Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Kézlabda - SZESE: nem térnek le az útról

Vasárnap rangadóval kezdődik a férfi NB I/B tavaszi szezonja. Dr. Hoffmann László, a szakosztály támogatói körének vezetője szerint jó úton indult el a klub.
Félidőben a negyedik helyen áll az NB I/B-ben a Széchenyi ESE férficsapata, mely vasárnap 17 órakor rangadóval kezdi a tavaszt: az egyetemi csarnokban a második helyezett Komlót fogadják a győriek. A mérkőzés teljes bevételét a gyógyíthatatlan beteg Burján Hanna gyógykezelésére ajánlja fel a klub. Mint ismeretes, a győriek új úton indultak el, a cél, hogy ismét legyen élvonalbeli férfiegyüttes a megyeszékhelyen. Az elmúlt időszak tapasztalatairól dr. Hoffmann László, a szakosztály támogatói körének vezetője beszélt lapunknak.

„Többször nyilatkoztuk, hogy egy Magyarországon nem megszokott módon szeretnénk felépíteni a klubot, s minden döccenő ellenére úgy érezzük, van fogadókészség és igény arra, hogy ismét a legmagasabb osztályban szerepeljen a győri férfi kézilabda. Persze nem könnyű a helyzet, hiszen az elmúlt tíz-tizenöt év nem az építkezésről szólt. Sietve hozzáteszem, nemcsak Győrben, de az egész országban hasonló volt a helyzet. Ennek következménye, hogy utánpótlásról gyakorlatilag nem beszélhetünk" – kezdte a volt válogatott kapus.

„A gondok ellenére szerencsére vannak pozitív jelek, amit jól mutat, hogy gyakorlatilag fél év alatt két és félszeresére nőtt a gyerekek száma. A taós pályázatot tavaly még csak százhúsz gyerekre tudtuk beadni, az idén viszont már háromszázra. Nyolc iskolával van szerződésünk, amelyeket most sikerül felszerelni. Nehéz elhinni, de igencsak rossz körülményeket tapasztaltunk felszerelés terén is, háló, padok, labdák, melyekre többek között szükség volt. A vasárnapi meccs szünetében adjuk át jelképesen az iskoláknak ezeket az eszközöket, javítva ezáltal a munka minőségén" – folytatta dr. Hoffmann László, aki a legégetőbb problémának a teremhiányt tartja.

„Az egyetemi csarnok zsúfolt, a felnőttcsapat edzéseire sem mindig van időpontunk, nemhogy az utánpótláséra. A nagy probléma, hogy Győrben edzésre normál méretű kézilabdapályán csak az Arany-iskolában van lehetőség, ezenkívül mehetünk még Győrszentivánra, Győrújbarátra vagy Ikrénybe. Azért idemozgatni több száz gyereket nem lehet, tizenkét éves kor körül viszont már nem lehet minőségi munkát végezni kisebb pályán. Éppen ezért tervben van egy olyan munkacsarnok építése, mely a kézilabdát szolgálná. Enélkül minőségben továbblépni nem nagyon van lehetőség. Más kérdés, hogy erre alkalmas helyet még nem sikerült találni a városban" – folytatta dr. Hoffmann, aki szerint a sport társadalomban betöltött szerepe nem minden esetben ideális a célok elérésére.

„A magyar sport elfogadottsága elég csekély, nincs mögötte az az elhivatottság, mint mondjuk más országokban. Szavakban sokkal többen támogatnak bennünket, mint anyagilag. Pedig ha egy-egy gyerektornára kijönnének olyanok is, akik esetleg megtehetnék, hogy anyagilag is hozzájárulhatnának a »projekthez«, látnák azt, amit mi is: ezekért a gyerekekért érdemes ezt csinálni... Nem tántorít el azonban ez sem bennünket a céloktól, s ugyan nem elsődleges a feljutás kiharcolása idén, úgy véljük, ha olyan lehetőség adódik, meg kell ragadni. Tudomásul kell azonban venni, hogy egy év alatt nem lehet eltakarítani a romokat" – mondta végezetül a vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utánpótlástorna

Ikrényben rendeztek meghívásos tornát az U12-es és az U13-as korosztály számára. Tovább olvasom