Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Félmillió forintot gyűjtöttek

Jótékonysági focigálát szerveztek a hét végén Virág Zsolt, a márciusban megsérült győri tornász megsegítésére. Közel félmillió forint gyűlt össze, szolgálva a fiatal sportoló felépülését.

Az eseményen többek közt a Rába ETO néhány korábbi kiváló labdarúgója, Hannich Péter, Szentes Lázár, Preszeller Tamás, valamint  Győr polgármestere, Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász is futballcipőt húzott.

A szomorú sorsú fiatal sportoló – Virág Zsolt egy tornaversenyen esett úgy csigolyáira, hogy részlegesen lebénult – felépüléséért már eddig is sokan összefogtak.

A Kisalföldben is beszámoltunk arról, amikor Zsolt betegágyánál az Audi-ETO kézilabdás lányai tettek látogatást, a győri Rába Quelle fürdő vezetői segítettek, a Tio Pepe étterem Zsolt kedvenc ételeit kínálta, s tulajdonosa felajánlotta a bevételt, a csapattárs édesapja hordozható számítógépet, telefont ajándékozott Zsoltnak. Rajtuk kívül egyetemista futballistáktól kezdve tornászok, iskolai kosarasok, szervezetek, vállalkozások, magánszemélyek ajánlottak fel pénzt a gyógyulásra, nyújtottak a fiatalembernek önzetlen segítséget.

Borkai Zsolt egykori tanítványáért lépett pályára

„Polgármesterként, magánemberként, de egykori tornászként, Zsolt valamikori edzőjeként is átérzem a fiatal sportoló és családja fájdalmát. Szerencsére sokan álltak már mellé, most ezzel a mérkőzéssel és gálával mi is megpróbálunk segíteni. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezzel letudnánk a dolgot, lehetőségeinkhez képest mindent elkövetünk a továbbiakban is Zsolt életkörülményeinek javításáért" – mondta a város első embere még a mérkőzés előtt, amelyre olyan egykori kiváló labdarúgók társaságában készült, mint Hannich Péter, Szentes Lázár és Preszeller Tamás.

Mindhárom volt remek ETO-futballista az első hívó szóra vállalta a „fellépést". Elmondták, bíznak benne, jelenlétükkel hozzá tudtak tenni valamit a rendezvény sikeréhez. Tudják, hogy egy ilyen sérülés után mekkora kitartásra, lelkierőre van szükség.

A helyszín az NB II-es Integrál-DAC labdarúgócsapatának létesítménye volt, melyet Imre István, a klubot támogató vállalkozás vezetője bérmentve bocsátott rendelkezésre.

„Mindig feladatomnak éreztem a köz ügyeit szolgálni, nem volt ez másképp most sem, amikor arról volt szó, hogy ezen a pályán játsszák le ezt a futballmérkőzést – mondta Imre István. – Megtiszteltetésnek éreztem, hogy ezt a létesítményt választották a szervezők, s engem kértek fel a kezdőrúgás elvégzésre. Természetesen örömmel adtuk oda a nemes cél érdekében a pályát. Mi ezzel próbálunk meg a sérült tornászfiún segíteni."

S ha már a szervezőkről volt szó: a rendezvényt Hanvay László, a győrújbaráti Rotary Club elnöke hozta tető alá. Ő elmondta, a szombati jótékonysági focigála kapcsán számos sportolótól érkezett felajánlás, melyre licitálni lehetett.

Hírességek ereklyéi

Guczoghy György tornász az 1988-as szöuli olimpiai melegítőjét ajánlotta fel. Az Audi-ETO magyar válogatott kézilabdázója, Görbicz Anita egy dedikált kézilabdát és egy szintén aláírt pólót ajándékozott jótékony célra. A maratoni kajakvilágbajnok Salga István az 1999-es maratoni vb-n viselt ruháját, s a 2003-as maratoni vb-befutóról készült, a válogatott által dedikált fényképet adott. A szintén maratoni kajakvilágbajnok Csay Renáta egy pólót ajánlott fel, melybe belehímezték a nevét. A Győr Sharks amerikaifutball-csapat a játékosok által dedikált amerikaifoci-labdát adományozott a szervezőknek, míg dr. Hoffmann László egykori kiváló válogatott kézilabdakapus a tizenegyesrúgó versenyen – természetesen mint hálóőr – működött közre.

A mérkőzést egyébként 3–2-re az orvosok nyerték meg, a félidőben még az önkormányzat gárdája vezetett, amelyben a már említett vendégjátékosok mellett még Molnár Péter városi sportigazgató is futballcipőt húzott.

Az orvosokat, vagyis a megyei kórházat dr. Király Géza képviselte: „Kettős minőségben vagyok itt, nemcsak a kórház, a Rotary Club részéről is. Úgy gondolom, minden lehetőséget ki kell használni a betegek, a sérültek gyógyulása érdekében. Természetes volt, hogy eljöttünk."
Kun András képviselő nem öltött futballszerelést, jelenlétével támogatta az eseményt: „Őszintén remélem, ha úgy, mint ebben az esetben, a bajban összefognak az emberek, akkor a hétköznapokban sem lehet probléma. Az ügy ugyan rettenetesen szomorú, de örömmel jöttem segíteni."

Sírás kerülgette az édesanyát

Balogh József, Győr előző polgármestere is csatlakozott a rendezvényhez. Közreműködésével Lamperth Mónika miniszter asszony a győri mozgáskorlátozottak egyesületén keresztül kimondottan Zsoltnak ajánlott fel 200 ezer forintot a Belügyminisztériumtól.

Természetesen a jótékonysági gála résztvevője volt Zsolt édesanyja, Pál Stefánia is: „Eljöttek a szüleim, és itt van a fiam kishúga is. Sajnos Zsoltot nem mertük elhozni Budakesziről, mert még erősödnie kell. A sírás kerülgetett, amikor a pálya felé jöttem. Rendkívül megható, hogy ennyien segítenek Zsoltnak, aki természetesen tud erről a gáláról és a lelkemre is kötötte, hogy este részletesen számoljak be az itt történtekről."

A gála főszervezőjétől, Hanvay Lászlótól megtudtuk: annak ellenére, hogy sajnos kevés kívülállót sikerült a rendezvényre kicsalogatni, a különböző bevételekből közel félmillió forint gyűlt össze szombat délután a fiatal tornász felépülésére.

Adományok azonban továbbra is küldhetőek az „RC Győrújbarát Alapítvány – Virág Zsolt" 10300002–33251332–00003285-
ös számú számlájára.

Szöul tornász olimpiai bajnoka, Győr jelenlegi polgármestere, Borkai Zsolt is pályára lépett a jótékonysági gálán.
Fotó: Bertleff András

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adakozó sztárok

Szombaton délután két órakor az Integrál-DAC-pályán jótékonysági futballgálát rendeznek Virág Zsolt… Tovább olvasom