Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Három győri aranyérem

A Rábatrans kajak-kenu maraton országos bajnokságon a szombaton egyesben elért első helyezés után a kajakosok között Szonda Kornélia és a győri Salga István vasárnap párosban is aranyérmet szerzett. A GYVSE versenyzői a hat felnőttszámból háromban végeztek az élen.
– Kezdettől fogva hárman haladtunk a mezőny élén és erős iramot diktáltunk, végül azzal sikerült nyernem, hogy gyorsaságban és beszállásban jobb voltam. Az utolsó körben az utolsó futószakasz előtt vettem át a vezetést, és utána már nem is engedtem át senkinek – nyilatkozta a férfi kajak egyes boldog győztese, Salga István.
A nőknél egyesben vita sem lehetett az aranyérem sorsáról. A tiszaújvárosi Szonda Kornélia végig hatalmas előnnyel vezetett és végül jelentős különbséggel, több mint öt perccel győzött.
Borsodi Géza, a maratonválogatott szakágvezetője elégedett volt a látottak után.
– A várt eredmények születtek – mondja Borsodi Géza. – Örülök Salga István sikerének, aki nyolcadik egyéni bajnoki címét szerezte. Kellemes meglepetés volt számomra Szakály szereplése, aki végig tartotta a lépést az esélyesebb Salgával és Jámborral. A nőknél Szonda Kornéliának előre oda lehetett volna adni az aranyérmet. A párosban világbajnok Csabai – Györe kettős ezúttal is bizonyított. Minden dicséretet megérdemel a Szonda – Csay női kettős is.
– Az volt a célunk, hogy három versenyzőnknek legyen esélye a vb-kiküldetésre – fogalmazott Kadler Gusztáv, a Győri VSE szakosztályvezetője. – Ezt túlszárnyaltuk, hiszen a felnőttek és az ifik között öten vannak versenyben a tyni utazásra. Szerencsére az időjárástól a rendezésig minden tökéletes volt ezen a hétvégén, és a rekordlétszámú, ezerötszáz indulót figyelembe véve ez nagyszerű dolog.
Eredmények (36,6 km), férfiak, k – 1: 1. Salga István (Győri VSE) 2:38:12 ó, 2. Jámbor Attila (Tolnatext) 2:38:16, 3. Szakály Viktor (Tolnatext) 2:39:36. C – 1: 1. Gilányi Zsolt (Építők DKC) 3:07:15 ó, 2. Kolozsváry Gábor (Honvéd) 3:11:33, 3. Kosdi Balázs (Vác) 3:19:18. Nők, k – 1: 1. Szonda Kornélia (Tiszaújváros) 2:53:12 ó, 2. Giczy Zsuzsa (Újpesti GYIK) 2:58:36, 3. Kollár Judit (MTK) 3:09:24. A harmadik helyen Csengeri Adrienn (Lágymányos) ért célba, de idegen segítség igénybevétele miatt kizárták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű pályázat

A labdarúgás külföldi vezető személyiségei és az újságírók körében is rendkívül pozitív a megítélése… Tovább olvasom