Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Ilyet még nem látott az FC Sopron új edzője

Détári Lajos fiai nyugodtan, a középpályán pontos passzokkal járatva a labdát kezdték a mérkőzést, ám hamar emberhátrányba kerültek. Ezután Ködöböcz került a védelem bal oldalára, Birtalan pedig visszahúzódott a középpályára, Sira maradt egyedül támadó.

Kaposvár - FC Sopron 1-1

Emberhátrányban is kulturáltan, nyugodt, pontos összjátékkal futballozott a soproni csapat, a hazaiak két csatárukat, Oláht és Alvest próbálták kiugratni – kevés sikerrel. Az első igazán veszélyes jelenet a kaposvári kapu előtt adódott, a második után pedig meg is szerezte a vezetést Détári Lajos stílusosan futballozó együttese. A félidő végén beszorult a vendégcsapat, ám a kaposváriak képtelenek voltak a jól záró soproni védelem mögé kerülni.

90 perc krónikája
7. p: Giura keményen ütközött Szakály Dénessel, aki a  földön maradt. Solymosi játékvezető – talán túl szigorúan – kiállította a soproniak légiósát.
34. p: Farkas ugratta ki Sirát, aki 14 m-ről lövésre szánta el magát. A lövésbe a visszafutó Petrók még beleért, így a labda a jobbra vetődő Milinte mellett a kapu bal oldalába gurult. 0–1.
55. p: Oláh indította Szakály Pétert, aki 14 m-ről Farkas szorításában, ballal a rövid felső sarokba lőtt. 1–1.
Erőteljes, lendületes rohamokkal kezdte a második félidőt a Kaposvár, ám egy ügyes ellenakció végén mégis ha Dancs Roland kicsit határozottabb, erőszakosabb, növelhette volna előnyét a Sopron. Az eltékozolt lehetőséget gyorsan góllal büntette a Kaposvár. A gól újabb lendületet adott a hazai csapatnak, beszorult a Sopron, Détári Lajos kettős cserével próbált frissíteni. Több helyzetet is kialakítottak a kaposváriak – jól jött a félidő közepén a kis vízszünet a hosszú ideje emberhátrányban futballozó soproni együttesnek.

Az utolsó bő húsz percet alaposan megnyomta a Rákóczi. Volt, hogy Varga védett bravúrral, máskor pedig a hazai támadók céloztak pontatlanul. A másik oldalon egy ügyes Pintér–Freud összjáték végén a soproni cserejátékos lövésénél a hazai kapusnak, Milintének kellett bravúrral védeni. A 89. percben csapatához hasonlóan a mérkőzésbe magát hihetetlen lelkesedéssel beleélő Détári Lajost a játékvezető elküldte a kispadról.

A hosszabbításban egymást követték a bravúrok Varga kapus részéről, így a korán emberhátrányba kerülő soproni csapat hősiesen harcolva, egy kitűnően felkészített Kaposvár otthonában igen értékes pontszerzéssel kezdte a szezont.

Prukner László: – A soproni gól előtt nagyot hibáztunk, s az első félidőben azután, hogy emberelőnybe kerültünk, nem tudtuk azt játszani, amit ilyenkor kellett volna. A szünet után már jól futballoztunk, ahogy fáradt az emberhátrányban lévő Sopron, úgy alakítottunk egyre ki több és több helyzetet, de most csak ennyire futotta.

Détári Lajos: – Az eredménnyel elégedett vagyok, szinte végig tíz emberrel játszva pontot szerezni egy nagyon jó Kaposvárral szemben igen szép teljesítmény. Nem tudom, volt-e már arra példa, hogy egy egyébként szabályos szerelés után a negyedik játékvezető javaslatára állítanak ki egy játékost. Megtörni azonban sem engem, sem a csapatomat nem fog senki.

Cosmin Giura: – Tény, hogy ütköztünk ellenfelemmel, de a labdát is elrúgtam, ráadásul nem veszélyes szituációban, hanem a félpályánál történt az eset. A bíró először sárga lapot akart adni, de a tartalék játékvezető mondott neki valamit, s erre vette elő a piros lapot.
Sira István: – Nagyon nagy dolognak tartom, hogy szinte végig emberhátrányban futballozva pontot tudtunk szerezni a kitűnő s nagyon összeszokott Kaposvár otthonában. Ez volt az első gólom fiam, Bálint megszületése óta, ezt a találatot neki ajánlom.

Varga Zoltán: – Nehéz mérkőzés volt, különösen úgy, hogy nagyon hamar hátrányba kerültünk. Bíztam a fiúkban, bíztam magamban, no meg a szerencsében.

Rabóczki Hollandiában
Rabóczki Balázs Hollandiában folytatja pályafutását, az egykori válogatott hálóőr két évre ír alá a Vitesséhez. A legutóbb a harmadosztályú Sopron VSE együttesében védő kapus elfogadta a Vitesse csapatának ajánlatát. Rabóczki két évre szóló szerződést köt az Arnhemmel, ha megfelel az orvosi vizsgálaton. Az egykori válogatott hálóőr kétszer is járt próbajátékon a holland gárdánál, ám korábban nem tudott megegyezni a Vitesse vezetőivel.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újoncként pályacsúccsal nyert

Atlétika - Nemrég immár ötödik alkalommal adott otthont Ausztria, közelebbről Vorarlberg-Tirol a Montafon Arlberg Marathon hegyi futóversenynek, melyet a Silbertal és St. Anton am Arlberg közötti 42 kilométeres távon rendeztek meg. A nem mindennapi kihívást jelentő versenyen osztrák, német, belga, svájci, liechtensteini és holland futók mellett magyarok is rajthoz álltak. Tovább olvasom