Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Karját törte a Répcementi futballistája

Súlyos sérülés árnyékolta be a Fertőrákos–Répcementi SE meccset. A vendégek egyik futballistája olyan szerencsétlenül esett el, hogy karján nyílt törést szenvedett.

Könnyen előfordulhat, hogy pályafutása utolsó labdarúgó-mérkőzésén szerepelt múlt hét vasárnap Vass András, a Répcementi SE 27 éves játékosa. A Fertőrákos elleni megyei II. osztályú találkozón ugyanis olyan súlyosan megsérült, hogy azóta kétszer kellett megműteni. A futballista egy szabálytalan becsúszást követően esett úgy el, hogy a nézők, valamint játékostársai legnagyobb döbbenetére karján szilánkos, nyílt törést szenvedett.

Az eset után azonnal mentőt hívtak, s kórházba szállították a szerencsétlenül járt labdarúgót.

Klubjának elnöke, Takács Lajos szerint megelőzhető lett volna a súlyos sportbaleset.
„Többször, már évekkel ezelőtt jeleztem a megyei szövetség vezetőinek, hogy nem lesz jó vége, ha a játékvezetők megtorlatlanul hagynak szándékos szabálytalanságokat. Nemegyszer fordult elő, hogy a hétvégi bajnoki után orvoshoz kellett vinni a játékosainkat – mondta indulatosan a klubelnök. – A mostani eset is megelőzhető lett volna, ha az a játékos, akinek ez már a harmadik súlyos szabálytalansága volt, megkapja a megérdemelt figyelmeztetéseit. Mivel a játékvezető nem volt eléggé határozott és következetes, ez elmaradt, s így maradhatott a pályán a végül sérülést okozó hazai labdarúgó."

A sportvezető azon gondolkodik, hogy egyáltalán vállalják-e a bajnokság további mérkőzéseit.
„Sokszor megfordult a fejemben, hogy így nincs értelme folytatni. Nemcsak arról van szó, hogy amatőr játékosaink futballozni nem tudnak egy darabig, de a sérülések miatt hosszú ideig munkájukat sem tudják ellátni."

Vass András karját hétfőn és kedden is megoperálták. A pedagógus fiatalember minden bizonnyal jó ideig nem taníthat, s nem léphet futballpályára. Tegnap csapattársai is meglátogatták a győri megyei kórházban.

„Nem haragszom a fertőrákosi játékosra, aki egyébként már a soproni kórházba bejött jobbulást kívánni – mondta el érdeklődésünkre. – Hamarosan újabb operáció vár rám, s majd még egy plasztikai beavatkozást terveznek az orvosok. Iszonyú fájdalmat éltem át, de már túl vagyok a nehezén. Szeretnék minél előbb meggyógyulni és visszatérni a fiúk közé. Igaz, a nagy bedobásokkal lehet, gondban leszek" – tette hozzá a lábadozó futballista.

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

22. Balázs-kupa

Befejeződött Győrött a nemzetközi utánpótlás-kézilabdatorna, melyen nyolc ország több mint száz… Tovább olvasom