Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Győzelem hazai pályán: ETO - Újpest 1-0

A csereként beálló Andric 64. percében szerzett góljával 1:0-ra győzött a Győri ETO FC együttese az Újpest ellen, így továbbra is üldözi a listavezető Debrecent.
Megérdemelt 1:0-ás győzelmet aratott hazai pályán a Győri ETO FC együttese az Újpest ellen. A győriek továbbra is versenyben vannak a bajnoki címért folyó küzdelemben.

Győr – Újpest 1:0 (0:0)
ETO Park, 5000 néző. Vezette: Vad II. (Ring, Viszokai)

ETO: Kamenár – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Kalmár (Trajkovic, 75.), Pátkai – Strestík, Rudolf (Dudás, 81.), Varga R. (Andric, 57.) Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Újpest: Dmitrovic – Ngawa, Heris, Litauszki, Anton (Nagy J., a szünetben) – Sankovic (Kosovic, a szünetben) – Suljic, Vasiljevic, Balogh B. - Simon K. (Thsibuabua, 70.), Kabát. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Gólszerző: Andric (64.)

Sárga lap: Rudolf (42.), Andric (64.), Wolfe (89.), illetve Heris (28.)

Edzői értékelések:

Horváth Ferenc: - Nagyra becsülöm a munkatársam az utóbbi időben elvégzett munkáját, egyre stílusosabb játékot játszottak. Az elején kicsit álmosabban játszottunk, mintha tíz perc alatt elaludnék Forma 1 nézés közben. Gyorsabban kellett volna játszanunk, de a mérkőzést kézben tartottuk, sokkal több lehetőségünk volt. Tudtam, hogy ma szükség lesz egy klasszis teljesítményre, egy bebizonyosodott Andric góljánál.

Nebojsa Vignjevic: - Szeretnék gratulálni kollégámnak, minimum egy góllal jobbak voltak. Megérdemelték a győzelmet, jobb teljesítményt nyújtottak. Nem lehet úgy meccset nyerni, hogy nincsen helyzetünk, csak egy távoli lövés az egész mérkőzés alatt. Második félidőben megpróbáltam változtatni, de ismét nagyon sokat hibáztunk a középpályán, teret adtunk az ETO kontráinak.


Kiváló időjárási körülmények között játszhatott egymással a bajnoki címért versenyben lévő Győri ETO FC és a középmezőnyben helyet foglaló Újpest. 

Jó hangulatban kezdődött a találkozó, a kilátogató ötezer szurkoló remekül buzdította csapatát. A győriek kezdtek aktívabban, öt perc elteltével Pátkai lövése előtt időben tisztázni tudtak az újpesti védők. A folytatásban a győriek játszottak mezőnyfölényben, főként a vendégek térfelén zajlott a játék, de Dmitrovicnak nem kellett nagyobb védést bemutatnia.

A mérkőzés 30. percében Heris rúgta fel Rudolfot a kaputól 25 méterre, amiért a győriek szabadrúgást, a védők pedig sárga lapot kapott. A labda mögé Varga állt, nagy erejű lövését Dmitrovic a mezőnybe öklözte. Két perccel később hasonló szituációban ismét Heris szabálytalankodott sárga lapot érően Vargával szemben, de ezúttal elmaradt a figyelmeztetés a játékvezető részéről. A vendégek játékosa maradhatott a pályán.

Az első félidő utolsó negyedórájában is a győriek bizonyultak aktívabbnak, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, gól nélküli eredménynél vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően a zöld-fehérek sokkal támadószellemben futott ki a pályára, nagyobb erőket mozgósítottak a vezetés érdekében. Az Újpest beszorult a saját térfelére, sokszor az utolsó pillanatban mentették meg csapatukat a góltól.

A találkozó 57. percében frissítésre szánta el magát Horváth Ferenc, az ETO vezetőedzője. A pálya bal oldalán játszó Varga helyére Andric érkezett. Hét perccel később egy szép győri támadás végén Andric gyönyörű csellel csapott be két újpesti védőt a tizenhatoson belül, majd 12 méterről a bal oldali kapufa segítségével a hálóba lőtt. (1-0)

Egy fordulóval ezelőtt Pápán a megszerzett kétgólos előnyt majdnem elszórakozta az ETO, de a szerencsének köszönhetően végül sikerült begyűjtenie a három bajnoki pontot. Ezúttal a vezető találat után sem állt vissza védekezni a győri együttes, továbbra is többet birtokolták a labdát és szervezettebben játszott, mint a fővárosiak.

Az utolsó tíz percben először veszélyeztetett igazán az Újpest, de Thsibaubau 25 méteres távoli lövése a felső lécen csattant, így végül 1:0-ás győzelmet aratott a Győri ETO FC az Újpest ellen. Horváth Ferenc együttese végig sokkal magabiztosabban játszott, megérdemelten tartották itthon a három bajnoki pontot.

Győri ETO FC - Újpest - 2014. április - Fotók: H. Baranyai Edina

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

89.p. Wolfe kapott sárga lapot Suljic felrúgásáért.

83.p. Tchibuabua 25 méterről óriási erővel bal lábbal a felső lécet találta el.

81.p. Rudolfot Dudás váltotta.

70.p. Simon K. helyére Tshibuabua lépett pályára.

64.p. A zöld-fehérek játékosa sárga lapos figyelmeztetést kapott, mert gólörömében levette a mezét.

64.p. Góóóól! Szép győri támadás végén Andric gyönyörű csellel vert meg két újpesti védőt a tizenhatoson belül, majd 12 méterről a bal oldali kapufa segítségével lőtt a hálóba. 1-0

60.p. Pátkai ugratta ki a védők mögé befutó Rudolfot, aki 12 méterről rosszul találta el a felpattanó labdát.

57.p. Varga helyére Andric érkezett a pályára.

56.p. Rudolf bal oldali alapvonalról élesen lőtt középre a győri támadók felé, de Dmitrovic kivetődve megszerezte a labdát.

52.p. Rudolf szerzett labdát az újpesti tizenhatos jobb oldalánál, majd nagy helyzetben jobb lábbal a hosszú sarkot célozta meg, de Dmitrovic vetődve hárított. Amennyiben a győri játékos önzetlenebb, akkor középen üresen állt Varga és Strestík is.

46.p. Elkezdődött a második játékrész!

Kettőt cserélt a szünetben Nebojsa Vignjevic. Anton helyére Nagy J. érkezett a pályára, míg Stankovicot Kosovic váltotta.

Vége az első félidőnek!

42.p. Rudolf kapott sárga lapot műesésért.

37.p. Az elmúlt percekben a vendégek irányították a találkozót, de egyszer sem kellett védést bemutatnia Kamenárnak.

29.p. A korábban megítélt szabadrúgást Varga vállalta el 25 méterről. Jobb lábas nagy erejű középre tartó lövését Dmitrovic a mezőnybe öklözte.

28.p. Heris kapott sárga lapot Rudolf felrúgásáért.

20.p. Továbbra is mezőnyben gyűrik egymást a csapatok, a kevés helyzet ellenére a hangulatra nem lehet panasz, mindkét szurkolótábor remekül buzdítja csapatát.

14.p. A zöld-fehérek birtokolják többet a labdát és főként a vendégek térfelén zajlik a játék, de komolyabb helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.

5.p. Szép szóló után Pátkai 12 méterről lőtt volna, de az utolsó pillanatban mentettek az újpesti védők. A labdára Rudolf csapott le, de próbálkozását blokkolták a vendégek.

1.p. A győriek kezdték a találkozót!

Gyászszünet előzte meg a mérkőzést. A közelmúltban hunyt el hosszan tartó betegség után, 70 éves korában Dr. Szűcs Jenő, a győri sportélet legendás orvosa, később az Integrál Dac, a Gyirmót és a Rába ETO futsal csapatát segítette. 

Sajnos a beléptetés lassúnak bizonyul, hiszen a stadionon kívül hosszú sorokban állnak a szurkolók a jegypénztárak előtt.

A csapatok már végeztek a bemelegítéssel, rövidesen kezdődik a találkozó.

Győri ETO FC – Újpest
ETO Park, Vezeti: Vad II (Ring, Viszokai)

ETO: Kamenár – Wolfe, Lang, Lipták, Dinjar – Kamber, Kalmár, Pátkai – Varga R., Rudolf, Strestík. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Csere: Pogacsics (k), Had, Dudás, Kronaveter, Trajkovic, Andric, Svec.

Újpest: Dmitrovic – Heris, Anton, Litauszki, Ngawa – Suljic, Vasiljevic, Sankovic, Balogh B. - Simon K., Kabát. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.
Csere: Balajcza (k), Gonzalez, Kosovic, Proesmans, Zamostny, Nagy J., Tshibuabua.

Előzetes
   
A remekül hajrázó zöld-fehérek jelenleg három pontra állnak a listavezető Debrecen mögött és a bajnokságból még öt forduló van hátra, ez alatt kellene megelőzniük a DVSC-t.

A győri csapat egyik legjobbja Lipták Zoltán (29), aki Koltai Tamás sérülése óta a kapitányi karszalagot is viseli.

„Mi is örülünk neki, hogy tavasszal jól és eredményesen játszik a csapatunk – kezdi a válogatott hátvéd. – Egy-két mérkőzés azért kilóg a sorból, de összességében valóban pozitív sorozatban vagyunk. Rendkívül jól sikerült a téli felkészülésünk, keményen és sokat dolgoztunk, jó a társaság, szerintem főként ezeknek köszönhető, hogy most a bajnoki címvédés lehetőségéről beszélgethetünk."

A játékosok nagy része úgy vélekedik, jobb lenne kétszeres magyar bajnoknak lenni az ETO-val.

„Mi akkor is hittünk az aranyérem megszerzésében, amikor még nyolc-tíz pont volt a hátrányunk a Debrecennel szemben – folytatja Lipták Zoltán.

– Miért lenne ez másként, amikor már csak három pont a lemaradásunk. Mostanában a média is felkapta, hogy akár ismét aranyérmesek lehetünk, de azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a sorsunk nem a saját kezünkben van. Mindenesetre mi minden hátralévő meccsünket igyekszünk megnyerni, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég."

A korábbinál látványosabb játék és az eredményesség mellett azt is meg kell említeni, néha a kelleténél jobban visszaáll a csapat, ilyenkor gondok vannak a labdatartással és a támadásvezetéssel is. Mint ahogy legutóbb Pápán történt a második félidőben.

Lipták Zoltán (balra) gyakran a légtér ura. Legutóbb Újpesten az ETO győztes gólját szerezte
Lipták Zoltán (balra) gyakran a légtér ura. Legutóbb Újpesten az ETO győztes gólját szerezte


„A keddi edzés előtt éppen erről volt szó nálunk is a közös megbeszélésen – erősíti meg Lipták Zoltán. – A biztos vezetés utáni visszaállás nem tudatos a részünkről és nem is edzői utasításra tesszük. Érezzük ennek a veszélyét, a bajnoki hajrában ebből a szempontból szeretnénk nyugodtabb meccseket játszani..."

Vasárnap délután az ETO a nagy hagyományokkal bíró Újpestet fogadja Győrött.

„Szép időszakot töltöttem Újpesten, de már sok minden megváltozott ott, amióta új tulajdonos van a klubnál – említi végül a győri védő. – Az akkori játékosok közül már nem sokan játszanak a liláknál, de a csapat néhány tagjával persze jóban vagyok. Az Újpestnek úgy hírlik, jó edzője van, voltak kiváló mérkőzéseik tavasszal, éppen ezért nem szabad lebecsülnünk őket. A hazai pálya előnyt jelent számunkra és nekünk mindenképpen győzni kell, de szerintem ez nem lesz könnyű feladat."

A Debrecen a hétvégén a Kecskemétet fogadja és mint a KTE tíz nappal ezelőtti győri fellépése mutatta, a Bekő-legénység meglepetésre is képes lehet. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB II: Soproni döntetlen, sűrűsödő élmezőny

A második helyezett Dunaújváros 1-0-ra nyert a vendég Kisvárda ellen a labdarúgó NB II 25.… Tovább olvasom