Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Izgalmas befutók

A junioroknál már csütörtökön bajnokot avattak a 18. triatlon Európa-bajnokságon Győrött. A közvetlen utánpótlás versenyei németalföldi fölényt hoztak, hiszen a fiúknál a belga Peter Croes, a lányoknál pedig a holland De Boer testvérpár ifjabbik tagja, Wendy szakította át elsőként a célszalagot.
Az úszás végén még nagyon együtt volt a mezőny
A fiúknál a 750 méteres úszás végén az orosz Ivan Vasziljev ült elsőként a kerékpárra.
A vízben szerzett előnyét aztán jócskán megtoldotta, hiszen az első öt kilométer után közel fél másodperccel vezetett a mögötte haladó sűrű mezőny előtt. Az újabb forduló végén pár másodpercet még hozzá tudott tenni előnyéhez, s utcahosszal vezetett.
Várható volt, hogy nem bírja a saját maga által diktált őrületes tempót Vasziljev, hiszen mikor leszállt a nyeregből, már közvetlenül mögötte tömörült a mezőny, sőt, az első futószakaszt már Croes zárta az élen.
A belga innentől kezdve arra vigyázott csak, hogy a vezetést ne engedje ki a kezéből, s remek taktikával nyerte meg az Európa-bajnokságot a francia Vidal és az osztrák Giglmayer előtt. A magyarok közül Nógrádi Tamás lett a legjobb a 13. helyével, a győriek reménysége, Papp László 29., a titokban a dobogóra várt Pocsai Balázs 40. helyen ért célba.
A hölgyek küzdelme még nagyobb izgalmakat hozott. Az úszás és a kerékpározás során is végig nagyon sűrű volt a mezőny, előbb egy cseh, majd egy francia hölgy vezetett.

A hajrának aztán Wendy De Boer vághatott neki az első helyről, s hasonlóan, mint a fiúknál a belga versenyző, így a holland sem engedte ki kezéből a győzelmet. Második lett a francia Lorblanchet, a bronzérmet pedig a portugál Fernandes szerezte meg. A magyarok közül a legelőkelőbb helyen Koch Renáta végzett: hetedik lett.
Végeredmények. Junior fiúk. Európa-bajnok: Peter Croes (Belgium) 1:02.08, 2. Laurent Vidal (Franciaország) 1:02.12, 3. Andreas Giglmayer (Ausztria) 1:02.20, 4. Andrius Orlovas (Litvánia), 5. Daniel Hofer (Olaszország), 6. Oliver Freeman (Nagy-Britannia) ... 13. Nógrádi Tamás, 28. Rendes Csaba, 29. Papp László.
Junior nők. Európa-bajnok: Wendy De Boer (Hollandia) 1:08.19, 2. Marion Lorblanchet (Franciaország) 1:08.25, 3. Vanessa Fernandes (Portugália) 1:08.36, 4. Vendula Trnkova (Csehország), 5. Anne Tabarant (Franciaország), 6. Elizabeth May (Luxemburg), 7. Koch Renáta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíznak a hazai szurkolókban

Három győri versenyző is rajthoz áll a ma kezdődő triatlon Európa-bajnokságon. Elindul a Győrött… Tovább olvasom