Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Kalmár góljával nyert az ETO a Pancho Arénában

Gól nélküli első félidő után Kalmár gyönyörű találatával győzött az ETO a Puskás Akadémia otthonában. A győriek pontszámban beérték a vasárnap Pápán játszó listavezető Debrecent.
Kalmár góljának köszönhetően sorozatban negyedik győzelmét aratta Horváth Ferenc együttese a bajnokságban, így sikerült pontszámban beérnie a listavezető Debrecent.

Puskás Akadémia FC – Győri ETO FC 0-1 (0-0)
Pancho Aréna, 3800 néző. Vezette: Németh Á. (Varga Zs., Farkas B.)

PAFC: Hajduch – Szélesi, Vaszicsku, Szekeres A., Nagy Zs. - Czvitkovics (Szaály D., 64.), Tóth B., Tóth II. B., Polonkai (Berki, 77.), Denkovic – Tischler (Lencse, 69.). Vezetőedző: Benczés Miklós

ETO: Kamenár – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Kalmár (Trajkovic, 83.), Pátkai – Varga R., Strestík (Burgos, 90.), Andric (Dudás, 78.). Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gólszerző: Kalmár (57.)

Sárga lap: Tóth B. (3.), Denkovic (26.), Szekeres (83.), illetve Pátkai (47.), Lipták (63.), Kalmár (68.)

Edzői értékelések

Benczés Miklós: - Mi hoztuk össze a Győrnek a gólt, igaz ettől még szép találatot láthattunk. A mérkőzés végén volt egy gyanús szituáció, kíváncsi vagyok a felvételekre, egyértelműen kezezés volt a tizenhatoson belül. Nagyon jó csapat az ETO, nem azért játszottunk defenzíven, mert ezt terveztük el a találkozó előtt.

Horváth Ferenc: - Nagyon meglepett a Puskás játéka, korábban mindig nyíltan játszottak. Ezen a talajon nehéz volt feltörni a védelmüket, de a játékosok mentek becsülettel és sikerült nyerni egy átlövéssel. 


Pénteki combizom sérülése miatt nem léphetett pályára az utóbbi időben remek formában játszó Rudolf Gergely, így helyére az előző fordulóban győztes gólt szerző Andric került a kezdőcsapatba.

A szakadó esőben, rendkívül csúszós talajon fogadta a Puskás Ferenc Akadémia együttese a címvédő Győri ETO FC-t. A találkozó első tíz percében a hazaiak térfelén zajlott a játék, a győriek birtokolták főként a labdát, de komolyabb helyzetet nem dolgoztak ki. Tíz perc után felélénkült a Puskás Akadémia támadójátéka is, a mérkőzés 15. percben egy szögletet követően Tóth I. B közeli lövését Kamenár bravúrral lábbal hárította.

A folytatásban ismét átvette a kezdeményezést az ETO. A találkozó 20. percében remek szögből, a kaputól 18 méterre Dinjar megszerezhette volna a vezetést szabadrúgásból, de lövése a felső lécen csattant.

Az első játékrész második felében is a zöld-fehérek játszottak mezőnyfölényben, folyamatos nyomás alatt tartotta a Puskás Akadémiát, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így gól nélküli eredményél vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően sem változott a játék képe, Horváth Ferenc együttese irányította a találkozót a hazaiak csak elvétve jutottak el a győri kapuhoz. A találkozó 57. percében már a vezetést is sikerült megszerezniük a győrieknek. Pátkai csapott le Vaszicsku pontatlan labdájára a hazaiak térfelén, majd Kalmárhoz passzolt, aki 18 méterről, bal lábbal a gyönyörűen tekert a jobb oldali kapufa segítségével a hálóba. (0-1)

Győri gólt követően viszont nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a hazaiak, sokkal veszélyesebben kezdtek el játszani Pátkaiéknál. Czvitkovics kétszer is közel állt a gólszerzéshez, de mindkétszer kevéssel lőtt a kapu bal oldala mellé. Tóth II. Balázs is veszélyeztetett szabadrúgásból, Kamenár ezúttal is vetődve hárított.

A kisebb kihagyás után rendezte a sorait az ETO. A végjátékban cserékkel próbált frissíteni csapatán Horváth Ferenc, de további gólokat nem láthattunk. A 93. percben egy kezezés miatt büntetőt reklamáltak a hazaiak, de a játékvezető sípja maradt, így Kalmár ragyogó lövésével 1-0-ra győzött az ETO a Pancho Arénában és beérte a vasárnap Pápán játszó listavezető Debrecent.
       

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

93.p. Győri kapu előtti nagy kavarodásban Lencs esett el a az alapvonal környékén Dinjar mellett. A hazaiak büntetőt reklamáltak, a játékvezető tovább engedte a játékot.

Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.
   
90.p. Strestíket Burgos váltotta a győrieknél.
   
89.p. Szakály távoli középre tartó nagy erejű lövését Kamenár öklözve hárította.
   
83.p. Szekeres kapott sárga lapot reklamálásért. A gólszerző Kalmár helyére Trajkovic érkezett a pályára.

80.p. Pátkai szerzett labdát, majd Strestík iramodott meg a bal oldalon, de csúnyán fölé bombázott és nem passzolt a középen érkező Dudás felé.
   
78.p. Cserélt Horváth Ferenc is, Adricsot Dudás váltotta.
   
77.p. Polonkai helyére Berki érkezett a pályára.
   
72.p. Tóth II. B. szabadrúgása a kapu bal alsó sarka felé tartott, Kenár hárított.
               
69.p. Tischlert Lencse váltotta a hazaiaknál

69.p. Kalmár kapott sárga lapot Denkovic felrúgásáért.

64.p. Czvitkovics 20 méterről, jobb lábbal, nagy erővel kevéssel lőtt a bal felső mellé. Szabadrúgás után cseréltek a hazaiak. Czvitkovics helyére Szakály D. érkezett a pályára.

63.p. Lipták kapott sárga lapot, Tischlerrel szemben szabálytalankodott.

58.p. Gyorsan a győri kapu elé került a PAFC, Czvitkovics 12 méterről centikkel lőtt a kapu bal oldala mellé.

57.p. Góóóóóóól! Pátkai szerzett labdát a hazaiak térfelén, majd középre passzolt Kalmárhoz, aki 18 méterről bal lábbal gyönyörűen tekert a jobb oldali kapufa segítségével a hálóba. 0-0

50.p. Strestík balról lőtt a hosszú oldalon felfutó Varga felé, de a labda megcsúszott a talajon és nem érte el a győri támadó.
       
47.p. Pátkai kapott sárga lapot Nagy Zs. megrúgásáért. A megítélt szabadrúgásból Tischler méterekkel lőtt a kapu jobb oldala mellé.
   
46.p. Szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, elkezdődött a második félidő!
           
45.p. Vége az első játékrésznek!
   
44.p. Dinjar bal oldali szöglete után Pátkai kapásból lőtt, de kissé eltörte a labdát, így viszont Wolfe fejelhetett 6 méterről, Hujduch jó helyen állt és fogta a próbálkozást.
           
40.p. Folyamatosan nyomás alatt tartja az ETO a hazaiakat, de egyelőre nem sikerült megszereznie a vezetést.

38.p. Varga remekül ugratta ki a védők mögé belépő Wolfeot, közeli bal lábas lövését Szekeres blokkoltak, majd Vaszicsku kivágta az ötösön belül a labdát.

37.p. Tóth II. B 20 méteres bal lábas tekerését könnyedén fogta Kamenár.

35.p. Varga R. 20 méterről, jobb lábbal lőtt a kapu bal oldala felé, Hajduch magabiztosan fogta a csúszós füvön megpattanó labdát.

26.p. Denkovic kapott sárga lapot Wolfe lerántásáért.

20.p. Tóth II. B kezezése miatt a kaputól 18 méterre szabadrúgást kapott az ETO. A labda mögé Dinjar állt, aki bal lábbal a felső lécet találta el.

17.p. Czvitkovics jobbról élesen lőtt középre, Kamenár kivetődve szerezte meg a labdát Tischler elől.

15.p. Jobb oldali szögletet Szekeres csúsztatott meg középen a hosszú oldalon álló Tóth I. felé, aki éles szögből bal lábbal lőtt a kapu jobb alsó sarka felé, de Kamenár lábbal szögletre mentett.

8.p. A hazaiak térfelén zajlik a játék, a győriek birtokolják többet a labdát, de komolyabb helyzetet egyelőre nem dolgoztak ki.

3.p. Tóth II. B. kapott sárga lapot kezezésért.

1.p. A hazaiak kezdték a találkozót.

Puskás Akadémia FC – Győri ETO FC
Pancho Aréna, vezeti: Németh Á. (Varga Zs., Farkas B.)

PAFC: Hajduch – Szélesi, Vaszicsku, Szekeres, Nagy Zs. - Tóth B., Tóth II. B., Czvitkovics, Polonkai – Denkovic, Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós
Csere: Somodi (k), Gallardo, Berki, Lencse, Apostolopoulos,, Nascimento, Szakály D.

ETO: Kamenár – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Kalmár, Pátkai – Varga R., Strestík, Andric. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Csere: Pogacsics (k), Burgos, Tajkovic, Had, Völgyi, Dudás, Svec.

Előzetes

Hatszáz ETO-s szurkolhat Felcsúton

A bajnoki címvédésre törő Győri ETO FC szombaton este Felcsúton a Puskás Akadémia vendégeként lép pályára a Pancho Arénában.
A zöld-fehéreket népes szurkolótábor buzdíthatja majd az aranyérem megszerzéséhez szükséges győzelem elérésében.

A felcsúti klub 580 belépőt bocsátott az ETO rendelkezésére. A győri szurkolók két nap alatt megvásárolták az egységesen százforintos, a vendégszektorokba szóló jegyeket, de nem lennénk meglepve, ha ennél több ETO-drukker foglalna helyet a lelátókon.

Az ETO megpróbált újabb belépőket igényelni a PAFC illetékeseitől, de mivel telt ház lesz a mérkőzésen, további jegyvásárlásra nincs lehetőség.

Az OTP Bank Liga legutóbbi fordulójában az ETO ugyan nyögvenyelős győzelmet aratott az Újpest ellen, ám  most a három pont megszerzése volt a legfontosabb. Ez sikerült, így a különbség nem változott az első helyezett DVSC (53 pont) és az ETO (50), valamint az őket üldöző Videoton és Ferencváros (45–45) között.

A listavezető Loki a hétvégén vasárnap este Pápán lép pályára. A győri szurkolók reményei szerint úgy, hogy akkor már pontazonosság lesz az ETO és a DVSC között...

Korábban - Elfogytak a jegyek az OTP Bank Liga 27. fordulójának felcsúti mérkőzésére, így a Győri ETO hiába kért, nem kaphatott már újabb belépőket a Puskás Akadémia-Győri ETO FC találkozóra Felcsútra.

Az ETO hivatalos honlapja szerint azt a tájékoztatást kapták, hogy miután már alig pár száz szabad hely van, ezért nem tudnak újabb szektort megnyitni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Napoli nyerte Olasz Kupát

A római találkozót háromnegyed órával később kezdték, mivel a mérkőzést megelőzően, a stadionon… Tovább olvasom