Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Fővárosiként a Matávért

István és Mihály után a múlt hét végén a Vasastól kölcsönbe megszerzett András személyében megérkezett a harmadik Tóth a Matáv Sopron futballcsapatához.

A szakvezetés által már nagyon várt védő szemmel láthatóan örült annak, hogy rendeződött az ügye és hogy munkába állhat új állomáshelyén, hosszabb időre tulajdonképpen először elhagyva a fővárost.

– Mesélne valamit a játékos-pályafutása eddigi alakulásáról?
– Nagyon röviden: kispesti nevelésű futballista vagyok, 1995-ben kerültem a Vasashoz, ahol az utóbbi három-négy évben lettem stabil NB I-es játékos.
– A legutóbbi évad – gyakorlatilag végig sereghajtó helyen volt a Vasas –, a kiesés szörnyű lehetett... Hogy élte meg, mennyire sikerült feldolgoznia a kudarcot?
– Nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy összesen tizennégy játékos, köztük meghatározó labdarúgók egész sora távozott. Kovacic, az egy napig tevékenykedő Tóth Bálint, valamint Komjáti, Kiss László és Tornyi Barnabás személyében nem kevesebb mint öt edzőnk volt. Ezek tények,

Tóth András
de nem mentség a szereplésünkre. Ami engem illet, pályafutásom leggyengébb szezonját zártam és nyilván az én gyengébb játékom is közrejátszott a Vasas kiesésében. Most, hogy rendeződött a helyzetem, azt mondom, ennél csak jobb jöhet, ennek reményében kezdem meg a munkát Sopronban.
– Nehéz szívvel hagyta ott a fővárost?
– Igen, több okból is. Nagyon nehéz volt meghoznom a döntést, hogy Sopronban folytassam a pályafutásomat. Engem tényleg minden Budapesthez köt, és ez most fokozottan igaz. A Vasasban lettem első osztályú futballista, ráadásul öt hónapja született meg a kislányom, úgyhogy nem is a családdal jövök, hanem gyakorlatilag egyedül leszek Sopronban.
– Ezek elég nyomós érvek a főváros mellett. Mi volt a mérleg másik oldalán, azaz miért döntött mégis úgy, hogy elfogadja a Matáv ajánlatát?
– Itt is több okot tudok felsorolni. A Matáv mellett volt még néhány klub, amely megkeresett. A soproniak voltak a legkitartóbbak, náluk éreztem azt, hogy konkrétan rám van szükségük. Bognár Györggyel bár nem dolgoztam korábban, de eleve szimpatikus volt. Beszélgettünk is néhányszor, elmondta, mit vár tőlem, szóval végig éreztem, hogy fontos neki, hogy a csapatához kerüljek, hogy számít rám, bízik bennem. Végül, de nem utolsósorban az is nagyon fontos szempont volt, hogy úgy hallottam, Sopronban „rendben van" a klub, időben fizet, nincsenek csúszások, késések, csak a futballra kell koncentrálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri triatlonsiker váltóban

Fennállása egyik legszebb sikerét érte el a győri Mol- plast-VSE triatlonszakosztálya… Tovább olvasom