Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Hamarosan fizet a Hat Agro-UNI Győr

Egy internetes blog szerint a magyar bajnok Hat Agro-UNI Győr több játékosának is tartozik, s emiatt a nemzetközi (FIBA) és a magyar szövetség (MKOSZ) is eljárást kezdeményezett a klubbal szemben.
A cikk Renee Montgomeryt, Edita Sujanovát, Iva Ciglart, Quanitra Hollingsworth-öt és Nagy-Bujdosó Nórát említi, de az ügyben megszólaltatott Bodnár Péter, az MKOSZ titkárságnak ügyvezetője két játékost nevezett csak meg.

„Jelenleg két ügyről van információnk: egyik a FIBA-nál folyik, Montgomery-vel kapcsolatban, a másik az MKOSZ-nél, Hollingsworth-re vonatkozólag" – mondta Bodnár Péter.

Természetesen kíváncsiak voltunk a győri klub álláspontjára, Fűzy András társadalmi elnök így reagált a hírre:

„A Montgomery-ügyet sosem tagadtuk, bár itt nem tartozásról volt szó. A játékossal tavaly október huszonkilencedikén szerződést bontottunk, mivel a klub szerint az amerikai több ízben megsértette a klub házirendjét és fegyelmi szabályzatát, nem jelent meg az edzéseken. Montgomery ugyanakkor feljelentette a klubot, mert szerinte a fizetése késve érkezett, ezért nem tréningezett. Gyakorlatilag nézetkülönbség alakult ki köztünk, s az amerikai háromszázezer dolláros igényt jelentett be. Erről döntött a közelmúltban a FIBA, mely jogerős határozat, s el is fogadtunk. Hozzáteszem, az összeg az igényelt harmadánál kevesebb" – mondta Fűzy András.

A nemzetközi szövetség választott bíróságának döntése értelmében a győrieknek 83 ezer dollárt (jelenlegi értéken 18,5 milió forintot), plusz a kifizetésig kamatot köteles fizetni Renee Montgomerynek.

„Már korábban megegyeztünk a játékossal, hogy két részletben kifizetjük, s az erről szóló szerződést a FIBA részére is elküldtük. Azért ez a pénz nem olyan kevés, hogy egyik napról a másikra ki tudjuk fizetni, hiszen a folyamatos versenyeztetést is fent kell tartani, de mostanra a szponzorok jóvoltából előteremtettük ennek a fedezetét – tette hozzá a klubelnök.
„Ami Hollingsworth esetét illeti, neki a prémium egy részével tartozunk, ami nagyjából másfél havi bérének megfelelő összeg, s ezt is részletekben fizetjük, de a megállapodás úgy szól, hogy a fennmaradó részt december elején elutaljuk. Hozzáteszem, a nyáron két nagy szponzorunk is visszalépett, ami azért nem kis rést okozott a költségvetésben, ennek »betömése« pedig a mai gazdasági környezetben nem megy varázsütésre" – folytatta Fűzy András, aki annyit jegyzett meg, hogy az üzleti mérlegük tavalyelőtt és tavaly is nyereséges volt, s a jelenlegi számok alapján így lesz ez idén is.

Olvasóink írták

 • 5. Mezike 2012. november 20. 11:29
  „Nem kell, hogy azt mondja, mivel már a szövetség (MKOSZ) SEM beszél róluk, mivel kamu. Egy internetes blog szerint? Komolyan ilyen alapja van egy újságcikknek? Kavarásban verhetetlen, szerintem bármelyik kosárlabda-szurkoló tudja, kiről van szó. A szokásos: "dögöljön meg a szomszéd tehene is", valamint "savanyú a szőlő" szindróma.
  Tök jó a mai bulvármédiában, hogy minden "tudósítás" előtt, közben és után elhangzik, hogy "értesüléseink szerint".
  Jót nem írunk, minek. Pletyka, az igen, az jöhet!

  okosotojás, ugye ezt nem gondolod komolyan? Ennyi pénz a villanyszámlára sem lenne elég éves viszonylatban.”
 • 4. Batistuta 2012. november 20. 10:26
  „Akkor mondja azt Fűzy, hogy a másik három ügy kamu. Nem mondta.”
 • 3. pacsibácsi 2012. november 17. 13:54
  „Batistuta és okostojás007! Most csak nekem egyértelmű a szöveg? Mert a szövetségi ember is csak kettőről beszél, a többi csak pletyka. Montgomerynek meg nem tartoztak, csak ő nyújtott be keresetet, mert szerinte nem jogosan bontották fel a szerződését, s ezt az összeget állapították meg.”
 • 2. okostojas007 2012. november 16. 17:38
  „egyetlen játékosnak 18,5 millió !!!!!!!
  ez győri viszonylatban két megszűnt fociclub ( dózsa , elektromos ) éves fenntartásához lenne elég..
  de még lehet a dac is beleférne....”
 • 1. Batistuta 2012. november 16. 09:11
  „Lehet, hogy h***lye vagyok, de a cikk összesen öt játékost említ, ehhez képest Füzy Úr csak kettőről beszél és milyen meglepő: itt úgy tűnik hamarosan minden rendben lesz. Mi a helyzet Ciglarral, Sujanovával és Nagy-Bujdosóval?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO: A védelemben sűrűsödnek a kérdőjelek

Stabil kezdő kapusa mellett 6 védőjátékos szereplése is kérdéses szombaton. "Bízom benne, hogy akik… Tovább olvasom