Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Indul a Bozsik II. program

A héten eljön az állami támogatással elindított legújabb kori utánpótlás-nevelési rendszer, a Bozsik II. program megvalósításának kezdete. Szerdától szombatig ugyanis az utánpótlás-labdarúgás terén is nagyhét következik.
Ebben az időszakban ugyanis megyénk területén nem kevesebb mint 2500 gyerek fog felszerelést ölteni magára és kezdheti meg önfeledt játékát. Mert ez a tornarendszer majd nem az elért eredményekről fog szólni, hanem arról, hogy két és fél ezer gyermek kimegy a szabadba és különböző méretű pályákon és kapukra játszanak egymás ellen. Játékvezető nélkül, csupán felügyelővel, aki nem számolja a gólokat, csak méri az időt, hogy minden gyerek játéklehetőséghez jusson.
A megyei labdarúgó-szövetséghez kinevezett két instruktor, Horváth Tamás és Botos Antal szervezésében már elkészültek a programok, ugyanis a megyei hat alközpont mellett 19 kiskörzetet alakítottak ki, amelyben 82 település vesz részt. Három korosztályban, a 7, a 9 és a 11 évesek korcsoportjában írták ki a versenyeket.
– Természetesen sem a kormány, sem pedig az MLSZ nem ingyen kívánja végrehajtani, illetve végrehajtatni ezt a programját, hanem folyamatos támogatás mellett megtéríti a települések, az egyesületek költségét – mondta érdeklődésünkre Horváth Tamás megyei instruktor. Első alkalommal húszezer forintos utazási költséget biztosítanak minden részt vevő csapat számára, majd ezt követően a különböző méretű kapukat, bójákat, edzéshez és mérkőzéshez szükséges eszközöket térítik meg számla ellenében. A tervezett költségvetés szerint mintegy félmillió forint jut minden benevezett csapat számára, amelyek április közepén még egy fordulóban vesznek részt, majd ősszel ugyancsak két alkalommal fognak találkozni más-más helyszíneken.
Ezeken a tornákon az MLSZ előírásai szerint már minden gyereknek érvényes igazolással kell rendelkeznie, amelyeket a megyei szövetség ingyen fog elkészíteni. A hogyan továbbról Horváth Tamás így vélekedett:
– Tekintve, hogy nem eredménycentrikusak ezek a rendezvények, ezért a megfigyelők jegyzetfüzettel a kezükben vesznek majd részt a tornákon és a legtehetségesebb gyerekeket fogják összegyűjteni. Előbb a kiskörzeti válogatottak mérik össze tudásukat, majd azt követően az alközponti válogatottak mérkőznek meg egymással és az így felfedezett tehetségek kerülhetnek az élvonalbeli vagy magasabb osztálybeli csapatokhoz. Bíznak benne, hogy a jelenlegi két és fél ezer óvodás vagy iskolás gyerek közül minél többen eljutnak magasabb szintre, ahol a szakemberek irányításával fejlődésük töretlen lesz.
A hat alközponthoz 19 kiskörzetet jelöltek ki az alábbi megoszlással: Kapuvárhoz, az SVSE-GySEV-hez, az Integrál-DAC-hoz, a Gy. Dózsához és Csornához három-három, az MTE-hez négy tartozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb edzőképzés indul

A megyei labdarúgó-szövetség edzőbizottságának szervezésében ismét elindul a D tanfolyam, amely… Tovább olvasom