Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kétgólos siker a Paks ellen, először győzött az ETO

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a találkozó 21. percében Andric szerezte meg a vezetést a győrieknek, majd az első félidő végén Szabó öngóljával alakult ki a 2:0-ás végeredmény.
Az első félidőben szerzett két gólnak köszönhetően 2:0-ra győzött hazai pályán a Győri ETO FC együttese a Paks ellen. Pintér Attila együttese idén először szerezte meg a három bajnoki pontot.

Győri ETO FC - MVM Paks 2:0 (2:0)
Vezette: Fábián M. (Lémon, Márkus)

ETO: Kamenár - Svec, Lipták, Lang, Völgyi - Kamber, Pátkai - Trajkovic (Kalmár, 64.) - Varga R. (Martínerz, 39.), Koltai (Kink, 50.), Andric. Vezetőedző: Pintér Attila.

Paks: Molnár P. - Fiola, Éger, Kovács G. (Tököli, 75.), Szabó J. (Kiss T.- a szünetben) - Windecker, Kecskés (Könyves, 63.) - Bartha, Bori, Báló - Simon A. Vezeteőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerző: Andric (21.), Szabó J. (40. - öngól)

Sárga lap: Trajkovic (19.), Kamber (61.), Kink (81.), illetve Kiss T. (63.), Báló (82.), Bori (92.)

Edzői nyilatkozatok

Pintér Attila:
- A gólokon kívül volt több lehetőségünk is, de Molnár rendre bravúrral védett. Korábban is ugyan így hajtottunk a sikerért, végre sikerült már megszerezni a három pontot is.

Horváth Ferenc: - Nehéz ilyenkor bármit mondani. Egyenrangú ellenfele voltunk a Győrnek, jól játszottunk. Sokat tanulok én is, mint edző. Sokat kell sírni hétköznap, akkor minket is segíteni fognak a bírók. Kis csapat vagyunk, nem kaptunk meg egy tizenegyest. A bajnok otthonában így kikapni nem szégyen, nem játszottunk alárendelt szerepet.

A mérkőzésen a hazaiak fekete karszalaggal léptek pályára a héten 26 éves korában tragikus körülmények közötte elhunyt korábbi győri játékos Kovács Zoltán emlékére.

A kezdeti puhatolózás után az első ígéretes győri lövésnél Varga kevéssel lőtt a bal felső mellé. A folytatásban sem láthattunk sok helyzetet, így viszonylag váratlanul a találkozó 21. percében Andricnak köszönhetően megszerezte a vezetést az ETO. A korábban megszokott hatalmas Kamber bedobások után ezúttal röviden adott középre Koltai felé, aki átvételt követően éles szögből lőtt jobbról a középen berobban Andricnak, aki 2 méterről nem hibázta el a lehetőséget. (2-0)

Győri vezetés után a vendégek játéka felélénkült, távoli lövésekkel próbálkoztak, de egyszer sem kellett bravúrt bemutatnia Kamenárnak. 

A hazaiaknál Pintér Attila elégedetlen volt a csapata jobb oldali teljesítményével, ezért a 39. percben cserére szánta el magát. A pálya jobb oldalán játszó Varga helyére Martínez érkezett a pályára. Öt perccel később a korábban is bal oldalon aktívabb Andric beadása Szabó testéről a kapuba pattant a labda, így kétgólos győri vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünetet követően a vendégegyüttesnek kellett volna jobban változtatni a játékán, de továbbra is rengeteg hibával játszottak, ami a hazaiaknak kedvezett. Az ETO igyekezett gyors támadásokat vezetni a széleken, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így továbbra is kétgólos maradt a különbség.

A találkozó 64. percében kihasználta harmadik cserelehetőségét is Pintér Attila, a győriek mestere. A mérkőzésen halovány teljesítményt nyújtó Trajkovic helyére a fiatal Kalmár érkezett a pályára. Egy perc elteltével gyönyörű cselét követően helyzetbe került a győri támadó, de lövését Molnár hárította. 

Az utolsó húsz percben Tököli szépíthetett volna, de lövése centikkel ment el a kapufa mellett, míg a győrieknél Lipták szerezhette volna meg a harmadik találatot, de nagy helyzetben a kapu bal oldala mellé lőtt, így maradt a az első félidőben kialakult eredmény.

Paks elleni győzelmének köszönhetően az OTP Bank Liga 6. fordulójában az idényben először szerezte meg a három bajnoki pontot a győri együttes.

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

90.p. Bori kapott sárga lapot Kink lerántásáért.

89.p. Martínez gyönyörű szólója után Lipták ugratta ki, aki egy cselt követően nagy helyzetben bal lábbal kissé eltörte a labdát, így méterekkel laposan a kapu mellé lőtt.

85.p. Windecker távoli lövése a kapu bal oldala felé csapódott, de Kamenár bravúrral szögletre ütötte a labbdát.

82.p. Martínez fellökéséért Bálónak is felmutatták a sárga lapot.

81.p. Kink kapott sárga lapot Kiss visszahúzásáért.

77.p. Simon bal oldali beadását követően Tököli 10 méterről félfordulatból centikkel lőtt a bal oldali kapufa mellé.

75.p. Kovácsot Tököli váltotta a vendégeknél.

74.p. Kalmárral szemben szabálytalankodtak a kaputól 18 méterre, de a játékvezető sípja néma maradt. Ígéretes szögből végezhetett el volna szabadrúgást a győri együttes.

70.p. Völgyi jobb oldali szabadrúgását követően Lipták 8 méterről fejelt a kapu jobb oldala mellé.

65.p. Pályára lépését követően Kalmár gyönyörű csellel tette bal lábára a labdát a tizenhatoson belül, majd laposan lőtt 12 méterről a kapu közepe felé, de Molnár hárítani tudott.

64.p. A győri szurkolók nagy örömére a halovány teljesítményt nyújtó Trajkovicot a fiatal Kalmár váltotta.

63.p. Kiss T. kapott sárga lapot feltartásért.

63.p. Kecskés helyén Könyves játszik a folytatásban.

61.p. Kamber kapott sárga lapot Windecker felrúgásáért.

54.p. Győri sorfalon megpattanó labda után Kovács éles szögből lőtt a kirohanó Kamenár mellett a kapu bal oldala mellé. 

51.p. Kiss cselezett a tizenhatoson belül, majd közelről lőtt volna, de Lang az utolsó pillanatban mentett.

50.p. Az első félidő végén megsérült Koltai nem tudta folytatni a játékot, Kink érkezett a helyére.

46.p. Elkezdődött a második játékrész!

A szünetben cserélt Horváth Ferenc, a vendégek mestere. Az öngólt szerző Szabó helyére Kiss T. érkezett a pályára.

Vége az első félidőnek!

45.p. Völgyi szabadrúgása után Martínez lövését blokkolták a a kapu torkából, majd Kamber lőtt 8 méterről, de Molnár bravúrral hárított.

40.p. Góóóóóól! Andric bal oldalról adott középre a hosszún álló társai felé, de Szabó János testéről a kapuba pattant a labda. 2-0

39.p. Varga játékát tartotta gyengének Pintér Attila. A játékos helyére Martínez érkezett a pályára.

37.p. Svec bokája aláfordult, ezért percekig ápolásra szorult.

34.p. Gyors paksi támadás végén Bartha lőtt futtában 20 méterről laposan méterekkel a kapu jobb oldala mellé.

32.p. Kecskés indítása veszélyesen tekeredett Báló felé, de Lipták bravúros mozdulattal mentett.

27.p. Windecker vette észre, hogy kissé kint áll Kamenár, ezért távolról lövéssel próbálkozott, de a labda kevéssel ment a kapu fölött.

22.p. Andric bal oldali beadása után Varga fejelt 8 méterről, de Molnár bravúrral hárított.

21.p. Vezet az ETO!!!!Ezúttal nem a szokásos Kamber hatalmas bedobást láthattunk, hanem röviden Koltai felé, aki átvételt követően éles szögből belőtte a labdát Andricnak, aki 2 méterről jobbal lőtt a kapuba. 1-0

19.p. Trajkovic kapott sárga lapot visszahúzásért.

18.p. Továbbra sincs sok helyzet, főként mezőnyjátékot láthatunk, csendben csordogál a mérkőzés.

13.p. Szép akciót követően Varga 20 méterről jobbal kevéssel lőtt a bal felső mellé.

8.p. Kecskés bal lábbal eleresztett, középre tartó lövését biztosan fogta Kamenár.

6.p. Az első öt percben a vendégek birtokolták többet a labdát, a győriek csak egy Kamber bal oldali beadással próbáltak veszélyeztetni.

1.p. A győriek kezdték a találkozót!

A mérkőzés előtt egy perces gyászszünetet tartottak a héten 26 éves korában tragikus körülmények között elhunyt korábbi győri játékos, Kovács Zoltán emlékére.

Győri ETO FC - MVM Paks
Vezeti: Fábián (Lémon, Márkus)

ETO: Kamenár - Svec, Lipták, Lang, Völgyi - Kamber, Pátkai - Trajkovic - Varga R., Koltai, Andric. Vezetőedző: Pintér Attila.
Csere: Stevanovic (k), Dinjar, Mevoungou, Kink, Lázok, Martínez, Kalmár.

Paks: Molnár P. - Fiola, Éger, Kovács G., Szabó J. - Windecker, Kecskés - Bartha, Bori, Báló - Simon A. Vezeteőedző: Horváth Ferenc.
Csere: Csernyánszki (k), Kiss T., Hullám, Nagy O., Eppel, Könyves, Tököli.


Előzetes
   
A története legjobb rajtját bemutató Videoton az MTK ellen folytathatja jó szereplését a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában.

José Gomes együttese négy győzelemmel kezdte a bajnokságot, majd múlt vasárnap a címvédő Győr elleni 1-1-es döntetlennel megőrizte veretlenségét, ilyen jó idénykezdetre pedig még nem volt példa a klub történetében. A fehérvári alakulat egyértelműen esélyesként fogadja a fővárosi kék-fehéreket, akik az újonc Mezőkövesd első fordulós legyőzését követően nem nyertek mérkőzést.

A bajnoki címvédő Győri ETO még mindig szezonbeli első sikerére készül, s most azt a Paksot fogadja, amely három sikerrel kezdett, az előző két fordulóban azonban csak egy pontot gyűjtött.

Pintér Attila
Pintér Attila


A listavezető Debrecen ezúttal a Pécs otthonában lép pályára. A hazaiak az MTK vendégeként az előző körben megszerezték első győzelmüket, de a meccs esélyese a hajdúsági gárda, amely a Ferencváros 4-1-es kiütését követően magabiztosan készülhet az összecsapásra.

A 6. forduló programja

péntek: Szombathelyi Haladás-Lombard Pápa Termál FC 19.00, v.: Farkas

szombat: Győri ETO FC-MVM Paks 16.30, v.: Fábián
Ferencváros - Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 19.00, v.: Andó-Szabó
Mezőkövesd-Puskás Akadémia 19.00, v.: Szabó Zs.
Diósgyőri VTK-Újpest FC 21.00, v.: Németh Á.

vasárnap: PMFC-Matias - DVSC-TEVA 16.30, v.: Becséri
Kaposvári Rákóczi-Budapest Honvéd 18.30, v.: Solymosi
Videoton FC-MTK Budapest 20.30, v.: Bognár

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. dominiim 2013. szeptember 02. 09:18
  „-2500 néző !
  -A szurkolók a támadó focit szeretik és gólokat szeretnének látni !
  Valaki legyen szives tolmácsolja a szurkolók kivánságát !!!!!!!”
 • 22. okostojas007 2013. szeptember 02. 08:16
  „a csapat éves költségvetésének néhány százaléka ( talán 6 % ) jön csak össze a fizető ! nézők jegyeiből...
  tulajdonképpen a nézőszám elhanyagolható jelentéktelen adat ....
  jelen tudósítás is szemérmesen hallgat arról mennyi mazoihsta szenvedte végig önként a kilencven percet....”
 • 21. dunai3 2013. szeptember 01. 18:05
  „Miért keveslitek a nézőket,a bajnokavatásra is csak négyezer divatszurkoló jelent meg.
  Következő bajnoki cím:2043.”
 • 20. BudaiKr 2013. szeptember 01. 17:22
  „mire elindultak a paksiak haza fele hozattam nekik 5 kiló zsirt hogy tudják mivel kenyegetni a hátukat amit véresre dörgölt a háló amihez hozzá szoritottuk őket.”
 • 19. Rinpócse 2013. szeptember 01. 14:44
  „7 tber
  Igaz,nem kell változtatni semmit :-)az edző kivételével,nélküle lenne játék,nehéz lesz felkapaszkodnunk.”
 • 18. xverax 2013. szeptember 01. 14:35
  „14. BudaiKr 2013.09.01. 11:22
  ez a pintér lenne? :D
  elárulom, ez nem edző! ez egy gyengécske focistából
  "tovább tanult" valaki, akit páran edzőnek hivtok!
  focistának sem volt való, mitől lenne jó edzőnek?
  :D <moderálva> kisgyerek, az ingyen ételért...”
 • 17. Szabra 2013. szeptember 01. 14:15
  „Pintér Attila a király !!!!!!!!!!”
 • 16. Pretorianus 2013. szeptember 01. 13:19
  „14. BudaiKr 2013.09.01. 11:22
  "örüljünk hogy Európa eggyik legképzetteb edzője dolgozik nálunk."
  Ez bizony igaz!
  A kézis lányoknál!”
 • 15. ATX 2013. szeptember 01. 12:43
  „a 2500 néző felfelé van kerekítve...”
 • 14. BudaiKr 2013. szeptember 01. 11:22
  „paksiak naon elégedettek voltak a meccs után hálálkodtak hogy meguszták ennyi kapott góllal. felépülnek a sérültek aztán nem lessz megállás a tabella tetejéig. Pintér Mester munkáját nem kell gyalázni örüljünk hogy Európa eggyik legképzetteb edzője dolgozik nálunk.”
 • 13. ninaanna 2013. szeptember 01. 10:07
  „A 130 000ezer lakosból 2500 néző. Ez ám szép néző szám. Vajon miért van ilyen kevés néző Pintér úr? Ön szerint pedig szép és eredményes focit játszik a BAJNOK CSAPAT.”
 • 12. csikar 2013. szeptember 01. 07:20
  „Hát ilyen gyengén még idén nem játszottunk. Akik jók voltak az előző meccseken, azokat Pintér kihagyja a csapatból.("Mulungu":). Lang rendre kezdő, aki hibát hibára halmoz. ma már az ellenfél ráépítheti a letámadást. Kamber és Koltai formán kívül, ráadásul nem tudni, mi a feladatuk! (A bedobás:). Kalmár és a most Pakson játszó Widecker többet ér, mint a pályán lévő másik húsz játékos. Ki igazolta lel Burgost? Miért? Azért hajrá ETO!”
 • 11. Köszörűs 2013. szeptember 01. 06:05
  „Gólszerző: Andric (Győr)
  Szabó J. (Paks)”
 • 10. Szabus87 2013. augusztus 31. 22:08
  „ezt azért nem így kell ám nézni... ennyi erővel hogyhogy nincs Nyíregyháza, Békéscsaba, Szeged az NBI-ben?
  És mért van Mezőkövesd, Felcsút?
  Nem ezen múlik. A Paks amúgy is egy szimpatikus csapat, csak magyar játékosok alkotják, és erre nagyon odafigyelnek, hogy nyelvi nehézségek se pályán, se öltözőben ne legyenek.
  Míg az ETO-nál fogalmam sincs mi lehet a hivatalos nyelv... de tuti nem a magyar!”
 • 9. Legs 2013. augusztus 31. 20:55
  „Azért ez már valami.Paksnak van 20 000 lakosa.Győrnek meg 130 000.Ez ám a siker.Gratulálok....Sikerült Pusztapöcörét legyőzni egy gazdag városnak-,Szánalmas a 2 null.”
 • 8. ATX 2013. augusztus 31. 20:25
  „Na megvan az első. Reméljük nem az utolsó is egyben...”
 • 7. tber 2013. augusztus 31. 16:21
  „Tavaly nem a Paks ellen volt az a csodálatos Tipp Mix - es meccs, amiről emelt fővel jöttek le a pályáról? De ne izguljon senki mert nincs itt baj minden rendben van mindenki egy fenomén, nem is kell itt változtatni semmit. Az edző szerint.”
 • 6. BudaiKr 2013. augusztus 31. 16:16
  „3. Lacika62 2013.08.31. 07:40

  valami hiányzik a szádbol ugye panelos?
  CSAK A GYÖR!
  BAJNOK CSAPAT FORVER!!!!”
 • 5. ATX 2013. augusztus 31. 15:11
  „Tavaly legutóbb - mint leendő bajnokcsapat - mit játszott az ETO a Paksal? Csak kérdezem...”
 • 4. piroskaésabarkasz 2013. augusztus 31. 09:51
  „Nem is baj.Idén legalább nem égünk le a nemzetközi porondon.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: pikáns rangadó

Az ETO II a Mosonmagyaróvárt fogadja péntek délután a 3. fordulóban.
Tovább olvasom