Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Görbiczék az Egyetemi Csarnokba költöznek

Költöznek a sportcsapatok Győrben a 2014-es beruházások miatt, a női kézilabdacsapat például a Magvassy-csarnokból az Egyetemi Csarnokba.

Több sportágnak  kell közel egy évre elköltöznie Győrben a közeljövőben induló  sportcsarnok-felújítások és -építések miatt - jelentette be szerdán,  sajtótájékoztatón Borkai Zsolt  
   
A polgármester hangsúlyozta: a cél az volt, hogy a  munkálatok ideje alatt se kelljen más városba költöztetni a győri  csapatok hazai mérkőzéseit.  
   
Az eseményen elhangzott: a női kézilabdacsapat a  Magvassy-csarnokból az Egyetemi Csarnokba költözik, ahol a férfiak  már hosszabb ideje edzenek, míg az ellenkező irányba mozog a férfi  és a női kosárlabdacsapat, a futsalosok pedig maradnak a  Magvassy-csarnokban.   
   
Az edzések és mérkőzések átköltöztetése jövő őszig tart;  "novemberre elkészül a multifunkcionális csarnok, az  Európa-bajnokságot már meg tudjuk ott rendezni" - mondta a női  kézilabda kontinensviadalra utalva a városvezető.  
   
Hozzátette: szeretnék, ha előtte még próbarendezvényt  tarthatnának a jövő évi állami költségvetésben biztosított 4,9  milliárd forintból épülő új létesítményben.   
   
Kérdésre válaszolva a városvezető úgy nyilatkozott, a városi  közgyűlés pénteki ülését követően hirdethetik ki a döntést arról,  melyik pályázó építheti meg a multifunkcionális csarnokot a város  keleti végén.  
   
Megjegyezte, arra törekszenek, hogy további nemzetközi és  világversenyeket hozzanak a jövőre avatandó új győri  sportlétesítménybe.   
 
Földesi Péter, az Egyetemi Csarnokot kezelő győri Széchenyi  István Egyetem rektora az eseményen arról beszélt, örömmel adnak  otthont a világ- és Európa-hírű kézilabdacsapatnak,de minden más  sportágnak is. A kézisek érkezésétől azt várják, hogy a hallgatók  érdeklődése fokozódik a sportág iránt.  
   
Az eseményen elhangzott: már megkezdték a jegyrendszer  költözésekhez alakítását. Mindegyik sportág képviselői  hangsúlyozták, apróbb egyeztetések még hátra vannak, de mivel mindannyian érdekeltek a többiek sikerében is, gyorsan sikerült  megegyezniük az együtteseknek arról, ki hová kerüljön.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhárom évesen meghalt az egyik legtehetségesebb magyar atléta

Egerben elhunyt szerdán Kun Zita, az egyik legreményteljesebb magyar atléta. Zuhanyzás közben… Tovább olvasom