Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Futsal: Artur Melo a kemény munka híve

Rutinos szakvezetője lett a jelenleg éllovas Rába ETO-nak, a magyar bajnokcsapatot januártól a 60 esztendős, román bajnok és kupagyőztes, portugál Artur Melo irányítja.
„Legutóbb Romániában dolgoztam, nemrég lejárt a szerződésem, és egy korábbi játékosom, Ion Al-Ioani, aki épp az ETO-ban futsalozik, jelezte, hogy edzőt keresnek a csapatnál. Felvettem a vezetőkkel a kapcsolatot, s örömmel vállaltam el a munkát. Megtiszteltetés, hogy Magyarország legjobb klubjánál tevékenykedhetek, ahol magas színvonalú munkát végeznek s nagy célokért dolgoznak” – mesélt Győrbe kerülésének előzményeiről Artur Melo, aki nem érkezett teljesen ismeretlen közegbe.

„Al-Ioanit már ismertem, ahogy a korábban szintén Romániában játszó Gyurcsányi Zsoltot, Madarász Jánost és Lódi Tamást is. Nyugodt szívvel kijelenthetem, mindannyian jó képességű futsalosok, akikkel eredményesen dolgozhatunk együtt. Célom segíteni őket, hogy még sikeresebbek legyenek, de ennek a segítségnek kölcsönösnek kell lennie. A futsal nem egyéni játék, csak akkor lehetünk sikeresek, ha az egész csapat jól szerepel. Ehhez azonban kemény munka kell mindenkitől, csak így lehet jó eredményt felmutatni” – folytatta a szakvezető, aki még ismerkedik a győri körülményekkel és a kollégákkal.

„Szeretnék elsősorban a hazai játékosokkal számolni, de úgy tudom, a klubvezetés, ha szükséges, nem zárta ki további légiósok szerződtetését sem. Előfordulhat, hogy segítségemmel akár Romániából vagy Portugáliából is érkezik új labdarúgó az ETO-hoz. A léc magasan van a klubnál, hiszen tavaly Magyarországon mindent megnyert az együttes, s ez is bizonyítja, jó csapat az ETO. A cél, hogy az együttes ismét megnyerje a bajnokságot és a kupában is diadalmaskodjon. Nem titok, a nemzetközi porondon is jobban kell teljesíteni, a terv, hogy a Bajnokok Ligájának megfelelő Futsal Cup küzdelmeiben bejusson az elitkörbe. Később pedig a legjobb négybe. Nyilván ez nem lesz könnyű feladat, de azért jöttem, hogy ezt megoldjam.”

A győriek első tavaszi mérkőzésüket január 17-én az Aramis ellen a Magvassy-csarnokban játsszák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: felméréssel kezdődött az év

A Győri ETO FC megkezdte a felkészülést a Monicomp Liga tavaszi szezonjára. Az első napon az… Tovább olvasom