Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Győri futsal: ünnepi karácsony nagy élményekkel

Közel háromszáz gyerek és szüleik jelenlétében tartotta meg a hagyományos karácsonyi ünnepségét az ETO Futsal Club.

Az ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón Dr. Drucskó Zoltán ügyvezető elnök évértékelésében elmondta, hogy sikeres évet zárt az egyesület, amely magyar szinten mindent megnyert, és jó úton halad afelé, hogy ismét begyűjtse ezeket a címeket és az UEFA Futsal Cup-on felülmúlva előző évi teljesítményét, Európa tíz legjobb csapatáig menetelt.

Az elnök úr kitért arra is, hogy a klub megalakulásakor felülről kezdték el építeni a piramist, kialakítva egy elit kirakat csapatot, de mára már az alap is elkészült, hiszen a magyar utánpótlás-bajnokság mind az öt korosztályában elindultak csapataink, sőt háromban őszi elsők, a másik két korosztályban dobogósak a gyerekeink!

David Tóth, a Nemak Kft. ügyvezető igazgatója vette át a szót, hiszen az utánpótlás szponzoraként cégének köszönhetőek az elért kimagasló eredmények. Örömének adott hangot az elért pozíciók miatt, és kitartást, kemény munkát kért a további jó eredmények eléréséhez.

A futsal karácsonyról készült képeket ide kattintva tekinthetik meg!

A klub a sajtótájékoztató végén megköszönte a média munkatársainak egész éves munkáját, a tájékoztatás gyorsaságát, és mindig objektív, precíz beszámolóit. Mire véget ért a sajtótájékoztató, benépesedett a Magvassy Mihály sportcsarnok nézőtere, hiszen közel háromszáz gyerek és szüleik zajos készülődése mellett vette kezdetét a második futsal karácsony.

Az ETO saját utánpótlása mellett a Nemak Kupán résztvevő iskolák tanulói és testnevelő tanárai is képviseltették magukat és várták a meglepetés ajándékokat!

Először Dr. Drucskó Zoltán elnök úr köszöntötte az egybegyűlteket és értékelte az évet, kiemelve az utánpótlás szerepét, ezután külön az első csapat eredményes szereplését, hiszen a játékosok személyesen is részt vettek az ünnepségen és a későbbiek folyamán fontos szerephez is jutottak az esemény menetében.

A jelenlévők Meronka Péter által készített összefoglalón tekintették meg az év legszívmelengetőbb történéseit, legszebb góljait az óriás kivetítőn felidézve a kupagyőzelem, a bajnoki döntő és a nemzetközi menetelés legszebb pillanatait.

A kisfilm megtekintése után Bolla Péter, a klub tiszteletbeli elnöke kért és kapott szót, köszöntve a jelenlévőket, majd felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy rengeteg munkával, alázattal, és tehetségüket kihasználva eljuthatnak az első csapat keretébe, hogy kiváló idegenlégiósaink helyett saját nevelésű játékosaink legyenek sztárok a Győri ETO Futsal Clubban, és így öregbítsék Győr város hírnevét.

A kabinetfőnök úr szavai után Nagy Balázs meghitt hangulatú műsorát élvezhették a fiatalok és szüleik. A koncert után a Nemak Kupán résztvevő iskolák és tanáraik vehették át jól megérdemelt ajándékaikat az első csapat játékosaitól, akik nagyon élvezték az ajándékosztást.

Az iskolák után fegyelmezetten vonultak a küzdőtérre az egyesületi melegítőbe öltözött utánpótlás játékosok, először az U11-es korosztály, edzőjükkel Büksi Zsolttal. A klub nem csak az ifjú játékosokat ajándékozta meg a Nemak Kft. jóvoltából összeállított csomagokkal, hanem minden korosztály legjobbját is díjazták az este folyamán. Az U11 legjobbja 2011-ben Lampert "Kiki" Krisztián lett.

Az U13-ban Végh Alex (edző: Molnár Attila), az U15-ben Németh Zoltán (edző: Lódi Tamás), míg az U17-ben Bognár Bálint érdemelte ki a díjat, ő már tavaly is a legjobb volt az U15-ösök között, úgy hogy nyugodtan elmondhatjuk, szép jövő előtt áll Vingler Zoltán edző pallérozása alatt.

Az U19-ben Zobák Csaba lett a legjobb, ő már szinte a nagycsapat előszobájában van, remélhetőleg nemsokára bemutatkozhat a felnőttek között is. Csaba szintén Vingler Zoltán edző kezei között készül a megmérettetésre.

Eközben a gyerekek boldogan bontogatták az ajándékokat, és a nézőtér megtelt a klub emblémájával ellátott kötött sapkás és sálas játékosokkal. Volt még a csomagban baseball sapka, a klub kezdőbetűivel ellátott hímzéssel, aminek a gyerekek nagyon örültek.

A klub uruguayi légiósa Mincho, aki télen hazautazott, elutazása előtt úgy döntött, szeretett klubjánál díjat alapít, méghozzá vándordíjat, amelyet minden évben a legjobb utánpótlás játékos kaphat meg, így emlékezve a kiváló légiósra.

2011-ben a klub vezetőinek, edzőinek választása Bárdosi Hunor Edmondra esett, aki már az első csapat keretének tagja, de ebben az évben játszott az U19-es és az NB II-es csapatban, részt vett a Lukács iskola csapatával a Nemak Kupán, megszerezte első NB I-es gólját és gólt lőtt a bajnokok ligájának megfelelő UEFA Futsal Cup-on is.

Hunornak, Dr. Drucskó Zoltán, a klub ügyvezető elnöke adta át a díjat, sok sikert kívánva a fiatal tehetségnek 2012-re is. Az est hátralévő részében Párkányi Kolos illuzionista szórakoztatta a gyerekeket, mutatványait zajos tetszés kísérte.

Miután a műsorvezető, Szabó Tamás elköszönt az ünnepség résztvevőitől, hazaindultak a gyerekek, szülők, egy nagy élménnyel gazdagodva, a klub vezetői pedig jóleső érzéssel nyugtázhatták, hogy sikerült egy csodálatos estét szervezniük minden utánpótlás futsalosnak.

Molnár Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

London 2012: David Ferrer éremről álmodik

David Ferrer arról ábrándozik, hogy érmes helyen végez a jövő évi londoni olimpia… Tovább olvasom