Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

Háromból három győzelem

Tenisz - A magyar férfiválogatott fedett pályán eddig három tétmérkőzést vívott Győrött és mindhármat megnyerte. Kétszer a franciákat, egyszer a németeket győzték le Taróczyék a Király-kupában. A hétvégén a Davis-kupában folytatódhat a jó sorozat.
Király-kupa néven rendezték a hetvenes-nyolcvanas években az európai nemzetek fedett pályás Európa-bajnokságát. Ebben a sorozatban a honi tenisz második világháború utáni legkiemelkedőbb eredményét érte el a Baranyi Szabolcs, Szőke Péter, Taróczy Balázs összeállítású magyar együttes, amikor 1976-ban megnyerte a kupát.

A következő évben, 1977-ben a magyar férfiválogatott Győrött is pályára lépett az akkori városi sportcsarnokban (azóta Magvassy Mihály Sportcsarnok). Több mint ezer néző volt kíváncsi a franciák elleni összecsapásra. Az első egyest a jelenlegi Davis-kupa-kapitány, Baranyi Szabolcs elveszítette, a másodikat Szőke Péter megnyerte, míg a Taróczy Balázs, Szőke Péter páros is győzött, így a magyarok jutottak tovább.

Két évvel később immár kétezer szurkoló előtt az NSZK csapata volt a vendég. Taróczy győzelme kellemes alaphangot adott a találkozónak, Benyik János (alias Dzsúlió) vereséget szenvedett, a Taróczy, Szőke duó ismét hozta a párost, ezzel a magyar válogatott 2:1-re győzött.

A harmadik összecsapást 1980-ban rendezték, a mieink abban az évben már legyőzték Ausztriát és a Szovjetuniót is, amikor Franciaországot fogadták 1800 néző előtt. A két együttes legjobbja hiányzott, Taróczy külföldi szereplése miatt nem volt jelen, de nem jött Yannick Noah sem. Jákfalvi Béla kapitány Kuharszky Zoltánnal játszatta az első egyest, őt Henri Leconte legyőzte a gyors bolltexszőnyegen, majd Machán Róbert hozta a maga mérkőzését, így megint a páros döntött. Szőke és Machán sikere révén a magyar válogatott 2:1-re nyert és továbbjutott.

Huszonkilenc év után lép pályára Győrött a magyar válogatott, a Baranyi kapitány vezette gárda a Davis-kupában a bolgárokkal küzd a továbbjutásért a hétvégén.

A szurkoló szemével

NAGY CSABA miniszteri főtanácsadó:
„Győrött láttam játszani Taróczyt, Szőkét, de fiatalon a cseh Ivan Lendlt is. Hihetetlen öröm számomra, hogy ismét ilyen rangos teniszesemény lesz Győrben. Köszönet ezért a szervezőknek és természetesen a helyszínen szurkolok majd a magyar csapatnak."

SZEMÁN GYÖRGY, a Lombard Pápa FC klubigazgatója:
„Felejthetetlen élményt jelentenek az egykori Király-kupa- mérkőzések, magam is szurkoltam a magyaroknak a sportcsarnok lelátóján. Később a győri sportosztály vezetőjeként hivatalból voltam ott a nyári Galea-
kupa-találkozókon. Bízom benne, hogy a hétvégén is telt ház előtt jó hangulatban magyar siker születik!"

BABOS CSABA, a Soproni VSE edzője:
„Annak idején vonalbíróként voltam jelen a remek hangulatú Király-kupákon, amelyeken mindig remekül szerepelt a magyar csapat. Most a tanítványaimmal együtt nézzük meg Győrött a mérkőzéseket. A kemény pálya szerintem inkább a vendégeknek kedvez, ráadásul náluk játszik a nagyszerű Dimitrov. Három-kettes vendégsikert várok, de örülnék, ha a végén nem lenne igazam..."

Taróczy Balázs két alkalommal teniszezett Győrött, s mindannyiszor győztesen hagyta el a pályát. A hétvégén a kései utódok Davis-kupa-
mérkőzésen hasonló eredményességre törnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki az alapozásból

Kosárlabda - Szerdán 18 órakor az MKB-Euroleasing a ZTE-Zala Volán gárdáját fogadja az Uniqa női NB… Tovább olvasom