Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Futballistának készülnek

Sulisport - A győri Fekete-iskola csapata ez év elején megtartott tanévnyitó tornán Telkiben országos első helyezést ért el.
Ez részben annak köszönhető, hogy a Győri ETO FC-vel közösen tavaly labdarúgóosztály indult az intézményben.

„Iskolánk – ahol évek óta kiemelkedő eredményű az oktatás – és a Győri ETO FC között magas szintű együttműködés jött létre tavaly a városvezetés támogatásával. A gyümölcsöző kapcsolat reményében az intézményünk az egyesület bázisiskolája lett – mondja az osztály indításáról Kaszás Lászlóné, a Fekete István Általános Iskola és Óvoda igazgatónője. – Három éve bekapcsolódtunk a SEAT Lami-Véd utánpótlásrendszerébe is. Intézményünk három tanára a sportklub utánpótlásedzője egyben."

A két sportklub felkérésére az iskola 2009 szeptemberétől elindította 5. évfolyamon a sportiskolai osztályát. Az iskola kidolgozta a sportosztály négyéves programját, a felvételitől a továbbtanulásig, pénzügyi hátterét, eszközigényét és személyi feltételeit. Az iskola tanára, Kovács Béla, az ETO utánpótlásedzője, a 6–11 évesek szekcióvezetője kialakította a képzés szakmai anyagát.

A Fekete-iskola jelenlegi labdarúgóosztályát elsősorban az ETO utánpótlása biztosítja.
A Fekete-iskola jelenlegi labdarúgóosztályát elsősorban az ETO utánpótlása biztosítja.


„Az osztály nagy részét a labdarúgók alkotják, a lányok kosárlabdáznak. Hetente háromszor délelőtt a Barátság Sportpark műfüves pályáin vannak az edzések, délutánonként pedig autóbusz viszi a tanulókat az ETO Parkba. Itt mindenki a korosztályával edz, majd edzés végén hazamennek a gyerekek."

A továbbtanulás érdekében a labdarúgóosztály tantervét a Fehér Miklós Gimnázium programjához igazították. A tanulók kiemelten tanulják az angol nyelvet, valamint az informatikát.

„Tavaly elsősorban az ETO utánpótlás-játékosainak adtuk meg a lehetőséget, hogy az osztályba járhassanak. Idén már csak felvételi után lehet bekerülni. Ha távolabbról érkeznek gyerekek, az iskolai időben az ETO-kollégiumban tudunk nekik szállást biztosítani."

Február 27-én 9 órától nyílt napot tartanak az iskolában, a felvételi március 20-án lesz az intézmény tornatermében.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bundabotrány: ETO-vezetők meghallgatása

Labdarúgás - A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a tavalyi Magyar Kupa-döntővel kapcsolatban… Tovább olvasom