Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Győrben megújulnak a jeges sportok

Az ötszörös magyar műkorcsolyabajnok edzője és a Miskolci Jegesmedvéktől érkezett jégkorongszakember is a mostani szezontól Győrött dolgozik.
Fejlesztik a pályát

A győri jégpályán az önkormányzatnak köszönhetően tavaly teljesen megújult a fogadóépület, több mint százmillió forintos beruházással átépíttették. Nyáron pedig más részeken is karbantartásokat végeztek, a sportoló gyerekek szüleinek segítségével korszerű pengeélezőt szereztek be. Továbbra is tervezik kispálya kialakítását és a sátorrész leszigetelését. A húszéves fagyasztóberendezés cseréjére is szükség lenne, ezért a város pályáját működtető alapítvány pályázatok révén igyekszik pénzt szerezni egy energiatakarékosabb gép beszerzésére.
A nemrég megkezdődött korcsolyaszezonban új oktatók mutatkoznak be a győri pályán, amely a hétvégén a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit. A Jégcsillag Sportegyesület szakemberei foglalkoznak a műkorcsolyázókkal, a jégtáncosokkal, köztük Kulcsár Zsófia, aki Tóth Zoltán ötszörös magyar bajnok férfi műkorcsolyázó edzőjeként két téli olimpián is a magyar csapat tagja volt. A hokiedzőket pedig Nagy András erősíti Győrben, aki a Miskolci Jegesmedvéknél a felnőttcsapattal és gyerekekkel is eredményesen foglalkozott.

Horváth Lőrinc, a jégpályát működtető Győri Jégsportért Alapítvány elnöke elmondta: az a cél, hogy minél többen ismerkedjenek meg a jeges sportokkal, ezért kezdőket is várnak és a tehetségesebbeket a versenyzésben is támogatják. Az őszi szünetben ünnepi, nyújtott nyitva tartással várják az érdeklődőket, az elkövetkező hetekben pedig délelőttönként óvodás-, iskoláscsoportokat is fogadnak (www.jegpalya.hu).

A jégkorongozók az elmúlt hónapokban sem pihentek: görkorcsolyás edzéseket tartottak, szlovákiai jégpályára jártak át és Erdélyben edzőtáboroztak. Az előző évek munkájának köszönhetően a hokizók bázisa bővült, a mostani szezontól a gyerekkorcsoportok mellett a serdülők is versenyeken indulnak. A cél az, hogy előbb-utóbb a felnőttek közötti bajnokságban is szerepelhessen győri csapat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombaerős török csapatok ellen a Győr és a Sopron

Remek török csapatokkal veszi fel a harcot a Sopron és a Győr a női kosárlabda Euroliga negyedik… Tovább olvasom