Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Győri győzelem Zalaegerszegen

Magabiztos játékkal 2-0-ra győzött a Győri ETO FC együttese a ZTE otthonában a labdarúgó NB I 22. fordulójában.

Rögtön a találkozó elején megszerezte a vezetést a Győri ETO FC együttese Kamber góljának köszönhetően. A győriekhez télen érkező játékos fejjel vette be Jahic kapuját.

Az első félidő elején még két óriási helyzetet alakított ki az ETO, de egyiket sem sikerült gólra váltaniuk. A folytatásban is a zöld-fehérek játszottak veszélyesebben, ám nem tudták tovább növelni előnyüket.


A szünet után tíz percen belül mindkét együttesnél számos helyzetet láthattak a nézők, de gólnak egyik szurkolótábor sem örülhetett.

A folytatsában a hazaiak küzdöttek az egyenlítésért, míg a győriek igyekeztek tartani az eredményt és a gyors ellentámadásokra építettek.

A találkozó 72. percében a csereként beálló Trajkovic góljával tovább növelte előnyét az ETO, így megérdemelten szerezték meg a három bajnoki pontot.


ZTE – Győri ETO FC 0-2 (0-1)

Zalaegerszeg, 2000 néző. Vezette: Szilasi (Lémon, Takács G.)


ZTE: Jahic – Kocsárdi, Szalai T., Bogunovic, Pál D. (Polareczki, a szünetben) – Szakály D., Máté P., Ganugrava, Balázs Zs. (Wittman, 69.) - Brkic, Nicorec (Pavicevic, 54.). Vezetőedző: Prukner László.

ETO: Stevanovic – Babic (Takács, 58.), Djordjevic, Szabó O., Völgyi - Pilibaitis., Kamber, Pátkai, – Varga R. (Tokody, 74.), Strestik, Dinjar (Trajkovic, 52.). Vezetőedző: Pintér Attila


Gólszerző: Kamber (3.), Trajkovic (72.)


Sárga lap: Brkic (73.), ill. Trajkovic (67.)


Edzői értékelés:


Prukner László: - Sajnos hoztuk szokásos formánkat, hogy az elején gólt kaptunk. A második félidőben kockáztattunk, több mátadójátékos szerepelt a csapatban, ennek is köszönhetően egy ellentámadásból eldőlt a találkozó.


Pintér Attila: - Az első félidőben már három-négy góllal vezethettünk volna, de sajnos nem sikerült. A második félidőben játékot váltott a ZTE, ami nekünk kedvezett és Trajkovic góljával végérvényesen eldőlt a mérkőzés.


Vége a mérkőzésnek!


85.p. Brkic 16 méterről lőtt bal lábbal laposan a kapu közepe felé, de a próbálkozás nem okozott gondot Stevanovicnak.


80.p. Brkic passza után Pavicevic négy méterről pörgette el a labdát kevéssel a győri kapu mellé.


74.p. Varga helyére Tokody érkezett a zöld-fehéreknél.


74.p. Brkic kapott sárga lapot reklamálásért.


73.p. Kamber gyorsan elvégzett szabadrúgását Pátkai gyönyörűen vette le, majd Trajkovicnak hagyta a labdát, aki 10 méterről üresen lőtt jobb lábbal a Jahic kapujába. 0-2


73.p. Trajkovic gól!!!!!


72.p. Bogunovic 23 méterről elvégzett szabadrúgása méterekkel ment el a jobb oldali kapufa mellett.


69.p. Cserélt a ZTE. Balázs helyére Wittman érkezett.


67.p. Trajkovic kapott sárga lapot reklamálásért.


66.p. Győri ellentámadsát követően Trajkovic adott gyönyörű labdát Pátkainak, aki laposan lőtt a kapu jobb oldala felé, ám Jahic ismét hárítani tudott.


63.p. Trajkovic futott el a bal oldalon, majd középre gurított Strestiknek, aki a védők szorításában lőtt 6 méterről laposan a kapu felé, de Jahic könnyedén fogta a labdát.


59.p. Varga lőtt váratlanul az alapvonal környékéről a kapu bal oldala felé, de Jahic hatalmas bravúrral szögletre mentett.


58.p. Takács érkezett a megsérült Babic helyére.


Két percet állt a játék Babic sérülése miatt. Brkic lépett rá véletlenül a győri játékos lábára.


54.p. Cserélt a ZTE is. Pavicevic érkezett Nicorec helyére.


51.p. Dinjar helyére Trajkovic érkezett a zöld-fehéreknél.


50.p. Strestik lőtt 18 méterről bal lábbal kevéssel a kapu jobb oldala mellé.


49.p. Varga szöglete után Kamber fejelt 6 méterről a kapu jobb oldala felé, ám Jahic hatalmas bravúrral szögletre mentett. Újabb nagy győri helyzet maradt ki.


48.p. Dinjar szerzett labdát zalaegerszegi térfél közepén, de nagy helyzetben pontatlanul gurított vissza az érkező győri támadók felé, így a védők tisztázni tudtak.


47.p. Máté 18 méterről elvégzett szabadrúgása a kapu jobb oldala felé tartott, de Stevanovic vetődve szögletre mentett.


Elkezdődött a második játékrész.


A hazaiaknál Pál helyett Polareczki érkezett a szünetben.


Vége az első félidőnek!


44.p. Varga Roland jobb oldali szögletét követően Kamber testéről pattant a kapu jobb oldala felé a labda, de Jahic bravúrral szögletre mentett.


40.p. Bogunovic 20 méterről elvégzett szabadrúgása a győri sorfalban elakadt.


37.p. Strestik átadása szállt Varga felé, ám győri játékossal szemben Ganugrava szabálytalankodott a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.


33.p. Máté jobb oldali beadása veszélyesen csavarodott a kapu elé érkező Brkic felé, de Stevanovicról szögletre pattant a labda. Az elvégzett pontrúgás nem okozott gondot a győri védelemnek.


28.p. Balázs passzát követően Brkic lőtt nagy helyzetben, jobb lábbal 13 méterről jócskán a kapu fölé.


24.p. Dinjar ívelt a pálya bal oldaláról keresztbe Vargához, aki kapásból lőtt jobb lábbal 12 méterről kevéssel a kapu jobb oldala mellé.


23. p. Balázs adott remek labdát Brkicnek, ám a zalaegerszegi játékos pontatlanul vette le a labdát, így Stevanovic kaparíntotta meg.


19.p. Az elmúlt percekben főként mezőnyjátékot láthattak a nézők, egyik együttes sem veszélyeztette az ellenfél kapuját.


13.p. Kamber gyönyörűen passzolt a védők mögé befutó Vargához, aki 12 méterről lőtt a kapu bal alsó sarka felé, de Jahic hatalmas bravúrral szögletre mentett. Óriási helyzet maradt ki.


11. Völgyi jobb oldalról elvégzett szabadrúgása után Djordjevic hét méterről fejelt kevéssel a jobb felső kapufa mellé.  


6.p. Brkic cselezgetett a győri tizenhatos vonalánál, majd Balázshoz passzolt, aki 16 méterről lőhetett, de a győri védők blokkolták a próbálkozást.3.p. Völgyi távoli lövése egy zalaegerszegi védőről szögletre pattant. Dinjar pontrúgása után Kamber tisztán fejelhetett négy méterről a kapu jobb oldalába. 0-1


Vezet az ETO!!!!


1.p. A győriek kezdték a mérkőzést!


A pénteken megadott összállításokhoz képest több helyen is változtatott mindkét vezetőedző.
Az ETO csapatában először játszik bajnoki mérkőzésen a télen érkező Varga Roland, míg a hazaiaknál Nicorec és Bogunovic is kezdőként lép pályára.


ZTE - Győri ETO FC 0-1
Zalaegerszeg, 2000 néző. Vezeti: Szilasi (Lémon, Takács G.)

ZTE: Jahic – Kocsárdi, Szalai T., Bogunovic, Pál D. – Szakály D., Máté P., Ganugrava, Balázs Zs. - Brkic, Nicorec. Vezetőedző: Prukner László.

ETO: Stevanovic – Babic, Djordjevic, Szabó O., Völgyi - Pilibaitis., Kamber, Pátkai, – Varga R., Strestik, Dinjar. Vezetőedző: Pintér Attila  Előzetes


A Győri ETO FC szombati ellenfele matematikailag még nem, de gyakorlatilag már kiesett az NB I-ből: a ZTE a táblázat utolsó helyén állva fogadja a győri zöld-fehéreket. Ennek ellenére sokan úgy vélekednek, hogy nehéz mérkőzés vár a győriekre a zalai megyeszékhelyen.
A ZTE ugyanis a bajnokság elmúlt huszonegy fordulójában még nem nyert meccset és ahogy mondják: minden sorozat megszakad egyszer.

A mérkőzés érdekessége lesz, hogy az ETO-ban játszó Djordje Kamber nemrégiben még a zalaiakat erősítette, míg a másik oldalon Mihai-Onisor Nicorec és Giorgi Ganugrava kölcsönjátékosként szerepel úgy, hogy a bérüket napjainkban is az ETO folyósítja.

A győrieknél sárga lapos eltiltás miatt hiányzik majd a keretből Lazar Stanisic és Fehér Fehér Zoltán, Ji.Paraná a héten porcműtéten esett át, Koltai rúgást kapott a lábára, Jarmo Ahjupera és Dudás Ádám pedig belázasodott. Nikola Trajkovic is beteg volt, de ő tudja vállalni a játékot. Jó hír viszont, hogy Vlamidir Djordjevic felgyógyult és Völgyi Dániel eltiltása lejárt.

Pintér Attila, az ETO vezetőedzője: „Nehéz héten vagyunk túl, sérülések és betegségek sújtották a csapatot. Ettől függetlenül három pontért megyünk Zalába. A játékosoknak át kell érezniük helyzetünket, mindenkinek száz százalékot kell nyújtani, mert erre van szükség."

A várható kezdőcsapatok:

ZTE: Jahic – Kocsárdi, Szalai, Ganugrava, Hídvégi – Szakály D., Máté, Hervas, Balázs Zs. - Prkic, Jasanevic. Vezetőedző: Prukner László.

ETO: Stevanovic – Babic, Djordjevic, Szabó O. - Takács Á., Kamber, Pátkai, Völgyi – Trajkovic, Strestik, Dinjar. Vezetőedző: Pintér Attila.


A mérkőzésről online közvetítést adunk 17:30-tól.

Olvasóink írták

 • 12. boberto 2012. április 01. 18:18
  „Hyppolit, drKotász: egyetértek! Mondjuk a szurkolók megmozgatásához jól jött volna egy mai debreceni botlás, de hát az Újpest... Ebből is látszik, hogy az ETO csak magára számíthat, mert a Debrecent még az ellenfelei is segítik.”
 • 11. Hyppolit 2012. április 01. 15:43
  „Szerintem a bajnokság sorsdöntő mékőzése a Győr-Debrecen lesz. Nem hiszem, hogy ezt a Debrecent, amelyik ilyen gyermeteg ikszet ért el otthonában a Pápával szemben, ne lehetne megverni. Anno a Mágus idejében az első aranyéremnél az ennek megfelelő sorsdöntő mérkőzés a Fradi-Győr (Üllői út) volt. Emlékszem Nyilasi döbbent arcára amikor azt nyilatkozta:"Nem gondoltam volna, hogy három gúlt rúgúnk, és mégis veszítünk".
  Semmi sem lehetetlen. Szívemből drukkolok.”
 • 10. drKotász 2012. április 01. 11:27
  „Most már jó lenne, hogyha a szurkolok is segítenék a csapatot, a bajnokság megnyerésében. Most megvan rá az esély 30 év után.”
 • 9. junipoli 2012. április 01. 08:59
  „8. vadfruttik

  Nem vagyok Pintér-fun. Egyszerűen csak a Vasas-meccs előtti Pintér Attila nyilatkozatra írtam, hogy mi a győzelmi sorozat (min. 3) és ha azt sikerül folytatni, azt elismerem. Ezt most megtettem.

  Az évközi edzőváltogatásnak én sem vagyok híve, így a mostaninak sem örültem. De ha Tarsoly úr legközelebb ki akarja rúgni Pintér Attilát, tegye azt valamelyik bajnoki évad végén.”
 • 8. vadfruttik 2012. március 31. 23:29
  „Látom beindult a kicsinyke pintérfun klub-persze öröm a 4.győzelem igaz az egyetlen komoly ellenfél eddig a Vidi volt itthon(az eredmény ismert).Minden utálatomat félre téve kívánok bajnoki címet és új edzőt a csapatnak!”
 • 7. gondolat1234 2012. március 31. 22:06
  „Holnap hajrá lilák !
  Egy ikszet csak megtartanak otthon a Debrecen ellen...”
 • 6. boberto 2012. március 31. 22:01
  „Így van!Izgalmas lett, de mi tettük azzá, már az első félidőben kiüthettük volna őket. A sok hiányzó miatt féltem, de ez remek munka volt! Varga engem is meglepett, szerintem az egyik legjobb volt.Ezek a "kis" győzelmek még sokat érhetnek!Gratuláció a csapatnak, a betegeknek, sérülteknek minél gyorsabb felépülést kívánok!”
 • 5. csikar 2012. március 31. 20:51
  „Ebből a meccsből is lehetett volna 2:7, de elpuskáztuk a helyzeteket. Az új fiúk valamit tudnak! (Kamber, Pátkai, Sterstik, Varga.) Futni! Egy jó Trajkovics, Dudás, Koltai, meg ha összeáll a védelem... szép reményekre jogosítanak fel! Hajrá ETO!”
 • 4. kaucsukcsuka 2012. március 31. 20:45
  „Gratula a csapatnak!
  Eseti védelemmel hibátlanul lehozva a meccs. Varga Roli nagyon jól mozgott, Trajkovics is nagyon agilils volt, Pátkai meg hozta a "szokásost". Igazi csapatmunka volt, bár azért a második gólig elég ideges voltam, mert a sok kihagyott helyzetért a fociban általában bűnhődni kell.
  Az mondjuk meglepett, hogy a ZTE augusztus 5-e óta nem kapott ki otthon...”
 • 3. junipoli 2012. március 31. 20:05
  „A 3 bajnoki győzelemből álló sorozatot sikerült folytatni - akkor is, ha viszonylag gyenge játékkal a bajnokság leggyengébb csapata ellen, de tartalékosan és idegenben -, így a győzelmi sorozat immár négy meccsből áll. Leveszem a kalapom Pintér Attila előtt.

  A Kispestre immár nem kell hátratekinteni, a dobogó biztosítottnak látszik.

  Remélem, a továbbiakban is kellemes meglepetések várnak ránk. Ha a győzelmi sorozatot a következő 5 meccsen sikerül folytatni (ha jól számolom, az 5. a Loki-meccs), a bajnoki cím is meglehet - és akkor ismét megsüvegelem Pintér Attilát.”
 • 2. boberto 2012. március 31. 19:42
  „Hajrá Lilák!!!”
 • 1. BudaiKr 2012. március 31. 19:32
  „Köszönyjük Atca!! Veled minusz 1 pont a hátrány néllküled minusz 11 lenne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ultrafutó világcsúcs Veszprémben

Muhari Gábor világcsúcsot ért el szombaton a veszprémi hatórás futóversenyen.
Tovább olvasom