egyben a magyar szövetség általános alelnöke így beszélt a 2008-as esztendőről:

„Tény, hogy most versenyzőink nem állhattak fel a dobogóra Pekingben, ám az olimpiai pontokat tekintve így is a hetedik lett egyesületünk az országos rangsorban minden sportágat alapul véve. Ezenfelül az idei világversenyeken tizenegy versenyzőnk szerzett érmet, a hazai porondon harmincegy azok száma, akik bajnoki címet szereztek. A kajak-kenu csapatversenyben pedig megvédtük tavalyi elsőségünket. Érdekesség, hogy míg egy éve négy ponttal előztük csak meg a második helyezett KSI-t, most a különbség majdnem négyszáz pont lett. Örömteli, hogy a női és férfi kajak, valamint a kenu összevetésében a korosztályok alapján megszerezhető tizennyolc első helyből nyolc a mienk lett, s további háromban végeztünk az első háromban."

Az évzárón a maratoni világbajnokságról és az olimpiáról készült filmeket is megtekinthették a jelenlévők, majd Győr város ezüst emlékérmét vehette át a szövetségi kapitányi posztot tizenkét évig betöltő Angyal Zoltán, valamint Ternyák István, aki a hajóépítésben segített sokat az egyesületnek.

Kadler Gusztáv szerint erős lábakon áll az egyesület, hiszen rengeteg gyerek jár le hozzájuk edzésre, ezzel egyidejűleg azonban a gondok is megszaporodtak.

„Sajnos az öltözőt kinőttük, s a hajó-, valamint az eszközpark is elavult. Az sem tesz jót, hogy a hajók egy részét télen is csak a szabadban tudjuk tárolni. Ígéret van arra az önkormányzattól, hogy ha nem is egy lépcsőben, de ezeket a problémákat orvosolni tudjuk. Azt azért hozzáteszem, hogy a gondok egy része kellemes, mert inkább legyen kevesebb öltöző, mint hogy üresen tátongjanak ezek a helyiségek a gyerekhiány miatt" – mondta a szakosztályvezető, aki megemlítette, hogy a Graboplast VSE nem csak egy „versenyistálló" kíván lenni, nagy hangsúlyt fektetnek ugyanis a környezettudatos nevelésre is.

„Rengeteg túrát, kirándulást szerveztünk a gyerekeknek az idén is, több mint kétszázan vettünk részt a Mosoni-Duna több kilométeres szakaszán a szemétszedési akcióban. Ezenfelül azt is erősítjük a gyerekekben, hogy a tanulás mellett is lehet eredményesen sportolni, példa erre három versenyzőnk, akik a főiskolai világbajnokságon jártak" – tette hozzá a sportvezető.

Természetesen az értékelésből nem maradt ki a Graboplast VSE többi szakosztálya sem, így a szinkronúszók, a vízilabdázók, akik nagy sikerrel rendezték meg az ifjúsági női Európa-bajnokságot, valamint a triatlonosok, akik közül Szakály Zsófia emelkedett ki eredményességével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyulnak a sérültek

Kézilabda - Ma 18 órakor a Tatabánya gárdáját fogadja a Budapest Bank-férfiligában a Győrhő-ETO… Tovább olvasom