Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Győrött megszűnik a városi sportigazgatóság

Győr sportéletének vezetésében fontos változások történtek, két évtizedes modellt vált fel egy új szervezeti forma. Személyi kérdésekről még nem nyilatkozik a városi kabinetfőnök.
Jelentős változások történtek, illetve történnek Győr sportéletében. Mintegy két évtizedes modell szűnik meg az esztendő végével és új arcok is szerepet kapnak az irányításban.

– Néhány évvel ezelőtt elkezdődött egy ésszerűsítési folyamat a városnál, amelynek első lépése volt egy egységes, hatékony és átlátható vállalati rendszer kialakítása – magyarázza Bolla Péter városi kabinetfőnök. – Most jött el a további lépések ideje, ennek jegyében egy új működési struktúrát építünk ki, a polgármesteri hivatalon belül létrehozzuk a főosztályvezetői rendszert. Meggyőződésünk szerint ez segíti az eredményesebb munkavégzést.

A városi közgyűlés döntése alapján jön létre a városmarketing- és sportfőosztály. Az eddigiekhez képest ez egy merőben új párosítás.

– Elsősorban azért döntöttünk így, mert szerettük volna a sportszakmai munkát és a létesítményfenntartást szétválasztani – folytatja Bolla Pétert. – A városmarketinget pedig nemcsak kulturális, hanem sportrendezvények is elősegítik, így ez beleillik a főosztály profiljába. Az idei év végéig működő sportigazgatóság szakmai része a főosztály tevékenységét is képezi majd, míg a létesítmények fenn- és karbantartása átkerül a Győr-Szolhoz, amely különben is végzi a városi vagyon üzemeltetésével kapcsolatos teendőket. Véleményünk szerint jobb gazdája, hatékonyabb működtetője lesz a sportcsarnokoknak és az uszodának is.

A diák-, verseny- és szabadidősport felügyeletét, irányítását a főosztály részeként működő sportügyi osztály látja el. A kabinetfőnök azt mondja, a racionalizálás és átszervezés ellenére mindenkinek ajánlanak fel új vagy másik munkalehetőséget. A személyi változásokról nem kívánt nyilatkozni a kabinetfőnök, de az tudvalévő, hogy Guczoghy György Európa-bajnok tornász részt vesz a szakmai munkában.
– A város polgármestere, Borkai Zsolt egyben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is, és ez kötelez bennünket, bár Győr eddig is a legsportosabb magyar váro- sok közé tartozott – mondja a kabinetfőnök. – A közeljövőben olyan országosan is példaértékű egészségügyi, oktatási és sportkoncepciót kívánunk megvalósítani, amely a modern idők követelményeinek is megfelel. Ebben kiemelt szerepet kap a családok sportolása és a szabadidő aktív eltöltésének lehetősége.

Győr sportlétesítmények tekintetében nem áll rosszul, ám a teremhiány időnként gondokat okoz. Igaz, a nemrégiben teljesen átépített Barátság park kiválóan, nagy kihasználtsággal működik.

– Megvannak a fejlesztési elképzeléseink – említi végül Bolla Péter –, de ezekről korai lenne beszélni. Egy biztos, szeretnénk, ha ebben a négyéves ciklusban elkészülne egy multifunkcionális csarnok, amelyben természetesen a sport is helyet kapna.

Olvasóink írták

 • 19. exodus 2010. december 02. 18:16
  „Azért én is kíváncsi vagyok, hogy 2 szertornász olimpiai bajnokkal a sportvezetésben mikor kap a győri szertorna is legalább akkora helyet (értsd: tornatermet), ahol minden férfi és női szerből legalább 1 db elfér! Bár a női tornát kihalásra ítélte még a régi városvezetés, de a férfitornáról rendszeresek itt a tudósítások. Elképesztően méltatlan körülmények között érnek el olyan nemzetközi és országos eredményeket, amivel a gazdag fővárosi klubbok sem szégyenkeznének. A 2010-es tornász VB-n 2 győri fiatal is szerepelt nemzeti mezünkben, s egyikük mesterfokú országos bajnok is lett a napokban. Megérdemelnének egy csekélyke figyelmet, s egy kis támogatást igazán. Hajrá Guczoghy, hajrá Borkai!”
 • 18. Tabornok 2010. november 30. 09:21
  „"tonybacsi 2010.11.29. 17:20 "
  Így igaz.”
 • 17. tonybacsi 2010. november 29. 17:20
  „Űl a gyerek a komputer előtt,nem tanul attol meg uszni!!!”
 • 16. Tabornok 2010. november 29. 13:23
  „"pacsibácsi 2010.11.29. 09:10
  Politikai elfogultság nélkül is baromság ez."
  Nem ez a baromság, hanem az, hogy Győrben az elmúlt 40 évben nem építettek uszodát. Szerinted, melyik városházi vezetőnek, vagy sportigazgatónak kellene ezért emlékoszlopot állítani?
  Bizonyára büszkék lehetnek magukra, ezért az igazán kiemelkedő SPORT teljesítményért!”
 • 15. Tabornok 2010. november 29. 13:17
  „"pacsibácsi 2010.11.29. 09:1
  Ha valamit igazán erőltet a Fidesz, az a sport." A focit igen! A foci is sport ez nem vitás.
  A tömegsport és ezen belül az úszás, kiemelt jelentőséggel bírna, ha ezt erőltetnék. A focira, csak az egészséges emberek alkalmasak. Úszni, még a felsőlégúti és a gerincbetegek nagy részének is ajánlatos!
  Pacsibácsi, ugye érted?!”
 • 14. pacsibácsi 2010. november 29. 09:10
  „"Amig Győrnek ilyen politikai és sportvezetése van, addig nem jutunk előbbre! Szoci vagy FIDESZ egyre megy."

  Politikai elfogultság nélkül is baromság ez. Ha valamit igazán erőltet a Fidesz, az a sport. Mondjuk sokaknak nem is tetszik, s akkor jön a jó öreg demagógia, hogy minek stadiont építeni? Azért, mert a jó focihoz a jó infrastruktúra is kell. Meg lehet nézni, hogy egy kis esőtől vagy hótól hány pálya válik egyik pillanatról a másikra használhatatlanná.”
 • 13. Tabornok 2010. november 28. 04:14
  „A Szakács Imre is megígérte, hogy segít abban, hogy Győrben legyen egy 50 m-es uszoda. 13 éve ígérte, mielőtt hatalomra kerültek. Sportminisztériumi államtitkárként, már nem volt neki fontos az uszoda. Ahogyan most odaborítják Debrecennek a focira a milliárdokat, simán kiírhattak volna uszodaépítésre pályázatot és meg is nyerhettük volna.
  A győri vezetők nem akarnak Győrnek uszodát! Hivatkozásuk alapja, hogy ráfizetéses. Igazuk van majdnem. Még senki nem számolta ki, hogy mennyivel olcsóbb az betegség megelőzés, mint a gyógyítás, de tudják az ezzel foglalkozók, hogy ez így van.
  Küzdhetünk, mondhatjuk a magunkét, úgy is az lesz amit a kiskirályok akarnak.”
 • 12. Tabornok 2010. november 28. 03:58
  „Kedves Toto72!
  "toto72 2010.11.27. 23:28 Összetett probléma. összetett megoldás." Egyetértek!
  A megoldás egyik fontos tárgyi feltétele az uszoda megépítése. Súlyos hiba, hogy Győr városának fő uszodája egy 25 m-es vállalati uszoda.
  Vicces lenne erre az uszodakapacitásra tömegsportot szervezni. A gerinc és légúti problémás gyerekeket, pedig úszással lehet a leghatékonyabban gyógyítani. Mivel Győrben is tombol a korrupció ezért természetesen itt is minden drágább, mintha nem lopnának. Az is abszurd, hogy a Sportigazgatóságra bízzák az uszoda üzemeltetését. Persze, így lehet a legjobban protekciós belépőt, bérletet szerezni a csókosok széles hadának.
  Igazad van abban, hogy nem egy uszoda fogja megoldani ezt a problémát. Amig Győrnek ilyen politikai és sportvezetése van, addig nem jutunk előbbre!
  Szoci vagy FIDESZ egyre megy.”
 • 11. toto72 2010. november 27. 23:28
  „Kedves Tabornok!

  Fiataljaink egészségi állapotával, tartáshibájával kapcsolatos véleményed pontos, de nem egy uszoda fogja megoldani ezt a problémát. Ezt te sem gondolhatos komolyan. Család, iskola, tömegsport. Összetett probléma. összetett megoldás.”
 • 10. ACSA 2010. november 27. 23:27
  „1-nek!
  Kedves HT!
  A "tornászhaver" egy karakán sportban edződött tisztességes fazon akivel nagyon jól jár majd az új szervezet!
  Inkább a hozzá hasonló emberek dolgozzanak a győri sportban mint a szenilis nyugdíjasok!!!”
 • 9. Tabornok 2010. november 27. 20:30
  „"háté 2010.11.27. 17:11"
  Te kis tudatlan. Aki nem nyal, repül, indoklás nélkül törvényesen, szabályosan. Szép új világ!”
 • 8. Tabornok 2010. november 27. 20:27
  „Azt is furcsállom, hogy a focira 10 milliárdokat költenek Debrecenben. Arra, ott van pénz, mert joó elvtárs a polgármester??
  A fiatalok egyészségének javítása érdekében fontosabbnak tartom az uszodát, mint ahogy fontosabb is!”
 • 7. Tabornok 2010. november 27. 19:46
  „"Nosavin 2010.11.27. 16:13"
  A sportvezetőknek kellett volna kiharcolni, már régebben, hogy építsenek Győrben egy 50 m-es uszodát! Mindegyiknek, a megyeinek és a városi sportvezetőknek is fontosabb volt az illetékes elvtársakkal való jó viszony, mint az uszoda.
  A Marcalvárosban, azért lenne jó az uszoda, mert sűrűn lakott, mert közel az autópálya. Nem gondolom, hogy a győrieknek nincs igénye egy jó uszodára, amikor eljárnak más városokba úszni, fürödni. Persze lehet mindent fejetetejére állítva csinálni és megmegyarázni, miért nem kell! Egyedülálló a győri városvezetés abban is, hogy talán a világon egyedül vagyunk, akik a termálvizet lehűtöttük, hogy a Győhő felfűthesse.
  Az is párját ritkító ökörség, hogy a Borkai azt mondta, hogy le kellene fedni a sportmedencét.
  Az lenne az igazi pénzpazarlás!”
 • 6. Tabornok 2010. november 27. 19:34
  „"Nosavin 2010.11.27. 16:13"
  Uszodaépítés ügyében nem értek egyet az uszodaellenzőkkel.
  A 18 éves korú fiatalok 80%-a tartáshibával és egyéb gerincbetegségekkel küzd. A fiatalok nagy része felsőlégúti megbetegedéssel küzd. 1995 óta cseszegetem a polgármestereket, hogy építsenek Győrben egy 50 m-es uszodát. Valamiért mindegyik megígérte, de egyik sem tartotta be, tehát hazudtak a szavazatokért. Úgy gondolom, hogy az uszoda egészségjavító, betegségmegelőző beruházás és nem presztízs kérdés. Ha egészséges fiatalokat szeretnénk, akkor meg kell őket tanítani úszni és rá kell őket szoktatni a rendszeres sportra. Minden sportágnak kiváló alapozás az úszás.”
 • 5. sándor71 2010. november 27. 18:50
  „Kellenek a jól fizető posztok a slepnek,mi meg fizetünk.”
 • 4. Hedon 2010. november 27. 16:49
  „#3

  Egyetértve Veled Én is azt gondolom, hogy a fontossági
  sorrend (prioritás) alapvetően jól el van találva.
  2010-14 között nagy beruházásként egy új multifunkcionális csarnok
  megépítését és a Dunakapu tér átépítését már óriás eredménynek tartanám.
  Alapvetően Balogh Jóska tevékenységét is jónak gondoltam
  csupán az utolsó négy évét érzem megtorpanásnak.
  Sajnos részben ennek isszuk a levét. Balogh Jóskát 2002 után már
  saját pártja is leírta. Érdemi kormányzati pozíció nélkül csinálta végig
  utolsó éveit. Ugyanakkor jobb oldalon nem volt felépítve senki
  akit addig erőltettek -Szijjártó - nyilvánvaló tévedés aki azóta már
  a városból is elköltözött..
  2006-ban Borkaival (Orbán dunántúli támasza lehet) óriásit nyert a város.
  Azonban 16 év hiányát még ilyen támogatottsággal is nehéz
  ledolgozni. Ere most kiváló lehetőség MOB elnöki pozíciója.
  A többi remélt fejlesztés: Baross híd felújítása, új uszoda,
  északi elkerülő csak erős központi támogatás mellet tud megtörténni.

  Csak emlékeztetőül: Debrecenben Főnix csarnok, új uszoda,
  most éppen foci stadion mind-mind szinte önerő nélkül,
  állami pénzekből épült. Ilyen pénzügyi konstrukcióval
  nem nehéz, ilyen módon Győrben is elkészültek volna.
  A szigetben megálmodott fejlesztésekhez pedig az infrastrukturális
  keret biztosított többek között a Jedlik híd megépítésével.
  A többi a magánbefektetők felkutatásán és támogatásán múlik.”
 • 3. Nosavin 2010. november 27. 16:13
  „Látom megint sok az okos! Jövőre kezd épülni a Multifunkcionális sportcsarnok, illetve az uszoda tervek is már előkészületben vannak.. csak sokan elfelejtitek hogy ez mind mind sok sok sok 10 milliárd forint! Inkább szar utakat és rendezetlen városképet akarok vagy egy fedett zárt uszodát ahova az iskoláscsoportokon kívül naponta maximum 200 ember jár? na ne nevettessük ki magunkat... Ha akkora igény lenne rá akkor megérthető lenne de így csak "milliárdok" kidobása.. oké nem feleslegesen mert legalább lesz egy szép uszoda, presztízsnek nem rossz!”
 • 2. Gab2000 2010. november 27. 14:24
  „Borkai Úr egyetlen választ kérek hol a francba van az előző választáskor beígért normális uszoda amit nem önt el az áradás legalább kétszer egy évben.

  nem az embereket kéne kirugdosni hanem az ígéreteket betartani és dolgozni, de hát egy seggel egy lovat sem tudunk megülni akkor minek három ló.”
 • 1. háté 2010. november 27. 12:45
  „Nem igaz mit művelnek ezek a narancsos fölfuvalkodott egyének!
  Mi a .... keres itt, a tornász haver?--nincs Győrben, a megyében méltóbb ember nála?
  Még, hogy a lex-borkai Győrt kedveli, a nagy túrót --A PÉNZT SZERETI!
  Annyi a köze Győrhöz, mint a narancsos bandájának a Magyar Nemzethez!---saját és sleppjük, hatalmi és gazdasági-pénzügyi vágyuk kielégítése.

  Úszni a gőgben, meghülyíteni az agy-mosott-elfajzott médiához szokott szavazóit.
  Mire kijózanodnak a megdolgozott éltetőik, késő lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúfos őszi idény: nézze meg videón az ETO meccseit

A zöld-fehérek mindössze 17 találatot szereztek. Ennyi gólt nem volt nehéz összegyűjteni. Íme az ETO-gólok videón. Tovább olvasom