Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Görbicz Anita: Boldizsár jelenti most az örömöt

A gyors és zökkenőmentes vajúdás, szülés után Görbicz Anita most próbálja felfogni, hogy itt van végre a kisfiú. Ő pedig anya lett.

A győri Petz-kórházban szülte meg kisfiát Görbicz Anita. „Ottóval korábban megállapodtunk abban, hogy az anyukám lesz velem a szülés pillanatában. Ezzel együtt Ottó volt a második, aki láthatta a kisfiunkat" – mondta a szülészeten, a Kisalföldnek nyilatkozva.

Mint kiderült, vasárnap éjszaka indult meg a szülés, Anita orvosa szavait tudja tolmácsolni, miszerint gyors és zökkenőmentes volt a vajúdás, illetve a szülés. A mosolya azért elárulja, amit minden anya tud: küzdelem ez az anyától és a babától is. „Boldizsárnak fogjuk szólítani, ez volt az első nevünk, amikor megtudtuk, hogy kisfiunk lesz..."

Görbicz Anita és Vincze Ottó közös döntése volt, hogy „mivel Boldizsár apukája és a nagypapája is Ottó, ezért – a családnak is örömet szerezve – a hagyományt továbbvisszük, az Ottó is szerepelni fog kisfiunk nevében".

A pályán elért sikerek után most a magánéletben is boldog Görbicz Anita.
A pályán elért sikerek után most a magánéletben is boldog Görbicz Anita.

A baba – aki ahogy már megírtuk, hétfő reggel 7 óra 55 perckor, 3360 grammal jött világra – tíz nappal az eredetileg kiírt dátum előtt sírt fel. Édesanyja azt mondja, az első, egészen nyugodt éjszaka után most tartja a karjában és próbálja felfogni, hogy itt van végre. Ő pedig anya lett.

Egyáltalán nem bánja, hogy a kicsi fiú belehúzott a végén, bár amikor az első jeleket adta, hogy az édesanyja hasából kikívánkozna, az apukája még Budapesten volt. De Vincze Ottó időben érkezett, s azóta is kiválóan teljesít – mondja Görbicz Anita, aki számít is a párja segítségére. „Anyukám is biztosan segít majd, no és a testvérem várja már nagyon Boldizsárt. Jó lesz hazatérni, ami remélem, egy-két nap kérdése csak."

A kórházban Hornyák Ági, Anita egyik legjobb barátnője már meglátogatta az anyukát és a babát is. Hornyákról sokan tudják, hogy neki is kisfia született – két évvel ezelőtt. Ági Nizzában folytatja sportpályafutását, így barátnőjét és a kicsi baba fejlődését egy ideig a távolból követheti. Anita többi csapattársa közül sokan a válogatottal vannak, így nagy jövés-menés egyelőre nem volt a szülészeten.

Ha nem élsportolóról lenne szó, akkor az ember nyilván nem kérdezne a szülés másnapján ilyet, de Görbicz esetében muszáj: mikor tervezi a visszatérést? „A héten ültem volna le erről beszélgetni Ernővel (Kelecsényi Ernő klubelnökkel – a szerk.) és Ambrosszal (Ambros Martín vezetőedzővel – a szerk.). De most már itt van a kisfiam a karomban, s azt érzem, hogy semmi más nem számít ebben a pillanatban. Tudom, hogy Ambros is ilyen. Szóval nem gondolok most a kézilabdára, csak arra, hogy egy nagyon nagy álmom vált valóra."
Az alig kétnapos kisbabát a szülei egyelőre fotóval még nem szeretnék bemutatni a nyilvánosságnak.

Vincze Ottó ugyanakkor néhány napja a Kisalföldnek arról is nyilatkozott, hogy ha fiának lesz érzéke a labdához, akkor természetesen focizni fog, s nagyon reméli, hogy hat-hét év múlva ismét egy NB I-es klub utánpótláscsapatát erősíti. (Ahogy egyébként a nagyobb fia, Ádám is, aki most tizenöt éves, 11 éve focizik az ETO-ban.)

Anita példát mutatott

A sportoló szülész-nőgyógyásza dr. Papp Zsolt volt, aki így fogalmazott: „Anita ahogy a sportolói életben, úgy itt is fegyelmezetten, példát mutatva, az orvosi tanácsokat betartva viselte a várandósságot. Most, amikor a császármetszések elterjedését látjuk, külön ki kell emelni, hogy sportolóként, nőként így lehet természetes szüléssel egészséges kisbabát világra hozni."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kosárlabda Eb - Sopronból Győr a cél

A csoportmérkőzéseit Sopronban vívó magyar válogatott elsődleges célja a győri középdöntőbe jutás a… Tovább olvasom